Τέλος η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς αντί του Κασσελάκη

Ολοκληρώθηκε η σημερινή (08/09) συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με την απόφαση να υπερψηφιστεί η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

παππας

Αποφασίστηκε η διεξαγωγή νέας συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής σε δύο εβδομάδες, με σκοπό να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα για τις εσωκομματικές εκλογές και να ανακοινωθεί η σύγκληση έκτακτου συνεδρίου για τις υποψηφιότητες.

Την ερχόμενη Κυριακή (10/09), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Παππάς θα εκπροσωπήσει το κόμμα στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Πριν την απόφαση, τα στελέχη του κόμματος συζήτησαν – μετά την επιτυχημένη μομφή κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση – για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Σκορίνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και στενός συνεργάτης του Κασσελάκη, πρότεινε να διεξαχθεί ένα έκτακτο Συνέδριο με πλήρεις αρμοδιότητες. Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, ζήτησε να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία, ώστε μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η Κεντρική Επιτροπή να συναντηθεί ξανά και να αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα.

Ο Παύλος Πολάκης, ο μόνος που έχει καταθέσει μέχρι στιγμής συγκεκριμένη πολιτική πρόταση για το μέλλον του κόμματος, ζήτησε να γίνουν οι εκλογές μέσα σε ενάμιση μήνα και πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπηθεί στη ΔΕΘ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Νίκο Παππά, θεωρώντας τον Στέφανο Κασσελάκη έκπτωτο.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος πρότεινε το Συνέδριο να επικυρώσει μόνο τις υποψηφιότητες, όπως έγινε και πέρυσι, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι πρέπει να διαμορφωθεί ένα προγραμματικό πλαίσιο πριν από τις εκλογές και πρότεινε το Συνέδριο να διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου ή στις 4 Οκτωβρίου.

Χάρης Δούκας: Ο Μητσοτάκης απέδειξε πόσο αποκομμένος είναι από την πραγματικότητα

doukas

Χάρης Δούκας: Ο Μητσοτάκης απέδειξε πόσο αποκομμένος είναι από την πραγματικότητα

«Η Κυβέρνηση βρίσκεται πια σε οπισθοχώρηση, αλλά δυστυχώς και η χώρα σε οπισθοδρόμηση», αναφέρει μεταξύ…

Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασία κάτω των 23 ετών: Μιλένα Κοντού – Ευαγγελία Αναστασιάδου κατέκτησαν το χρυσό

Screenshot 2024 09 08 204236

Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασία κάτω των 23 ετών: Μιλένα Κοντού – Ευαγγελία Αναστασιάδου κατέκτησαν το χρυσό

Η Μιλένα Κοντού και η Ευαγγελία Αναστασιάδου συνεχίζουν να “σαρώνουν” τις αντιπάλους τους στο διπλό…