Newsroom

Newsroom

Καρανίκας για εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ίσως έγινε για καλό – Έτσι θα διαχωριστούν τα μέλη από τα ιντριγκαδόρικα στελέχη»

«Θα το ξανακάνουμε γιατί δεν μας αρέσει να μας αδικούν και να μας απαξιώνουν», αναφέρει ο Νίκος Καρανίκας

6126668

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαίες καθώς μετά την Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου και την πρόταση μομφής που πέρασε κατά του Στέφανου Κασσελάκη, το κόμμα αν δεν αλλάξει κάτι θα οδηγηθεί σε συνέδριο και εν συνεχεία σε εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Το πρωί της Δευτέρας ο Νίκος Καρανίκας σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι «ίσως είναι για καλό αυτό που έγινε» και με αυτόν τον τρόπο «ξεγυμνωθήκαν και εκτέθηκαν 163 στελέχη που θεωρούν τον εαυτό ανώτερο από τα μέλη και με μια πράξη πραξικοπηματική διόρθωσαν όπως πιστεύουν ένα κομματικό και ιδεολογικό “λάθος” και γι’ αυτό προτίμησαν να ανατρέψουν τον Κασσελάκη και άχι τον Μητσοτάκη».

Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει, μάλιστα, ότι θα στηρίξει εκ νέου τον Στέφανο Κασσελάκη στις επόμενες εκλογές γράφοντας:

«Θα το ξανακάνουμε γιατί δεν μας αρέσει να μας αδικούν και να μας απαξιώνουν.

Θα το ξανακάνουμε γιατί δεν δεχόμαστε πραξικοπήματα ούτε ιντριγκαδόρους».

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Νίκος Καρανίκας

Ίσως τελικά είναι για καλό αυτό που έγινε.(σε 3’)

Ξεγυμνωθήκαν και εκτέθηκαν 163 στελέχη που θεωρούν τον εαυτό ανώτερο απο τα μέλη και με μια πράξη πραξικοπηματική διόρθωσαν όπως πιστεύουν ένα κομματικό και ιδεολογικό «λάθος» και γι αυτό προτίμησαν να ανατρέψουν τον Κασσελακη και οχι τον Μητσοτάκη.

Διόρθωσαν το λάθος να επιτρέπεται στα απλά μέλη και τους φίλους του κόμματος να πληρώσουν συνδρομή εγγραφή και να επιλέξουν τα ίδια τα μέλη τον πρόεδρο του κόμματος.

Μεγάλο λάθος να δώσουν εξουσία στα μέλη γιατί μπορεί να επιλέξουν τελικά όπως αποδείχθηκε έναν πρόεδρο που δεν είναι ταιριαστός με τα γούστα και τις συνήθειες των στελεχών του παρελθόντος.

Στην πολιτική το παλιό και το νέο δεν σημαίνει ταυτότητα ηλικιακή. Είναι θέμα ιδεών, πράξεων, απόψεων, νοοτροπίας και τρόπου ζωής.

Ίσως έγινε για καλό ώστε ο λαός να ξέρει ότι στην αριστερά, στον Συριζα ΠΣ υπάρχει μια στελεχιακή ομάδα που θεωρεί τον εαυτό της αλάνθαστο, ανώτερο από τον λαό και ικανό για όλα όταν επρόκειτο για την ύπαρξη τους. Είναι αδίστακτοι όταν είναι για την εξουσία τους, την ιδιοκτησία τους.

Αισθάνονται ανώτεροι από τον λαό, γιατί υποτίθεται θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και πως να αλλάξεις τον κόσμο αν είσαι σαν και αυτόν, οπότε το συναισθηματικό τους αφήγημα λέει οτι είναι ανώτεροι, ικανότεροι και ας έχουν ευθύνη για τις πολλαπλές ήττες.

Τα στελέχη αυτά δεν εμπιστεύονται την λαϊκή αμεσοδημοκρατική παρέμβαση στο κόμμα γιατί θεωρουν ότι τα νέα μέλη, ο λαός δεν ήταν ούτε είναι σταθερά μαζί τους και δεν υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης με τον κομματικό μηχανισμό.

Το κόμμα, για τα στελέχη της ίντριγκας και του παρελθόντος, είναι το όχημα της αυτοεπιβεβαίωσης, της ικανοποίησης της αυτοαναφορικής ασημαντότητας τους και αγνοούν ότι ο κόσμος τους κρίνει.

Κάποιοι και κάποιες, την εργατική τάξη, την θεωρούν ικανή και σωστή μόνο όταν ακολουθεί την πολιτική τους, όταν ειναι γονυπετής των σοφών στελεχών τους που θεωρουν τον εαυτο τους ως τον μοναδικό εκπρόσωπο του σοσιαλισμού, της αλήθειας και του δικαιου.

Ίσως είναι για καλό αυτό που έγινε γιατί έτσι θα διαχωριστεί ο κόσμος και τα μέλη απο τα ιντριγκαδόρικα στελέχη και έτσι θα κάνουμε ξεκάθαρο ότι επιλέξαμε για πρόεδρο τον σύντροφο Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis γιατί δεν είναι όπως αυτά τα στελέχη της ιντριγκας, ούτε φυσικά ειναι σαν τους αναχρονιστές που έχασαν και έφυγαν.

Επιλέξαμε τον σύντροφο Κασσελακη γιατί δεν είναι από αυτούς που μένουν για να μεθοδεύσουν την χειραγώγηση του κόμματος, ούτε είναι φραξιονιστης. Ευτυχώς για αυτόν τον ίδιο και εμάς δεν έζησε σαυτήν την κομματικοτητα με τις ίντριγκες, φράξιες τάσεις, υπονομεύσεις.

Τον επιλέξαμε γι’ αυτο το ευχάριστο «κομματικό κενό», την επιθυμία του να προσφέρει στην στρατηγική και τακτική νίκη της αριστεράς απέναντι στην ΝΔ και τον Μητσοτάκη και τον επιλέξαμε γιατί στέκεται δίπλα σε εμάς, την πλειοψηφία των απλών μελών, και ας μην υπάρχει το ίδιο επίπεδο συνδικαλιστικής ρητορίας και κομματικού μηχανισμού.

Τον επιλέξαμε και για τον πολιτικό του χαρακτήρα που τολμάει να αλλάζει όταν βλέπει ότι έτσι πρέπει για να υπηρετείς το κοινό καλό.

Τα απλά μέλη και ο λαός, η προοδευτική αριστερά τον επιλέξαμε γιατί δεν έχει καμία εξάρτηση από στελέχη του κόμματος, απο το κεφάλαιο και τα ΜΜΕ.

Τον επιλέξαμε επειδή είναι αυθεντικός, λαϊκός, ακομπλεξαριστος με επιτυχίες και αποτυχίες.

Τον επιλέγουμε γιατί είναι καλύτερος από τον Μητσοτάκη και γιατί μπορεί να αλλάξει το κόμμα και να το μετατρέψει από έναν αυτοαναφορικό οργανισμό και μια αναχρονιστική μηχανή αναπαραγωγής των στελεχών της επετηρίδας, σε έναν σύγχρονο ζωντανό οργανισμό που θα παράγει την πολιτική μεσα από τα αφηγήματα και τις προτάσεις του κόσμου και των μελών, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, την συμμετοχική διάθεση φίλων και μελών δίχως διαχωρίσεις, ιερά τοτέμ, μόνιμες ηγεσίες, φράξιες, τάσεις και ιεραρχίες.

Είναι σε καλό αυτό που έγινε γιατί έτσι ο κόσμος γνωρίζει το ήθος και το πάθος ελέγχου που έχουν αυτά τα στελέχη και παράλληλα ότι υπάρχουμε και εμείς η πλειοψηφία, όλοι και όλες εμείς που στηθήκαμε για ώρες μέσα στον καύσωνα για να εκλέξουμε πρόεδρο και θα το ξανακάνουμε γιατί επιλέγουμε το μέλλον να συμπεριλαμβάνει και οχι να διασπά.

Θα το ξανακάνουμε γιατί δεν μας αρέσει να μας αδικούν και να μας απαξιώνουν. Θα το ξανακάνουμε γιατι δεν δεχόμαστε πραξικοπήματα ούτε ιντριγκαδορους.
Θα το κάνουμε ως απάντηση στην ΝΔ.
Θα το ξανακάνουμε λόγω αξιοπρέπειας.
Τον επιλέξαμε για το κοινό καλό.
Έχουμε Πεισμώσει
#θεωρία_ιδεολογία_πολιτική

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία Atena – Οι 6 περιοχές που θα «χτυπηθούν» από σήμερα 

Το κρίσιμο ερώτημα που θέτει η Μαρία Καρυστιανού στον Μητσοτάκη: «Γιατί κάηκε το παιδί μου»;

Η Έλενα Ακρίτα «καρφώνει» ξανά τον Πολάκη για τον Κασσελάκη: «Από την πρώτη στιγμή του έφαγαν τα συκώτια»

Ο Σεφερλής απαντά για την κριτική για το Nemo: «Καταλάβετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην κοροϊδία και τη σάτιρα»

Ξεσπά η Καρυστιανού για την απάντηση Μητσοτάκη: «Απαράδεκτα είναι όσα έχετε ξεστομίσει για τα Τέμπη»

InCollage 20240909 161825989

Ξεσπά η Καρυστιανού για την απάντηση Μητσοτάκη: «Απαράδεκτα είναι όσα έχετε ξεστομίσει για τα Τέμπη»

«Αν είναι κάτι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κ. Μητσοτάκη, είναι το ίδιο το γεγονός και όλα όσα έχετε…

Τραγωδία στη Νιγηρία: 52 νεκροί σε δυστύχημα βυτιοφόρου – «Πρόκειται για το χειρότερο ατύχημα τα τελευταία χρόνια»

84512893 nigeria

Τραγωδία στη Νιγηρία: 52 νεκροί σε δυστύχημα βυτιοφόρου – «Πρόκειται για το χειρότερο ατύχημα τα τελευταία χρόνια»

«Είχαμε μια μαζική κηδεία για 52 άτομα χθες και έχουμε οκτώ άτομα που νοσηλεύονται στο…

Χάρης Χιώτης: Τον είχαν πετάξει έξω από το θέατρο γιατί νόμιζαν ότι ζητιανεύει – «Σηκώθηκε μια κυρία και μου πέταξε 1 ευρώ» (video)

profile player 960x540 4

Χάρης Χιώτης: Τον είχαν πετάξει έξω από το θέατρο γιατί νόμιζαν ότι ζητιανεύει – «Σηκώθηκε μια κυρία και μου πέταξε 1 ευρώ» (video)

Μια παλιά ιστορία που του συνέβη σε ένα θέατρο μοιράστηκε ο Χάρης Χιώτης

Μωραΐτης: Πέταξε στον κάλαθο αχρήστων το εξώδικο της Γεροβασίλη – «Εντάξει κυρία Όλγα, το έλαβα»

MixCollage 09 Sep 2024 03 08 PM 5975

Μωραΐτης: Πέταξε στον κάλαθο αχρήστων το εξώδικο της Γεροβασίλη – «Εντάξει κυρία Όλγα, το έλαβα»

Το εξώδικο της Όλγας Γεροβασίλη έλαβε στη δουλειά του ο Νίκος Μωραΐτης, με τον στιχουργό…