Newsroom

Newsroom

Όταν οι βομβητές γίνονται βόμβες, οι ζωές μας γίνονται επεισόδιο στο Netflix

Καλωσήρθατε στη νέα εποχή τρόμου...

βομβητές

Στις 15:30 μ.μ. ώρα Λιβάνου χθες, οι βομβητές που είχαν πάνω τους χιλιάδες μέλη της Χεζμπολάζ έλαβαν ένα μήνυμα που φαινόταν σαν να προερχόταν από την ηγεσία της οργάνωσης. Αυτό ήταν το μήνυμα που ενεργοποίησε τα εκρηκτικά.

Δευτερόλεπτα αργότερα οι βομβητές εξερράγησαν ταυτόχρονα, σκορπώντας τον θάνατο σε 11 άτομα και αφήνοντας χιλιάδες σοβαρά τραυματισμένους.

Όλα μαρτυρούν πως πίσω από την πρωτοφανή επίθεση βρίσκεται το Ισραήλ με τους ειδικούς να περιγράφουν πως τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν στους βομβητές πριν από την παράδοση και τη χρήση τους, σε ένα σαμποτάζ που πλέον θα αποτελεί ορόσημο για την σύγχρονη ιστορία.

Γιατί χθες δεν πυροδοτήθηκαν απλά κάποιοι βομβητές κάπου μακριά, αλλά αυτό που «ενεργοποιήθηκε» είναι μια νέα παγκόσμια συνθήκη τρόμου και διακινδύνευσης που μέχρι τώρα δεν είχαμε δει ούτε στο πιο δυστοπικό επεισόδιο του Black Mirror.

Ποιος μπορεί να αισθάνεται πλέον ασφαλής μετά από αυτήν την εξέλιξη; Το μήνυμα πλέον είναι τρομακτικά απλό και ξεκάθαρο. Ο πόλεμος είναι παντού, τον κουβαλάμε πάνω μας μέσα σε μια ηλεκτρονική συσκευή.

Οι βομβητές έγιναν βόμβες μέσα από ένα ανεξερεύνητο σύστημα τεχνολογίας και αυτόματα άνοιξε ένα παράθυρο στο πιο ζοφερό μέλλον. Και αν όλα αυτά φαντάζουν υπερβολικά ή συνωμοσιολογικά σκεφτείτε το πιο απλό… άνθρωπος που φοβάται δεν μπορεί να αντιδράσει σε τίποτα.

Ακόμα και το γεγονός πως οι βομβητές εξερράγησαν ταυτόχρονα δίνει στην υπόθεση μια διάσταση κινηματογραφική σχεδόν μνημειακή. Η απαραίτητη πινελιά για να εντυπωθεί μια για πάντα η φρίκη στο συλλογικό υποσυνείδητο.

Σύμφωνα πάντως με το BBC δυο είναι τα τα επικρατέστερα σενάρια για την ταυτόχρονη έκρηξη.

Το πρώτο είναι ένας χάκερ να προκάλεσε την υπερθέρμανση των μπαταριών των βομβητών με αποτέλεσμα να εκραγούν, καθώς μετά από εξέταση πλάνων από ειδικούς διαπιστώθηκε ότι η επίθεση αυτή θα μπορούσε να οφείλεται σε υπερθέρμανση.

Το δεύτερο σενάριο είναι κάποιο είδος επίθεσης στην αλυσίδα εφοδιασμού, που αφορούσε την αλλοίωση των βομβητών κατά την κατασκευή ή τη μεταφορά τους.

Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Τα 6 πρόσωπα που ενδέχεται να είναι υποψήφιοι – Οι δύο εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής

Νοτοπούλου: Η πρώτη απάντηση Κασσελάκη στην καταγγελία για μπούλινγκ – «Παρέμβαση» και από Ακρίτα (video)

«Πόση αριστεία πια…» – Το βίντεο του Δημήτρη Σαββίδη για τον 29χρονο Δαπίτη που έβαλε μπροστά το σκάνδαλο Ασημακοπούλου

Της ανάθεσης το «πάρτι» στην κυβέρνηση – 17.890ευρώ για δυο χαλιά από την Μοιραράκη υπέγραψε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Το «ANIMASYROS» διακόπτει τη συνεργασία με την ισραηλινή πρεσβεία μετά από τις αντιδράσεις

ANIMASYROS2024 newsletter top

Το «ANIMASYROS» διακόπτει τη συνεργασία με την ισραηλινή πρεσβεία μετά από τις αντιδράσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοργάνωση του «ANIMASYROS 2024», μέσω της οποίας γνωστοποιεί την διακοπή της συνεργασίας…

Το Υπουργείο Πολιτισμού αποκαλεί «Βασίλισσα» τη χήρα του Γλύξμπουργκ – Της παραχωρούν το Βυζαντινό Μουσείο για εκδήλωση (έγγραφο)

4938601

Το Υπουργείο Πολιτισμού αποκαλεί «Βασίλισσα» τη χήρα του Γλύξμπουργκ – Της παραχωρούν το Βυζαντινό Μουσείο για εκδήλωση (έγγραφο)

Στην «Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Άννα-Μαρία» παραχωρούνται χώροι του Βυζαντινού Μουσείου σύμφωνα με επίσημο έγγραφο