Νομικός σύμβουλος Κασσελάκη: Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για ακύρωση των αποφάσεων της ΚΕ εάν τα πράγματα ξεφύγουν (video)

Ο νομικός σύμβουλος του κ. Κασσελάκη  υποστήριξε ότι νομικά υπάρχει η δυνατότητας να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας.

6302015

Για τις ενδεχόμενες νομικές ενέργειες του Στέφανου Κασσέλάκη σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κόμματος μετά την πρόταση μομφής εναντίον του η οποία έγινε αποδεκτή από την Κεντρική Επιτροπή, αναφέρθηκε σε συνέντευξη στο Star, ο νομικός του σύμβουλος Χαράλαμπος Πελέκης.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, προς το παρόν. Όμως, εάν τα πράγματα ξεφύγουν, είμαι σίγουρος πως θα πράξει τα δέοντα, προκειμένου να διασφαλίσει την ακεραιότητα και τη λειτουργία του κόμματος», ανέφερε ο κ. Πελέκης.

Ο νομικός σύμβουλος του κ. Κασσελάκη  υποστήριξε ότι νομικά υπάρχει η δυνατότητας να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας.

«Άκυρη η ψηφοφορία στην ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ γιατί η μυστική ψηφοφορία έγινε φανερή» 

«Για το θέμα της πρότασης άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, είχαμε μία μυστική ψηφοφορία, η οποία κατέληξε να είναι φανερή. Αυτό το γεγονός καθιστά άκυρο το συγκεκριμένο ψήφισμα» ισχυρίσθηκε επίσης ο κ. Πελέκης.

Χαρακτήρισε «άκυρο» επίσης το χθεσινό ψήφισμα στην Πολιτική Γραμματεία.  «Δεν προβλέπεται, βάσει καταστατικού, τέτοια εξουσία σε αυτό το όργανο του κόμματος, να σηκώνουν το χέρι τα μέλη και να ψηφίζουν» κατέληξε ο κ. Πελέκης.

 

Ειδήσεις σήμερα:

 

Δημοσκόπηση: Έρχονται με φόρα από δεξιά και τρομάζουν την κυβέρνηση – Αγγίζουν το 20%

Ραγίζει καρδιές ο Τάσος Κωστής: Εγκατέλειψε την Ελλάδα μετά τον θάνατο της συζύγου του – «Ήμουν δίπλα της μέχρι το τέλος»

Προαστιακός – Άγιοι Ανάργυροι: Συνεχίζει να καλύπτει τις «εγκληματικές» ενέργειες της, η Hellenic Train

Ρέθυμνο: Η κραυγή αγωνίας μίας μητέρας – «Θα είμαι μαζί με το παιδί μου έξω από την τάξη μέχρι να έλθει η νοσηλεύτρια»