Δούκας: Νέα αλλαγή με τόλμη και αποφασιστηκότητα για το ΠΑΣΟΚ

Η εκλογή προέδρου έχει εθνικά χαρακτηριστικά, από το αποτέλεσμά της θα κριθεί αν η δημοκρατική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια, τόνισε ο Χάρης Δούκας, μιλώντας στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, τρεις εβδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές.

doukas 640x426 1

Υπογράμμισε την ανάγκη για γνήσιες προοδευτικές θέσεις και πολιτικές. «Στέκομαι μπροστά σας σήμερα και θέλω να σας μιλήσω με την καρδιά μου, δεν θα αναφερθώ στα μικρά και ασήμαντα που μπορεί να διχάσουν την παράταξη. Οι τεράστιες ανισότητες υπονομεύουν την κοινωνική δικαιοσύνη, ο κύκλος της φθοράς ξεκίνησε, η κοινωνία εγκαταλείπει κάθε μέρα τον κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο κ. Δούκας και αναφέρθηκε στη μεγάλη αποχή στις τελευταίες ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας -όπως αναφέρει ο Athina984.gr, την ανάγκη για αλλαγή κατεύθυνσης της χώρας.

«Παρά τη φθορά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να πρωταγωνιστήσει γιατί σε κρίσιμες στιγμές δεν είχαμε ξεκάθαρο στίγμα. Η 3η θέση στις εκλογές θα είναι ήττα. Το είπε ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης, υπενθύμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπεται να βολεύεται. Οι ευκαιρίες δεν είναι άπειρες, ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα».

«Νέα αλλαγή με τόλμη και αποφασιστηκότητα, με σχέδιο και κοινωνικές συμμαχίες» επεσήμανε ο Χάρης Δούκας.

Αναφέρθηκε στο ΕΣΥ επισημαίνοντας ότι θα συγκρουστεί όπου απαιτείται για την ανασυγκρότηση του με χρήματα μεταξύ άλλων από υπερκέρδη επιχειρήσεων και τραπεζών.

Αναφέρθηκε στη διασύνδεση των πανεπιστημίων με την παραγωγή. «Όχι στα ολιγοπώλια και τα ασύδοτα καρτέλ, διόρθωση της αγοράς. Μίλησε μεταξύ άλλων για την ανάγκη ενός δημόσιου πυλώνα ενέργειας. Η ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό , δεν μπορεί να είναι χρηματιστηριακό προϊόν. Το 50 % της παραγωγικής ενέργειας, να ανήκει στους πολίτες με νόμο.

Ούτε το νερό να γίνει αντικείμενο κερδοσκοπίας, δε θα δεχθούμε την εμπορευματοποίηση του, πρόσθεσε ο Χάρης Δούκας. Επαναφορά του κατώτατου μισθού και εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. ίδρυση υπουργείου στεγαστικής πολιτικής για να δημιουργηθούν κοινωνικές κατοικίες και να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια».

Βενεζουέλα: Έξι συλλήψεις Αμερικανών και Ευρωπαίων που κατηγορούνται ότι ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα

maduro hd hd

Βενεζουέλα: Έξι συλλήψεις Αμερικανών και Ευρωπαίων που κατηγορούνται ότι ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της Βενεζουέλας ότι η CIA σχεδίασε τη δολοφονία του…