Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Το ορατό ενδεχόμενο διαγραφής Κασσελάκη

Οι εξελίξεις «τρέχουν» στην Κουμουνδούρου με καταιγιστικό ρυθμό και η εσωκομματική σύγκρουση δείχνει ανελέητη μπροστά στην μάχη για την εκλογή της νέας ηγεσίας του κόμματος.

κασσ υποψηφιότητα

Πολεμικό κλίμα διαμορφώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου και εκλογών για πρόεδρο. Το ζήτημα με την απομάκρυνση Κασσελάκη, μετά την πρόταση μομφής στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή, φαίνεται να οδηγεί στα άκρα την σύγκρουση μεταξύ της νέας πλειοψηφίας που έχει σχηματιστεί τις τελευταίες ημέρες και της πλευράς του Στέφανου Κασσελάκη.

Και κάπως έτσι, την ώρα που ο Κασσελάκης όπως όλα δείχνουν προσανατολίζεται να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η συζήτηση, καθώς τα σενάρια «φουντώνουν» καθημερινά, «αποτυπώνει» πως φτάνει ακόμα και σε σκέψεις, από την πλευρά της νέας πλειοψηφίας, για απαγόρευση της υποψηφιότητας του ή διαγραφής του από το κόμμα προκειμένου να μην κατέβει στην κούρσα της ηγεσίας.

Η δε ανακίνηση ζητήματος διαγραφής του έκπτωτου προέδρου από την Όλγα Γεροβασίλη κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη μόνο τυχαία δεν θεωρείται από όλα τα στρατόπεδα της Κουμουνδούρου. Σε αυτό το πλαίσιο, μόνο απίθανο δεν θεωρείται το ενδεχόμενο παραπομπής του κ. Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής του από μέλος με συνέπεια, φυσικά, και να μην μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Σε αυτό το πλαίσιο, μόνο απίθανο δεν θεωρείται το ενδεχόμενο παραπομπής του κ. Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής του από μέλος με συνέπεια, φυσικά, και να μην μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Όπως κι αν έχει και μολονότι η Πολιτική Γραμματεία θεώρησε το θέμα λήξαν στην απόφαση που έλαβε, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πως ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να παραμείνει υπηρεσιακός πρόεδρος μέχρι το συνέδριο, αλλά και πως το συνέδριο μπορεί να αναιρέσει την απόφαση έκπτωσης της Κεντρικής Επιτροπής ως ανώτερο πολιτικό όργανο που είναι.

Ο έκπτωτος πρόεδρος, πάντως, δεν έχει πρόθεση «να σύρει το ΣΥΡΙΖΑ στα δικαστήρια», όπως ξεκαθάρισε ο νομικός του σύμβουλος.

Σε κάθε περίπτωση το σκληρό εσωκομματικό παιχνίδι για την ανάδειξη της ηγεσίας «ανοίγει» μέρα με την ημέρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του ανάρτηση σημείωσε με έμφαση πως «είμαι εδώ», δείχνοντας πως επιλέγει να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος. Για την ώρα παραμένει σε εκκρεμότητα η απόφαση για το πρόσωπο που θα στηρίξουν οι «87» στην εσωκομματική αναμέτρηση. Εξελίξεις αναμένονται μετά την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, ενώ ενδεχομένως η εικόνα θα ξεκαθαρίσει μετά την επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε μια εβδομάδα.

Όπως όλα δείχνουν οι «87» είναι αναγκασμένοι να κινηθούν για έναν υποψήφιο στις εσωκομματικές κάλπες.

Η Όλγα Γεροβασίλη δείχνει να μην θέλει να μπει στο παιχνίδι σύμφωνα με τις πληροφορίες, την ώρα που μια πιθανή εκδοχή είναι να μπει στην εσωκομματική κούρσα ο Σωκράτης Φάμελλος. Δεδομένα την ηγεσία της Κουμουνδούρου θα διεκδικήσει, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, ο Παύλος Πολάκης, ενώ ενδιαφέρον για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει δημοσίως και ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης.

«Παρών» στην εσωκομματική κούρσα έχει δηλώσει ο Απόστολος Γκλέτσος, ενώ το ενδιαφέρον του εκδήλωσε χθες και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπανώτας.

Eίδησεις σήμερα:

Ακόμη ένα σιδηροδρομικό ατύχημα – Αμαξοστοιχία προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών

Ο Μανώλης Λιδάκης αποκάλυψε ποιος είναι ο «Μπόμπος» στην αναφορα του στον Άδωνη

Ατύχημα στις Αφίδνες – Κορμός δέντρου καρφώθηκε στο τρένο

Θεσσαλονίκη: 40 επιχειρηματίες δηλητηριάστηκαν μετά από γεύμα σε γνωστό εστιατόριο – Το πιάτο που τους «πείραξε»

 

 

Γαλλία: Η στιγμή που συνελήφθη ο Ντομινίκ Πελικό – Το βίντεο που αποκάλυψε την αρρωστημένη δράση του κατά της σύζυγου του

Πελικο

Γαλλία: Η στιγμή που συνελήφθη ο Ντομινίκ Πελικό – Το βίντεο που αποκάλυψε την αρρωστημένη δράση του κατά της σύζυγου του

Ο Ντομινίκ Πελικό δικάζεται από τις 2 Σεπτεμβρίου ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Αβινιόν, στη…