Newsroom

Newsroom

Η δήμαρχος Τήλου απάντησε σε τουρίστρια που ζήτησε να πετάξουν πρόσφυγες στη θάλασσα: «Αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς» (video)

Στην ρατσιστική επίθεση τουρίστριας που βρέθηκε στην Τήλο απάντησε η δήμαρχος του νησιού Μαρία Καμμά

Καταγραφή 3

Στο λιμάνι της Τήλου κατάφεραν να μεταφερθούν με ασφάλεια 106 πρόσφυγες, με τις αρχές του νησιού να καταφέρνουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να μεταβούν στο νησί και τη δήμαρχο του, Μαρία Καμμά, να αποκαλύπτει ένα ντροπιαστικό περιστατικό που συνέβη εκείνη τη στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια το λιμενικό μετέφερε παιδιά και τραυματισμένους ανθρώπους μια τουρίστρια που ψάρευε φώναζε ότι οι πρόσφυγες έπρεπε να πεταχτούν στη θάλασσα, προσθέτοντας ότι δεν είναι Χριστιανοί και ότι δεν πρέπει να τους κουβαλάμε στα νησιά μας.

Τότε, η Μαρία Καμμά της είπε πόσο άδικο έχει, ενώ παράλληλα επισημαίνει στο ποστ της ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο νησί της Τήλου.

Πιο αναλυτικά η δήμαρχος του νησιού έγραψε: «Απόψε το βράδυ όσοι βρεθήκαμε στο λιμάνι της Τήλου ήρθαμε αντιμέτωποι και με τις δύο όψεις του νομίσματος…
Εκατόν έξι (106) Πρόσφυγες, ανάμεσα τους πάρα πολλά παιδιά, μπόρεσαν να μεταφερθούν με ασφάλεια στο νησί μας.

Οι σκηνές που αντίκρισα προσωπικά, με διέλυσαν…
Άντρες, κλαίγοντας και κρατώντας αρκετοί από αυτούς τα μικρά παιδιά τους αγκαλιά, να ευχαριστούν τους λιμενικούς και να προσπαθούν να τους φιλήσουν τα χέρια…

Οι άντρες του λιμενικού σώματος με περίσσια προσοχή, να σηκώνουν παιδιά και τραυματισμένους και να τους κατεβάζουν από το πλοίο.

Αστυνομικοί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να είναι εικεί καθώς και κάτοικοι του νησιού να προσφέρουν από στεγνά ρούχα, ψωμί, παπούτσια και ότι άλλο μπορούσαν στα γρήγορα να φέρουν…
Δυστυχώς πολλά παιδάκια και μωρά…

Και ξάφνου μια “κυρία” που με τον καλό της ψαρεύει στο λιμάνι, προφανώς της “χαλάει” τις διακοπές( αυτή η βαβούρα!
Αρχίζει να φωνάζει που τους πάτε, γιατί τους μαζεύετε;

Νομίζοντας εγώ πως δεν συμφωνούσε με την διαδικασία της καταγραφής των προσφύγων από το λιμενικό, της απαντάω πως κυρία μου έτσι γίνεται, οι λιμενικοί τους οδηγούν στο λιμεναρχείο προκειμένου να καταγραφούν.
Αμ δε!

“Να τους πετάξουν στη θάλασσα”

Αυτή ήταν η επιθυμία της “κυρίας”! Και αρχίζει να μου κάνει μαθήματα! Πως πρέπει να κρατήσουμε τη χώρα μας και τα εδάφη μας ελληνικά, πως είμαστε χριστιανοί και “αυτοί” δεν έχουν καμία θέση εδώ! Να τους διώξουμε, να τους πετάξουν στη θάλασσα που μας τους κουβαλάνε στα νησιά μας, εννοώντας τους άντρες του λιμενικού σκάφους που μετέφερε 106 ανθρώπινες ψυχές, αυτό ήταν το έγκλημα τους!

Για αυτό νευρίασε η γυναίκα ρε παιδιά! Παρακολουθούσε τους άντρες του λιμενικού οι οποίοι βοηθούσαν τα παιδάκια να κατέβουν από το σκάφος και αυτή νευρίασε γιατί αυτά δεν μιλούσαν ελληνικά και δεν ήταν χριστιανοπουλα!!! Εμείς τους ευχαριστούσαμε και εκείνη μόνο που δεν τους έβρισε!

Και είχε και το θράσος να θέλει να με τραβήξει και βίντεο επειδή τόλμησα να της πω πόσο άδικο έχει. Ποια είσαι εσύ; της λέω ποια ειμαι, για πείτε μου και εσείς το όνομα σας της απαντώ, μου είπε ένα όνομα, δεν ξέρω αν είναι το αληθινό, εγώ όμως στα αλήθεια της είπα και θα το ξαναπώ:
Κυρία μου, αυτό το νησί δεν κάνει για εσάς!»

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε η μαραθωνοδρόμος Ρεμπέκα Τσεπτέγκι: Την περιέλουσε με βενζίνη και την έκαψε ο πρώην σύντροφός της

Καιρός: «Δείχνουμε προσοχή για το νέο κύμα κακοκαιρίας!» – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ζάκυνθος: Νεκρή η αδερφή του γνωστού Βρετανού πυγμάχου Κάλουμ Σίμπσον

Βυζαντινή Περεστρόικα

Η Χάρις Αλεξίου έκανε μια εξαίρεση για χάρη του Λευτέρη Παπαδόπουλου (video)

Απίστευτο επεισόδιο σε πτήση προς Κω: Επιβάτης προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του αεροπλάνου (video)

 

Χαλκίδα: 23χρονος έδειρε και έστειλε στο νοσοκομείο τη 19χρονη σύντροφο του γιατί τον χώρισε – Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο

profile player 960x540 3

Χαλκίδα: 23χρονος έδειρε και έστειλε στο νοσοκομείο τη 19χρονη σύντροφο του γιατί τον χώρισε – Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο

Συγκλονίζει η υπόθεση ξυλοδαρμού μιας 19χρονης κοπέλας από τον 23χρονο σύντροφο της επειδή του είπε…

Πρετεντέρης: Ο μεγάλος γκουρού γράφει για τις σχέσεις Πολάκη – Κασσελάκη και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

πρετεντέρης

Πρετεντέρης: Ο μεγάλος γκουρού γράφει για τις σχέσεις Πολάκη – Κασσελάκη και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Βαθυστόχαστος για ακόμα μια φορά ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος έκανε ανάλυση για τον ΣΥΡΙΖΑ…

Νίκος Πλακιάς: Διαφωνεί με την προβολή του ντοκιμαντέρ για τα Τέμπη στο NETFLIX – «Να μας δείξει τι;»

6164967

Νίκος Πλακιάς: Διαφωνεί με την προβολή του ντοκιμαντέρ για τα Τέμπη στο NETFLIX – «Να μας δείξει τι;»

Τη διαφωνία του για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Μαμά Έρχομαι» στο Netfix εξέφρασε ο Νίκος…