Newsroom

Newsroom

Γαλλία: Η στιγμή που συνελήφθη ο Ντομινίκ Πελικό – Το βίντεο που αποκάλυψε την αρρωστημένη δράση του κατά της σύζυγου του

Ο Ντομινίκ Πελικό δικάζεται από τις 2 Σεπτεμβρίου ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Αβινιόν, στη Γαλλία.

Πελικο

Το βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή που ο Ντομινίκ Πελικό το 2020 συλλαμβάνεται από τις Αρχές στη Γαλλία μετά τον εντοπισμό του να προσπαθεί να βγάλει φωτογραφία κάτω από τη φούστα μιας ανυποψίαστης γυναίκας, αποκάλυψε το Paris Match.

Η σύλληψή του 71χρονου σήμερα άνδρα και ο έλεγχος στο κινητό του στάθηκαν αφορμή για να αποκαλυφθεί η αρρωστημένη δράση του «τέρατος της Αβινιόν», όπως αποκαλείται πλέον ΜΜΕ καθώς για χρόνια καθώς νάρκωνε τη σύζυγό του και μετέπειτα τη βίαζε ή προσκαλούσε αγνώστους να ασελγήσουν εις βάρος της 72χρονης Ζιζέλ.

H στιγμή της σύλληψης του Πελικό για “upskirting” – Το βίντεο που αποκάλυψε την αρρωστημένη δράση του

Στη Γαλλία, η σκοτεινή υπόθεση του συνταξιούχου έφθασε στην αίθουσα του δικαστηρίου στην Αβινιόν. Εκτός από τον ίδιο τον «εγκέφαλο» του εγκλήματος, στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκονται και 51 εκ των συνολικά 72 βιαστών.

H στιγμή της σύλληψης του Πελικό για “upskirting” – Το βίντεο που αποκάλυψε την αρρωστημένη δράση του
Σκίτσο του καθισμένου στο εδώλιο Dominique Pelicot (Photo by Benoit PEYRUCQ / AFP)

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των γεγονότων από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, τον Ροζέ Αρατά, ο οποίος συνόψισε, με μονότονο και ψυχρό τόνο, τους 31 τόμους του κατηγορητηρίου, ο βασικός κατηγορούμενος, ο Ντομινίκ Π., κοιτούσε με απλανές βλέμμα. Κάποιες φορές συζητούσε με τη δικηγόρο του, την Μπεατρίς Ζαβαρό, που καθόταν στην άλλη πλευρά του γυάλινου κλουβιού όπου βρίσκονται οι κατηγορούμενοι.

Στη συνέχεια, με ένα απλό «ναι», ο 71χρονος συνταξιούχος, ο «ενορχηστρωτής» των βιασμών σύμφωνα με την εισαγγελία, παραδέχτηκε την ενοχή του. Η σύλληψή έγινε αρχικά λόγο ενός «upskirting» όπως ονομάζεται στη γλώσσα του διαδικτύου η προσπάθεια ορισμένων να φωτογραφίσουν κρυφά κάτω από γυναικείες φούστες.

H στιγμή της σύλληψης του Πελικό για “upskirting” – Το βίντεο που αποκάλυψε την αρρωστημένη δράση του
Σε «γυναίκα σύμβολο» της Γαλλίας έχει εξελιχθεί η Ζιζέλ Πελικό που με την αγέρωχη στάση της στη δίκη θέλησε να περάσει το στίγμα της ντροπής στους δράστες και όχι στο θύμα.

Καθώς η δικαστική διαδικασία είναι ανοιχτή στο κοινό κατόπιν αιτήματος της πρώην συζύγου του κατηγορούμενου Γκιζέλ, ώστε να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών για τη διάπραξη σεξουαλικής κακοποίησης, έγινε γνωστή η ιστορία του 63χρονου πρώην οδηγού φορτηγού Ζαν-Πιερ, ο οποίος μετά από επαφές που είχε με τον Πελικό στο Διαδίκτυο φέρεται να χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική για να ναρκώνει τη γυναίκα του και να τη βιάζει, με τη συμμετοχή και του Πελικό, ο οποίος κατηγορείται ότι παρείχε τα ηρεμιστικά για τη νάρκωση και ταξίδευε μέχρι το σπίτι του «μαθητή» του για να τη βιάζει ο ίδιος.

Η «δίκη της δεκαετίας» στη Γαλλία διακόπηκε μέχρι το πρωί της Δευτέρας, εν αναμονή της ανάρρωσης του βασικού κατηγορουμένου, του Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο με σοβαρούς πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Η δίκη ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου και επρόκειτο να διαρκέσει τέσσερις μήνες. Η αναβολή της, ενδεχομένως επ’ αόριστον, γέννησε πολλά ερωτηματικά μεταξύ των δικηγόρων. «Θα πρέπει να προσδιοριστεί νέα ημερομηνία, να δούμε αν θα είναι διαθέσιμη η αίθουσα κλπ. Και τι θα γίνει με όσους είναι προφυλακισμένοι; Επειδή σε μια τέτοια περίπτωση υποθέτω ότι θα υπάρξουν αιτήματα αποφυλάκισης», είπε η Μπεατρίς Ζαβαρό, η συνήγορος του Πελικό.

Eίδησεις σήμερα:

Το εξώδικο που προειδοποιούσε για το ατύχημα στις Αφίδνες

Ο Μανώλης Λιδάκης αποκάλυψε ποιος είναι ο «Μπόμπος» στην αναφορα του στον Άδωνη

Απίστευτο περιστατικό στη Νίκαια: Άγνωστος «ράντισε» με υδροκυάνιο στύλους της ΔΕΗ για να εξοντώσει τα σκυλιά

Ο Β. Οικονόμου προσπάθησε να υποβαθμίσει το ατύχημα με τα τρένα στους Αγ.Αναργύρους

Ντομινίκ Πελικό: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη σύλληψή του όταν φωτογράφιζε κάτω από φούστες γυναικών

Screenshot 2024 09 14 191052

Ντομινίκ Πελικό: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη σύλληψή του όταν φωτογράφιζε κάτω από φούστες γυναικών

Ο Γάλλος που δικάζεται για απεχθή εγκλήματα με θύμα την ίδια του τη σύζυγο, είχε…