Η συγκινητική παρουσία του Γιάννη Ζουγανέλη στη συναυλία για τον πυρόπληκτο Βαρνάβα – «Καμία εξουσία ή κυβέρνηση δεν τον αγάπησε ποτέ» (video)

Ο ίδιος υπήρξε θύμα της καταστροφικής φωτιάς που έπληξε την περιοχή στις 11 Αυγούστου, χάνοντας το σπίτι του

ζουγανελης

Ο Γιάννης Ζουγανέλης παρευρέθηκε στη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώθηκε από την πυρόπληκτη κοινότητα του Βαρνάβα. Καθώς και ο ίδιος υπήρξε θύμα της καταστροφικής φωτιάς που έπληξε την περιοχή στις 11 Αυγούστου, χάνοντας το σπίτι του.

Πριν ξεκινήσει να τραγουδάει το βράδυ της Παρασκευής, ο γνωστός μουσικός και ηθοποιός απευθύνθηκε στους κατοίκους του Βαρνάβα. Εκφράζοντας τα συναισθήματα και τις σκέψεις του από αυτήν την εμπειρία:

“Να πω ότι χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ; Δεν θα ήταν ειλικρινές. Χαίρομαι όμως που με αντιμετωπίζουν σαν άνθρωπο, ελπίζοντας ότι αν αισθανθούμε τη συμφορά των άλλων σαν δική μας, τότε όλα θα πάνε καλύτερα. Ζούμε σε μια εποχή ατομισμού, όπου ο καθένας νοιάζεται μόνο για το δικό του συμφέρον. Όμως, δεν είμαστε εγωιστές, είμαστε άνθρωποι και πρέπει να αγωνιστούμε ο ένας για τον άλλον και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.

Επίσης από το 1990 βρίσκομαι εδώ και έχω αγαπήσει πολύ αυτόν τον τόπο. Καμία εξουσία ή κυβέρνηση δεν τον αγάπησε ποτέ. Δεν πρέπει να μένουμε παθητικοί, χωρίς απαιτήσεις. Ακόμη  όταν χρωστάς στην εφορία και δεν πληρώνεις, απαιτούν την πληρωμή. Δεν πληρώνεις; Σου κάνουν κατάσχεση. Εμείς ως πολίτες πρέπει να κάνουμε το ίδιο απέναντί τους”.

Επιπλέον ο Γιάννης Ζουγανέλης ερμήνευσε τρία τραγούδια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ των οποίων και το “Φοβάμαι”. Ένα κομμάτι που συνέθεσε ο ίδιος για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με στίχους του Ανδρέα Πανταζή.

Δείτε το βίντεο:

Ναυάγιο στη Σικελία: Ξύπνησαν τον καπετάνιο λίγο πριν το σκάφος πάρει κλίση και βυθιστεί

istioforo giot sikelia nauagio 1

Ναυάγιο στη Σικελία: Ξύπνησαν τον καπετάνιο λίγο πριν το σκάφος πάρει κλίση και βυθιστεί

Το πτώμα του μάγειρα της θαλαμηγού βρέθηκε λίγο αργότερα και έξι άτομα, μεταξύ των οποίων…

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στο γραφείο της Έλενας Ράπτη σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας Θ. Πικάση

ekso 1536x1024 1

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στο γραφείο της Έλενας Ράπτη σε αλληλεγγύη με τον απεργό πείνας Θ. Πικάση

Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της Έλενας Ράπτη, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν άγνωστοι σήμερα το βράδυ.