Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ για την επίθεση του Άδωνι σε γιατρό στη Θεσσαλονίκη: «Προ των πυλών χρεοκοπία και μνημόνιο»

Την αντίδραση του προέδρου της ΟΕΝΓΕ Πάνου Παπανικολάου προκάλεσε η επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδη σε γιατρό στη Θεσσαλονίκη και πρόεδρο της ΕΝΙΘ, σε live μάλιστα μετάδοση, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του.

Αδωνις 1

«Προ τον πυλών χρεοκοπία και νέο μνημόνιο. Το ξεφούρνισε, δεν κρατήθηκε. Ο κ. Γεωργιάδης κάθε άλλο παρά ειδήμων είναι στην “ρητορική” σοφιστεία και στρεψοδικία όπως ο ίδιος διατείνεται και αυτοδιαφημίζεται. Στην πραγματικότητα ξεφουρνίζει “μαργαριτάρια” πάνω στην πρεμούρα του να στήνει επικοινωνιακά καραγκιοζιλίκια για να κουκουλώνει την ουσία της πολιτικής του καθώς επιδιώκει να ασχολούνται όλοι με αυτά τα καραγκιοζιλίκια του αντί για την ουσία» γράφει ο Πάνος Παπανικολάου σε μακροσκελή ανάρτησή του και προσθέτει:

«Καθώς φώναζε τα συνήθη χυδαία που συνηθίζει προς τον συνάδελφο πρόεδρο της ΕΝΙΘ έξω από το νοσοκομείο “Παπανικολάου” Θεσσαλονίκης, του ξέφυγε η… “απειλή” πως αν γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών “θα χρεοκοπήσει πάλι η χώρα”.

Έτσι ο κ. Γεωργιάδης τινάζει στον αέρα το κυβερνητικό αφήγημα των ημερών που προσπαθούν να προπαγανδίσουν ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υπουργός Οικονομίας και όλο το κυβερνητικό επιτελείο. Αυτό που λέει πως “η οικονομία πάει τρένο”, πως “οι δείκτες ανάπτυξης είναι οι μεγαλύτεροι στην Ευρώπη”, πως “μας ζηλεύουν η Γερμανία και η Γαλλία διότι αυτές έχουν ύφεση” κλπ, κλπ. Αντίθετα ο κ. Γεωργιάδης παρουσιάζει ένα κράτος που αιωρείται στο χείλος του γκρεμού της χρεοκοπίας αφού – πάντα κατά τον κ. Γεωργιάδη – κινδυνεύει να βυθιστεί στο χάος αν προσλάβει λίγες χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές στο ΕΣΥ».

Συνεχίζοντας, ο κ. Παπανικολάου υπογραμμίζει ότι «δυστυχώς η αλήθεια γέρνει περισσότερο προς αυτό που ξεφούρνισε κατά λάθος πάνω στην πρεμούρα του ο κ. Γεωργιάδης. Χαρακτηριστικό είναι πως από μήνες υπάρχει μια ανομολόγητη αλλά συνεχώς κλιμακούμενη στάση πληρωμών του κράτους και των κρατικών οργανισμών. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι στις αρμοδιότητες του ίδιου του κ. Γεωργιάδη: ο ΕΟΠΥΥ. Έχει κηρύξει πραγματική στάση πληρωμών όσο αφορά τα χρέη του προς τα δημόσια νοσοκομεία για νοσηλείες ασφαλισμένων του, όσο αφορά τις παροχές φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους (με διάφορα “μέτρα” του ίδιου του κ. Γεωργιάδη η συμμετοχή στα φάρμακα από την τσέπη των ασφαλισμένων έχει απογειωθεί σε δυσθεώρητα ύψη) αλλά και όσο αφορά τις εξωτερικές διαγνωστικές εξετάσεις (όπου πάλι με “μέτρα Γεωργιάδη” έχουν καθιερωθεί από 1/5/24 νέα αιματηρά χαράτσια από την τσέπη των ασφαλισμένων και όπου οι ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί που έχουν ατομικά ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια – Ακτινολογικά, Μικροβιολογικά κλπ – διαμαρτύρονται εδώ και μήνες για τα “φέσια” από τον ΕΟΠΥΥ).

Βέβαια ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να ταΐζει αφειδώς με κοινωνικοασφαλιστικό χρήμα ιδιωτικές κλινικές και μεγάλες ιδιωτικές διαγνωστικές αλυσίδες – αυτές εξαιρούνται προς το παρόν από την στάση πληρωμών. Μάλιστα πρόσφατα ο Συνήγορος του Πολίτη με έκθεση – “καταπέλτη” μιλάει για σκανδαλώδεις έκνομες υπερχρεώσεις σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες κλινικάρχες για τις οποίες – πάντα σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη – κάνουν τα “στραβά μάτια” οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ. Αλλά και σε όλους τους άλλους τομέίς της κοινωνικής ζωής (π.χ. στα εν εξελίξει κατασκευαστικά έργα υπουργείων, περιφερειών και δήμων) αυτή η ανομολόγητη αλλά κλιμακούμενη στάση πληρωμών εκ μέρους του κράτους γίνεται όλο και περισσότερο εμφανής. Άλλωστε πολλοί μακροοικονομικοί δείκτες επιδεινώνονται ενώ πυκνώνουν διεθνώς τα σύννεφα για νέα κλιμάκωση της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης».

«Άρα ο κ. Γεωργιάδης πάνω στην “επικοινωνιακή” του πρεμούρα και ενστικτωδώς ξεφουρνίζει επανάληψη της γνωστής προμνημονιακής φρασεολογίας (“οι προσλήψεις στα νοσοκομεία φταίνε για την χρεοκοπία”) ουσιαστικά ομολογώντας πως ο κίνδυνος ενός νέου μνημονίου δεν είναι καθόλου μακριά.

Χανιά: «Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς», έλεγε ο ιερέας που βίαζε την πρεσβυτέρα για πάνω από 50 χρόνια- «Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς»

iereas

Χανιά: «Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς», έλεγε ο ιερέας που βίαζε την πρεσβυτέρα για πάνω από 50 χρόνια- «Θα είμαι ο Θεός σου, θα με προσκυνάς»

Nέες αποκαλύψεις για τη δράση του κακοποιητή 74χρονου ιερέα στα Χανιά