Newsroom

Newsroom

Απατεώνας εξαπατούσε υποψήφιούς ενοικιαστές μέσω αγγελίας στο ίντερνετ: Έκανε τον σπιτονοικοκύρη, έπαιρνε προκαταβολές και εξαφανιζόταν (video)

«Είχε ένα σπίτι στο Χαλάνδρι έλεγε, είχε έναν που το νοίκιαζε λέει μέσα και έμενε, και ήθελε κάποια χρήματα, για να του τα δώσει και να τον βγάλει», αναφέρει ένας από τους καταγγέλλοντες ενοικιαστές

1703018

Απίστευτες καταγγελίες φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας η εκπομπή Live News του MEGA με απατεώνα να εξαπατά υποψήφιούς ενοικιαστές μέσω αγγελίας στο ίντερνετ, στη συνέχεια έπαιρνε τα χρήματα από την εγγύηση ενοικίασης και έπειτα εξαφανιζόταν.

«Εγώ είμαι πυρόπληκτος και δεν είχα “που την κεφαλήν κλίναι” και του λέω:

¨Θέλω σπίτι άμεσα, μένω στον δρόμο, στο αυτοκίνητο μου μέσα”.

Λέει «σε καταλαβαίνω, έχω πάθει και εγώ ζημιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία”. Ο παλιάνθρωπος, με δούλευε», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από τα θύματα του.

Σε ερώτηση για τον είχε δώσει κλειδιά κι αν είχε ενημερωθεί πότε θα έμπαινε μέσα στο σπίτι απάντησε:

«Όχι όχι, μας είχε πει θα περάσω σε καμιά ώρα, να σας αφήσω κλειδιά, και να δούμε τι θα κάνουμε με τον άνθρωπο, πότε θα βγει.

Μετά δε σήκωνε τηλέφωνο. Δεν τον έχουμε ξαναδεί.

Και λέω εντάξει, τώρα δε θα τον βρω ποτέ, τα λεφτά τα χάσαμε. Τέλος».

To Live News αποκάλυψε και την αγγελία μέσω της οποίας εξαπατούσε τα θύματά του, με το δυάρι στο Χαλάνδρι να φαίνεται τρομερή ευκαιρία καθώς ήταν επιπλωμένο και με κάποιες ηλεκτρικές συσκευές.

Με την δικαιολογία ότι υπάρχει ήδη ενοικιαστής, χρονοτριβούσε μέχρι να πάρει να χρήματα από τα θύματα.

«Είχε ένα σπίτι στο Χαλάνδρι έλεγε, είχε έναν που το νοίκιαζε λέει μέσα και έμενε, και ήθελε κάποια χρήματα, για να του τα δώσει και να τον βγάλει.

Μας είχε πει ότι θέλει χρήματα για να τον βγάλει έξω, για να τον βγάλει πιο νωρίς. Ζήτησε 350 ευρώ. Μας είπε δύο ενοίκια, και του είχαμε πει όχι ένα» συνεχίζει.

«Τον βρήκα στον (αναφέρει γνωστό website), ήρθαμε σε επικοινωνία, πήγα μου έδειξε το σπίτι. Μετά μου έλεγε: «θέλω ακόμα 10 ημέρες γιατί δεν μ’ αφήνει το Airbnb και έχω ποινική ρήτρα».

Και συμπλήρωσε ο καταγγέλλων: «400 ευρώ ήθελε σαν εγγύηση και ήθελε και το πρώτο ενοίκιο, όπως είθισται 800 ευρώ, εγώ του είχα δώσει μόνο τα 400».

Όταν πέρασε το χρονικό όριο των 10 ημέρων και ο ενοικιαστής δεν πήρε πότε τα κλειδιά του σπιτιού, κατάλαβε ότι ο ιδιοκτήτης του έλεγε ψέματα.

Ο καταγγέλλων αναφέρει: «Εγώ βρήκα μία αγγελία στον internet στον σπιτόγατο ένα site που νοικιάζει σπίτια, απευθύνθηκα πήρα τηλέφωνο στον αριθμό που έγραφε από κάτω.

Κλείσαμε ραντεβού, πήγα είδα το σπίτι, επιπλωμένο σπίτι, νοικοκυρεμένο. Τα συζητήσαμε, συμφωνήσαμε».

Το θύμα ανυποψίαστος έδωσε 800 ευρώ στον ιδιοκτήτη και περίμενε λίγες μέρες να γίνουν τα συμβόλαια και να πάρει τα κλειδιά.

Όπως ανέφερε ο καταγγέλλων στο Live News, ο ιδιοκτήτης του είπε ότι είχε κάποια συμβόλαια Airbnb και σε λίγες μέρες θα του έδινε τα κλειδιά του σπιτιού, ωστόσο στη συνέχεια άρχισε τις δικαιολογίες.

«Ο παλιάνθρωπος, με δούλευε. Έφτασε εκεί το θράσος του. Είχα φτάσει στο σημείο να μένω στο αυτοκίνητο μου.

Του έδωσα τα χρήματα που με νύχια και με δόντια μάζεψα, από φίλους και συναδέλφους μου. Του τα έδωσα λοιπόν τα 800 ευρώ που ήταν».

Ο φερόμενος δράστης, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι σεσημασμένος έχει πάνω από 20 καταγγελίες και έχει συλληφθεί από τις αρχές.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΦ: Αποσύρει επικίνδυνο καλλυντικό – Συνδέεται με προβλήματα γονιμότητας

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Χρυσός» στα 100 μέτρα ο Νάσος Γκαβέλας (video)

Πασχαλίδης: Η τρυφερή ανάρτηση για Αλεξίου και Λευτέρη Παπαδόπουλο – «Είσαι αληθινό δώρο»

Άδωνις Γεωργιάδης: Απαράδεκτη επίθεση σε γιατρό νοσοκομείου – «Δεν σηκώνω τέτοια εγώ, να πείτε ευχαριστώ στο κράτος» (video)

Γκαβέλας: Οι συγκλονιστικές δηλώσεις μετά το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι – «Όχι μάγκες, δεν τελείωσα» (video)

γκαβελασ

Γκαβέλας: Οι συγκλονιστικές δηλώσεις μετά το χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι – «Όχι μάγκες, δεν τελείωσα» (video)

«Θέλω χαμόγελο και ανθρώπους να το πιστεύουν παραπάνω από δύο φορές για να κερδίσουμε», τόνισε…

Τροχαίο στη Λεωφόρο Μεσογείων: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που αυτοκίνητο παρασύρει μοτοσικλετιστή

τροχαιο

Τροχαίο στη Λεωφόρο Μεσογείων: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που αυτοκίνητο παρασύρει μοτοσικλετιστή

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός του ασημί ΙΧ να προσπαθεί να μπει στη δεξιά λωρίδα,…