Newsroom

Newsroom

Ράλι Ακρόπολις: «1-2-3» για τη Hyundai (video)

Η Hyundai Motorsport επανέλαβε το μυθικό 1-2-3 που είχε κάνει το 2022 στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και φεύγει από την Ελλάδα με πλατιά χαμόγελα και ένα σημαντικό βήμα για τον τίτλο.

nevil

Τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στο Ράλι Ακρόπολις πανηγυρίζει ο Τιερί Νεβίλ.

Ο Βέλγος της Hyundai και πρωτοπόρος στη βαθμολογία των οδηγών τερμάτισε σήμερα (10/9) πρώτος στον ελληνικό αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του «παρθενικού» τίτλου της καριέρας του, δεδομένου ότι το Toyota του άμεσου «διώκτη» του, του Γάλλου οκτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή, Σεμπαστιάν Οζιέ, ανετράπη στην τελευταία ειδική.

 

Ο 36χρονος Νεβίλ, ο οποίος είχε επικρατήσει και στο «Ράλι των Θεών» του 2022, άφησε στη δεύτερη θέση τον Ισπανό «ομόσταυλό» του, Ντάνι Σόρντο (+1:36.8), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ακόμη ένας οδηγός της Hyundai, ο Εσθονός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019, Οτ Τάνακ (+2:57.3).

Δεδομένου ότι εκκίνησε την τελευταία ημέρα του Ράλι Ακρόπολις με προβάδισμα 54.9 δευτερολέπτων σε σχέση με τον Σόρντο, ο Νεβίλ δεν είχε λόγο να πιέσει. Έτσι, ο Βέλγος τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη σημερινή ειδική («Οινοχώρι»), όντας 5.3 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Οζιέ.

 

Από την πλευρά του, ο Γάλλος «έγραψε» τον καλύτερο χρόνο στη διαδρομή και, εκμεταλλευόμενος την καθόλου καλή επίδοση του Σόρντο (+31.9 δεύτερα σε σχέση με τον Οζιέ), ανέβηκε στην δεύτερη θέση της γενικής, με τον Ισπανό να «πέφτει» στην τρίτη θέση, έχοντας πίσω του τον Οτ Τάνακ, ο οποίος αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα του Hyundai του.

Ο Οζιέ ήταν ο ταχύτερος και στην προτελευταία ειδική («Ελευθεροχώρι 1») και «έκοψε» άλλα 13.2 δευτερόλεπτα από το προβάδισμα του Νεβίλ, ο οποίος τερμάτισε μόλις έκτος, με αποτέλεσμα η μεταξύ τους διαφορά στη γενική να μειωθεί στο 1 λεπτό και 2.4 δευτερόλεπτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ειδική «Ελευθεροχώρι 1») διεκόπη μετά από έξοδο του Skoda των Ισπανών Ρόμπερτ Μπλατς/Μάουρο Μπαρέιρο. Το πλήρωμα είναι καλά, ωστόσο το αυτοκίνητό τους μπλόκαρε τη διαδρομή και τα εναπομείναντα πληρώματα επέστρεψαν στο σέρβις μέσω εναλλακτικής διαδρομής.

 

Όμως, διεκόπη και η ειδική «Ελευθεροχώρι 2», που ήταν η Power Stage, «λόγω ιατρικού ζητήματος θεατή (μεταφέρεται στο νοσοκομείο)», όπως ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή.

Μετά την επανεκκίνησή της, το αυτοκίνητο του Οζιέ ήρθε… τούμπα, περίπου 1.6 χιλιόμετρα μέσα στην ειδική, με αποτέλεσμα ο Σόρντο να… επιστρέψει στην δεύτερη θέση της γενικής, ενώ ο Τάνακ, ο οποίος ανέβηκε τρίτος στη γενική, τερμάτισε με ένα μικρό κλατάρισμα στο εμπρός αριστερό λάστιχο.

 

Το εφετινό WRC συνεχίζεται το διάστημα 26-29 Σεπτεμβρίου με το Ράλι Χιλής, το οποίο είναι ο 11ος (από τους 13) αγώνας της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση μομφής – Στις κάλπες για νέο πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ

Τραγελαφική η απάντηση της Hellenic Train μετά το περιστατικό με το τρένο στη Λιβαδειά

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Πυροβολισμοί έξω από κέντρο διασκέδασης στο Περιστέρι – Ένας τραυματίας

Τέλος η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς αντί του Κασσελάκη

παππας

Τέλος η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς αντί του Κασσελάκη

Ολοκληρώθηκε η σημερινή (08/09) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με την απόφαση να υπερψηφιστεί…

Πυρά του Νίκου Μωραΐτη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκειται για «εσωκομματικό πραξικόπημα»

SYRIZA GR

Πυρά του Νίκου Μωραΐτη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκειται για «εσωκομματικό πραξικόπημα»

Με «σκληρή γλώσσα» αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Νίκος Μωραΐτης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ,…

Τήλος: Τι ισχυρίζεται η ρατσίστρια τουρίστρια που «απαιτούσε να πεταχτούν οι μετανάστες στη θάλασσα»

metanastes

Τήλος: Τι ισχυρίζεται η ρατσίστρια τουρίστρια που «απαιτούσε να πεταχτούν οι μετανάστες στη θάλασσα»

Ενώ η δήμαρχος της Τήλου απάντησε στον ρατσιστικό οχετό τουρίστριας που απαιτούσε «να πετάξουν στη…