Εισαγγελική παρέμβαση για την παραλίγο σύγκρουση των δυο τρένων του Προαστιακού

Η εποπτεία της έρευνας ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου.

6099758

Tην παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε το σοβαρό περιστατικό με δύο τρένα, που κινούνταν αντίθετα, στην ίδια γραμμή, το οποίο έλαβε χώρα σήμερα το πρωί μεταξύ των σταθμών Αθηνών και Αγίων Αναργύρων.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης με ερευνώμενο αδίκημα αυτό που αφορά επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς (άρθρο 291 ΠΚ).

Ο εισαγγελέας ζητά στο πλαίσιο της έρευνας, που θα διενεργηθεί από την ΓΑΔΑ, να εξασφαλιστούν όλα τα κρίσιμα στοιχεία, όπως τα ηχητικά ντοκουμέντα που αφορούν το συμβάν, πορίσματα του ΟΣΕ και τη λήψη όλων των απαραίτητων καταθέσεων.

Η εποπτεία της έρευνας ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου.

Παραλίγο νέα τραγωδία – Τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μετωπική σύγκρουση τρένων γεμάτα κόσμο έξω από την Αθήνα

«Στο σημείο δεν λειτουργούν η τηλεδιοίκηση, το ETCS και τα φωτοσήματα»

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης επιβεβαιώνει με σχετικό δελτίο τύπου πως σήμερα το πρωί υπήρξε σοβαρό περιστατικό, όταν η σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών έξω από την Αθήνα απεφεύχθη την τελευταία στιγμή, μετά από επέμβαση μηχανοδηγού. Το σωματείο των μηχανοδηγών υπενθυμίζει πως «στο σημείο που έγινε το συμβάν δεν λειτουργούν η τηλεδιοίκηση, το ETCS και τα φωτοσήματα» καλώντας τον ΟΣΕ, τη Hellenic Train και τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβουν άμεσα.

«Σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πραγματικά, και όχι κατ’ επίφαση, σοβαρό περιστατικό,  που αποφεύχθηκε  χάρη  στον επαγγελματισμό και την προσήλωση των μηχανοδηγών που αντιλήφθηκαν αυτό που πήγε  να συμβεί» αναφέρει το δελτίο τύπου το σωματείο και συνεχίζει:

«Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι ο μηχανοδηγός της 1210, που αντιλήφθηκε το λάθος και απέτρεψε τη σύγκρουση είναι ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, ο οποίος πριν λίγους μήνες δέχθηκε προσωπική επίθεση, από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, με σχετική ανακοίνωση που ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή τότε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: “το ίδιο πρόσωπο που, ως μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας, παραβιάζει σηματοδότη θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα υπογράφει ανακοινώσεις για την ασφάλεια των επιβατών”.

Αναλυτικά το δελτίου τύπου:

Σήμερα το πρωί,  13/9 , οι αμαξοστοιχίες 1210 και 1307 παρολίγον  να συγκρουστούν μετωπικά, μεταξύ Αθήνας και Αγίων Αναργύρων καθώς κινούνταν σε μόνη γραμμή,  με αντίθετη κατεύθυνση,  κατόπιν εντολών που έλαβαν από τους εκατέρωθεν σταθμούς.

Η σύγκρουση αποσοβήθηκε καθώς ο μηχανοδηγός  της 1210 αντιλήφθηκε το λάθος στις εντολές που δόθηκαν στα 2 τρένα όταν ο μηχανοδηγός  της 1307 προχώρησε σε εκφώνηση της διέλευσης  του από το σταθμό των Αγίων Αναργύρων.

Σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πραγματικά ,και όχι κατ’ επίφαση, σοβαρό περιστατικό,  που αποφεύχθηκε  χάρη  στον επαγγελματισμό και την προσήλωση των μηχανοδηγών που αντιλήφθηκαν αυτό που πήγε  να συμβεί. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι ο μηχανοδηγός  της 1210 , που αντιλήφθηκε το λάθος και απέτρεψε  τη σύγκρουση είναι ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, ο οποίος πριν λίγους μήνες  δέχθηκε προσωπική επίθεση , από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, με σχετική ανακοίνωση που ανέφερε χαρακτηριστικά,  με αφορμή τότε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη:

“το ίδιο πρόσωπο που, ως μηχανοδηγός αμαξοστοιχίας, παραβιάζει σηματοδότη θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα υπογράφει ανακοινώσεις για την ασφάλεια των επιβατών”.

Αναμένουμε την ανακοίνωση των ΟΣΕ, Hellenic train και ιδιαίτερα την δήλωση του αρμόδιου Υπουργού, υπενθυμίζοντας ότι στο σημείο που έγινε το συμβάν δεν λειτουργούν η τηλεδιοίκηση, το Etcs και τα φωτοσήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση: Έρχονται με φόρα από δεξιά και τρομάζουν την κυβέρνηση – Αγγίζουν το 20%

Ραγίζει καρδιές ο Τάσος Κωστής: Εγκατέλειψε την Ελλάδα μετά τον θάνατο της συζύγου του – «Ήμουν δίπλα της μέχρι το τέλος»

Μίλτος Τεντόγλου: Κατάφερε να κάνει καθίσματα έχοντας τον Εμμανουήλ Καραλή στην πλάτη του – Το ποστάρισμα του «Manolo» (video)

Ρέθυμνο: Η κραυγή αγωνίας μίας μητέρας – «Θα είμαι μαζί με το παιδί μου έξω από την τάξη μέχρι να έλθει η νοσηλεύτρια»

 

Νομικός σύμβουλος Κασσελάκη: Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για ακύρωση των αποφάσεων της ΚΕ εάν τα πράγματα ξεφύγουν (video)

6302015

Νομικός σύμβουλος Κασσελάκη: Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για ακύρωση των αποφάσεων της ΚΕ εάν τα πράγματα ξεφύγουν (video)

Ο νομικός σύμβουλος του κ. Κασσελάκη  υποστήριξε ότι νομικά υπάρχει η δυνατότητας να ακυρωθούν οι…