Newsroom

Newsroom

ΔΕΘ – Nίκος Παππάς: «Κανένα κώλυμα συμμετοχής Κασσελάκη στις εκλογές»

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος από το βήμα της ΔΕΘ, όπου αυτή την ώρα παραδίδει συνέντευξη Τύπου, με φόντο το εκρηκτικό κλίμα στο κόμμα της Κουμουνδούρου.

ΠΑΠΠΑΣ ΔΕΘ 1

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή» διαμύνησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε ο Νίκος Παππάς, «ως μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης ανταποκρίνεται στις ευθύνες του». «Πάνω και πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες και εσωτερικές διαδικασίες βρίσκεται η ανάγκη για απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο λαός. Καταθέτουμε τις προτάσεις μας και καλούμε τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις να τις στηρίξουν», πρόσθεσε.


Αυτά, τόνισε, «για να μην παρακολουθούμε εκατομμύρια στρέμματα δασών να καίγονται κάθε χρόνο και τις φωτιές να σταματούν είτε στη θάλασσα είτε στον οικιστικό ιστό. Για να μην κυριαρχούν στις τηλεοπτικές οθόνες οι εικόνες με τους εκατοντάδες χιλιάδες τόνους νεκρών ψαριών όπως είδαμε πριν από λίγες μέρες στον Παγασητικό».

»Για να μην εγκαταλείπονται κρίσιμες υποδομές στην τύχη τους και να μη ζει η χώρα τραγωδίες όπως το έγκλημα των Τεμπών. Για να μην παραβιάζονται θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου, για να μην παρακολουθούνται παράνομα υπουργοί, αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων, επιχειρηματίες, πολιτικοί αρχηγοί και στελέχη της διοίκησης. Για να μην ανακοινώνει η ΕΛΣΤΑΤ και για τα επόμενα χρόνια ότι οι γεννήσεις στη χώρα μας είναι δεκάδες χιλιάδες λιγότερες από τους θανάτους. Για να μην καταρρέουν τα νοσοκομεία και το ηρωικό προσωπικό που εργάζεται εκεί. Για να μην είμαστε η τελευταία χώρα στην αγοραστική δύναμη των εργαζομένων στην Ευρώπη, για να μην είμαστε πρωταθλητές το κόστος της ενέργειας, για να μην χρειάζονται οι μισοί κάτοικοι αυτής της χώρας το μισό της εισόδημα απλώς για να στεγαστούν. Για να μην αποκλείεται το 95% των ελληνικών επιχειρήσεων από το ΕΣΠΑ και το τραπεζικό δανεισμό…».

Όλα τα παραπάνω, συνέχισε, είναι αποτελέσματα των επιλογών και των πολιτικών του κύριου Μητσοτάκη. «Δεν είναι όμως η αναπόφευκτη μοίρα του ελληνικού λαού», επισήμανε.

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για να είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»

Στην πρώτη ερώτηση που δέχτηκε, ο Νίκος Παππάς ρωτήθηκε αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια κουβέντα αυτή τη στιγμή», απάντησε, τονίζοντας πως έχουν διοχετεύσει όλες τους τις δυνάμεις για να εκπληρώσουν τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί «κι αυτό δεν αφορά μόνο το πρόσωπο μου αφορά τους πάντες».

«Κανένα κώλυμα συμμετοχής Κασσελάκη στις εκλογές»

Σε ερώτηση για τη συμβολαιογραφική πράξη Κασσελάκη και για τα περί εκτροπής του, ο Νίκος Παππάς απάντησε πως «το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει πραξικοπήματα».

Δεν υπάρχει «κανένα κώλυμα συμμετοχής Κασσελάκη στις εκλογές», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαλαμίνα: Στο δρόμο πεταμένοι οι πυροσβέστες του νησιού

Εξωφρενική απόφαση του υπουργείου Παιδείας – Στέλνουν μαθητές Γ’Λυκείου από τους Αγ. Αναργύρους στο Περιστέρι!

Σάλος στο διαδίκτυο από την κατά λάθος… ανάρτηση της Διαμαντοπούλου υπέρ της Κεραμέως

Παραλίγο ατύχημα με δημοσιογράφο του Star- Tρένο του κόρναρε για να μην τον πατήσει (video)

Καρδίτσα: Συλλαλητήριο σήμερα στον Παλαμά, ένα χρόνο μετά τον Ντάνιελ

KARDITSA

Καρδίτσα: Συλλαλητήριο σήμερα στον Παλαμά, ένα χρόνο μετά τον Ντάνιελ

Μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία του Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καθώς, όπως…