Καρδίτσα: Συλλαλητήριο σήμερα στον Παλαμά, ένα χρόνο μετά τον Ντάνιελ

Μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία του Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καθώς, όπως τόνισαν οι ομιλητές, έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel ο λαός της περιοχής βρίσκεται ακόμα αντιμέτωπος με τις τραγικές συνέπειες.

KARDITSA

Το μήνυμα ότι ένα χρόνο μετά την καταστροφική επέλαση του Daniel οι κάτοικοι της περιοχής μας συνεχίζουν να βιώνουν τις τραγικές του συνέπειες και την υποβάθμιση που επέφερε στη ζωή τους και το κυριότερο συνεχίζουν να νιώθουν απροστάτευτοι μπροστά σε νέες πλημμύρες έστειλε το πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία Παλαμά.

Το συλλαλητήριο που ήταν απόφαση της σύσκεψης αγροτικών συλλόγων, εργατικών σωματείων, εμπορικών συλλόγων, σωματείων αυτοαπασχολούμενων, μαζικών φορέων και πλημμυροπαθών, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, ήταν αρκετά μαζικό και είχε παλμό αναδεικνύοντας την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων ανακούφισης και στήριξης των πληγέντων και ανάταξης της περιοχής που όπως τονίστηκε και από τους ομιλητές, δεν είναι επαρκή παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Κι αυτό γιατί όπως ειπώθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ κ. Κων. Τζέλλα, η περιοχή παραμένει απροστάτευτη μπροστά σε νέες πλημμύρες καθώς δεν έχουν προχωρήσει τα αντιπλημμυρικά έργα, τα αναχώματα δεν έχουν αποκατασταθεί, οι αποζημιώσεις που δόθηκαν στους αγροτοκτηνοτρόφους και στους άλλους πλημμυροπαθείς είναι κατώτερες της πραγματικής ζημιάς που υπέστησαν ενώ, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ενοικίου, στην απομάκρυνση των μπάζων και σε άλλα ζητήματα που θα έπρεπε να έχουν εγκαίρως αντιμετωπιστεί.

 

 

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, σημείωσε πως «πρέπει να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις για να συνεχίσουμε τη ζωή μας, να παραμείνουμε στα χωριά, στα σπίτια μας και στις δουλειές μας και δεν έχουμε σκοπό να εγκαταλείψουμε τον νομό Καρδίτσας. Και ούτε έχουμε σκοπό να δεχθούμε κανένα σχέδιο Ολλανδών, κανένα σχέδιο οποιουδήποτε, που μιλάει να αλλάξουμε καλλιέργειες και δουλειές, επειδή θέλουν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος μας κάποιες εταιρείες. Οι φορείς, στο διεκδικητικό πλαίσιο, μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για αποζημίωση στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις ζημιές σε φυτική παραγωγή, σε αγροτικό κεφάλαιο (φυτικό, ζωικό, πάγιο), καταστήματα, μηχανήματα, αποθήκες και αποθηκευμένη παραγωγή στο σύνολο των πληγέντων. Να εξοφληθεί άμεσα η κρατική αρωγή για καθαρισμό και αποκατάσταση κτιριακών εγκαταστάσεων, αποθηκών, σταβλικών εγκαταστάσεων, μηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού και εμπορευμάτων στους πληγέντες. Να απλοποιηθεί το μέτρο 5.2 για τους κτηνοτρόφους-μελισσοκόμους και να ενταχθούν όλοι οι πληγέντες».

Ειδήσεις σήμερα:

Σαλαμίνα: Στο δρόμο πεταμένοι οι πυροσβέστες του νησιού

Εξωφρενική απόφαση του υπουργείου Παιδείας – Στέλνουν μαθητές Γ’Λυκείου από τους Αγ. Αναργύρους στο Περιστέρι!

Θεσσαλονίκη: Δύο άτομα βίασαν και λήστεψαν 23χρονο στη Μενεμένη

Τελικά το Documento έκανε ερώτηση στην ΔΕΘ αλλά… στον Νίκο Παππά – Ο Μητσοτάκης έχει το μέσο ακόμα στο περίμενε…

 

Βενεζουέλα: Έξι συλλήψεις Αμερικανών και Ευρωπαίων που κατηγορούνται ότι ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα

maduro hd hd

Βενεζουέλα: Έξι συλλήψεις Αμερικανών και Ευρωπαίων που κατηγορούνται ότι ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της Βενεζουέλας ότι η CIA σχεδίασε τη δολοφονία του…

Θεσσαλονίκη: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για βιασμό και βιντεοσκόπηση 23χρονου

astynomia

Θεσσαλονίκη: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για βιασμό και βιντεοσκόπηση 23χρονου

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για βιασμό, ληστεία, αλλά και παραβίαση του νόμου περί…