Newsroom

Newsroom

ΠΑΣΟΚ: Καβγάς για το debate

Εμπλοκή με την πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για απευθείας διάλογο μεταξύ των υποψηφίων.

Pasok 3

Μια εμπλοκή της τελευταίας στιγμής το ντιμπέιτ των υποψηφίων για την Εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Αύριο αναμένται να συναντηθούν εκ νέου οι εκπρόσωποι των υποψηφίων, προκειμένου να βρουν κοινό τόπο. Ωστόσο, η πλευρά του Χάρη Δούκα εμφανίζεται σφοδρά ενοχλημένη με την πρόταση Ανδρουλάκη, κάτι που μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στη συμφωνία για τους κανόνες της τηλεμαχίας.

Η πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε την πρόταση να δίνεται η δυνατότητα για έναν δίλεπτο απευθείας αδιαμεσολάβητο διάλογο

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν σχετικά με τις αιτιάσεις ότι πιθανώς να υπάρξουν λεκτικές παρεκτροπές κατά τον διάλογο, απαντούμε ότι η απευθείας ανταλλαγή απόψεων αναμφίβολα θα αναβαθμίσει την εσωκομματική διαδικασία, θα ενισχύσει το ενδιαφέρον των πολιτών, θα είναι κέρδος για την παράταξη και η έως τώρα δημόσια παρουσία όλων των υποψηφίων εγγυάται έναν ευπρεπή και δημιουργικό διάλογο. Όπως εξάλλου και ο συντονισμός της δίλεπτης συζήτησης εκ μέρους των δημοσιογράφων ώστε να εξασφαλιστεί η ισοτιμία χρόνου.

«Θέλει ο κ. Ανδρουλάκης ντιμπέιτ;» διερωτάται το στρατόπεδο Δούκα

Την ενόχλησή της για τους κανόνες που προτείνει η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη εξέφρασε το στρατόπεδο του Χάρη Δούκα. Πηγές από το επιτελείο του δημάρχου Αθηναίων αναφέρουν ότι μόνο η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη διαφώνησε με το μοντέλο ντιμπέιτ της ΕΡΤ.

Η πρόταση της ΕΡΤ είχε εφαρμοστεί πρώτη φορά πέρσι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, και προβλέπει απευθείας διάλογο μεταξύ των υποψηφίων και κανόνες, που εξασφαλίζουν ίσο χρόνο για όλους. Σύμφωνα με το στρατόπεδ του Χάρη Δούκα η πλευρά Ανδρουλάκη «επιμένει σε απαιτήσεις που δεν σπάνε κανένα στερεότυπο, όπως υποστηρίζει. Απλά θα μετατρέψουν την προσπάθεια συζήτησης σε χάος και μάλιστα ετεροχρονισμένο» οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν ότι η πρόταση της πλευράς Δούκα «στοχεύει ακριβώς στον απευθείας αδιαμεσολάβητο διάλογο, αλλά χωρίς διακοπές και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων».

Απάντηση Ανδρουλάκη: Κατανοούμε τη σκοπιμότητα δημιουργίας τεχνητής πόλωσης

Οι αιτιάσεις του στρατοπέδου του Χάρη Δούκα προκάλεσαν την αντίδραση του επιτελείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη απαντώντας στη διαρροή της πλευράς του Χάρη Δούκα υποστήριξαν ότι η πρόταση που κατέθεσαν για τη δυνατότητα δίλεπτου απευθείας διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων στα πρότυπα των debate, που διοργανώνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις προκριματικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Η πλευρά του κ. Δούκα χαρακτηρίζει “χάο”, ό,τι συμβαίνει με επιτυχία σε debate σε όλον τον κόσμο. Κατανοούμε τη σκοπιμότητα δημιουργίας τεχνητής πόλωσης, αλλά σε ό,τι μας αφορά δεν θα ακολουθήσουμε» υποστήριξαν οι ίδιες πηγές.

Ειδήσεις σήμερα:

Νοτοπούλου: Η πρώτη απάντηση Κασσελάκη στην καταγγελία για μπούλινγκ – «Παρέμβαση» και από Ακρίτα (video)

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: 24/11 οι εκλογές για πρόεδρο – Δεν θα είναι καταστατικό το Συνέδριο

Πάτρα: Πατέρας ξυλοκόπησε άγρια τον διευθυντή του σχολείου

 

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας βγάζουν στην «σέντρα» την κυβέρνηση για την προστασία των δανειοληπτών

χατζηδα μητσοτ οικο

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας βγάζουν στην «σέντρα» την κυβέρνηση για την προστασία των δανειοληπτών

Τις καταχρηστικές πρακτικές τραπεζών και funds εις βάρος των «απροστάτευτων δανειοληπτών» (ακόμα και για περίπτωσης…

Φωτιά στη Motor Oil: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα – Κόρινθος

moto oil

Φωτιά στη Motor Oil: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία Προαστιακού στο τμήμα Κινέτα – Κόρινθος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, αναμένεται σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του Προαστιακού.