Newsroom

Newsroom

Non binary απάντησε στον Σεφερλή: «Σε θυμάμαι να κάνεις τον γκέι στην τηλεόραση με ατάκες που δεν θα ξεχάσω ποτέ»

Σε ένα ποστ που συγκέντρωσε εκατοντάδες likes και κοινοποιήσεις το Sam Albatros απάντησε στον Μάρκο Σεφερλή για την παράσταση του στο Δελφινάριο

Markos Seferlis

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκωθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την παράσταση που ανεβάζει φέτος ο Μάρκος Σεφερλής, ο οποίος θεώρησε αστείο και σωστό να κοροϊδέψει τα non binary άτομα κάνοντας αλλάζοντας τους στίχους στο τραγούδι του Nemo, που κέρδισε την Eurovision.

Μια απ’ τις πολλές απαντήσεις στον καλλιτέχνη ήταν και από το Sam Albatro, ένα non binary άτομο το οποίο πριν από μερικές ημέρες έκανε ένα ποστ με αφορμή το performance του Σεφερλή και κατάφερε να γίνει viral.

Αναλυτικά το Sam τονίζει ότι οι ατάκες που έλεγε στο παρελθόν ο ηθοποιός για τους γκέι ήταν και αυτές που άκουγε από τους συμμαθητές του όταν του έκαναν bullying, αναφέροντας μάλιστα «Καμία φορά φαντάζομαι ότι μεγάλωσα σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου δεν υπάρχεις».

Μάλιστα στη συνέχεια του ποστ αναφέρεται ότι με αυτό το… χιούμορ ενισχύεται το μίσος ενάντια στα non-binary άτομα, κάτι που έχει οδηγήσει σε μαζική επίθεση εναντίον τους στην Αριστοτέλους, με το Sam να αναρωτιέται στο τέλος «Ακόμα και να μη σου αρέσει αυτό που είμαστε, θεωρείς πως μας αξίζει το μίσος & ο εξευτελισμός;».

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του non binary ατόμου στον Μάρκο Σεφερλή

«Γεια σου Μάρκο, είμαι ένα non-binary άτομο σαν το Νemo που κέρδισε τη Eurovision 2024, & το οποίο κοροϊδεύεις στα 20 χρόνια Δελφινάριο. Συγγνώμη που σε αποκαλώ με το μικρό σου, αλλά νιώθω μια οικειότητα καθώς σε βλέπω από μικρό παιδί.

Σε θυμάμαι να υποδύεσαι τον γκέι στην τηλεόραση με ατάκες “καλέ τσούζει, αλλά μ’ αρέσει” ή “αχαχουχα, ευθυμήσαμε πάλι, σε καλό να μας βγει”, τις οποίες δε θα ξεχάσω ποτέ. Δε θα τις ξεχάσω γιατί τις έχω ακούσει πολλές φορές από συμμαθητές μου, να τις λένε εναντίον μου. Καμία φορά φαντάζομαι ότι μεγάλωσα σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου δεν υπάρχεις, & αναρωτιέμαι αν το bullying από τους συμμαθητές μου θα ήταν λιγότερο.
Δε σε κατηγορώ (τόσο) για τότε: μπορώ να το θεωρήσω σημείο της εποχής, αφού ακόμα & γκέι σεναριογράφοι τότε, έφτιαχναν καρικατούρες γκέι/τρανς χαρακτήρες για να γελάει ο κόσμος. Όμως τώρα, που σαν κοινωνία αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε τη διαφορετικότητα του καθενός & να την αποδεχόμαστε, γιατί συνεχίζεις πάλι το ίδιο μοτίβο;
Δεν καταλαβαίνεις ότι έτσι ενισχύεται το μίσος ενάντια στα non-binary άτομα, κάτι που έχει οδηγήσει σε μαζική επίθεση εναντίον τους στην Αριστοτέλους; Ή στο ότι δεν εκδίδουν τα βιβλία μας, επειδή μας θεωρούν γελοία πλάσματα που θέλουμε να μετατρέψουμε τα ελληνικά σε κινέζικα, με το να προσθέτουμε χαρακτήρες όπως το “@“; Αυτή θέλεις να είναι η συνεισφορά σου στην κοινωνία; Ακόμα και να μη σου αρέσει αυτό που είμαστε, θεωρείς πως μας αξίζει το μίσος & ο εξευτελισμός;
Το μόνο ενθαρρυντικό στο βίντεο που είδα να κοροϊδεύεις το Nemo είναι, πως σε χειροκρότησαν με το ζόρι. & έτσι μου μένει μια αμυδρή ελπίδα ότι παρότι εσύ μένεις ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια, ο κόσμος τουλάχιστον, αλλάζει.

Συγκλονίζει η Ελένη Ράντου για την ασθένεια της μητέρας της: «Με έχει διαλύσει, δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με αυτό» (Video)

image

Συγκλονίζει η Ελένη Ράντου για την ασθένεια της μητέρας της: «Με έχει διαλύσει, δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με αυτό» (Video)

«Εμένα με έχει διαλύσει από πάρα πολλές πλευρές. Με έχει κάνει να νιώσω αβοήθητη. Δεν…

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο ιερέας για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της πρεσβυτέρας

ιερεας

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο ιερέας για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της πρεσβυτέρας

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την συγκεκριμένη πράξη, ενώ με την ίδια απόφαση επέβαλε…

Λιδάκης από ΠΑΓΝΗ σε Άδωνι: «Ελάτε κύριε Μπόμπο να θαυμάσετε σκηνές απείρου κάλλους… απαιτούμε να παραιτηθείτε»

manolis lidakis

Λιδάκης από ΠΑΓΝΗ σε Άδωνι: «Ελάτε κύριε Μπόμπο να θαυμάσετε σκηνές απείρου κάλλους… απαιτούμε να παραιτηθείτε»

«Το σύστημα υγείας του οποίου ηγείται ο μπόμπος είναι άθλιο, πανάθλιο κ όχι μόνο» αναφέρει…