Maggie Smith: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών η «καθηγήτρια McGonagall» του Harry Potter

«Αφήνει πίσω της δύο γιους και πέντε εγγόνια, όλοι συντετριμμένοι από την απώλεια της εξαιρετικής μητέρας και γιαγιάς τους» - Η ανακοίνωση της οικογένειάς της

AP696590539039

Πέθανε η ηθοποιός Μάγκι Σμιθ (Maggie Smith) σε ηλικία 89 ετών, διάσημη για τις ταινίες Harry Potter και Downton Abbey, όπως ανακοίνωσαν οι γιοι της σπουδαίας ηθοποιού, Τόμπι Στίβενς και Κρις Λάρκιν.

459975784 523841316911248 8949711898288986900 n
H Μάγκι Σμιθ (Maggie Smith) στον ρόλο της Μινέρβα Μακ Γκόναγκαλ

Η ανακοίνωση της οικογένειάς της

«Με μεγάλη λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο της Μάγκι Σμιθ. Πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο νωρίς σήμερα το πρωί, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, ενώ στο πλευρό της ήταν στενοί της φίλοι και η οικογένειά της. Αφήνει πίσω της δύο γιους και πέντε εγγόνια, όλοι συντετριμμένοι από την απώλεια της εξαιρετικής μητέρας και γιαγιάς τους.

Θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε το υπέροχο προσωπικό του Νοσοκομείου Chelsea and Westminster για τη φροντίδα και την αμέριστη καλοσύνη τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της. Σας ευχαριστούμε για όλα τα ευγενικά μηνύματα και την υποστήριξή σας και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα της στιγμής».

Οι περισσότεροι τη γνωρίζουμε ως Μινέρβα Μακ Γκόναγκαλ, καθηγήτρια μεταμορφώσεων στη σχολή μαγεία από τη σειρά ταινιών Harry Potter. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο ρόλος μέσα από τον οποίο συστήθηκε στο ευρύ κοινό.

Πριν όμως από την επιτυχία της κινηματογραφικής μεταφοράς του μαγικού σύμπαντος της Ρόουλινγκ, είχε προηγηθεί μια σημαντική καριέρα 60 ετών.

Η Σμιθ έχει βραβευτεί για τις ερμηνείες της τόσο στο θέατρο, όσο και τον κινηματογράφο

Η Maggie Smith γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1934. Η καριέρα της μέτρησε περίπου 60 χρόνια και η ίδια χαρακτηρίστηκε ως μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της Μεγάλης Βρετανίας.

AP680112077
(AP Photo/Bob Dear)

Είναι κάτοχος δυο βραβείων Όσκαρ (ενός Α’ Γυναικείου Ρόλου κι ενός Β’ Γυναικείου Ρόλου), ενός Βραβείου Τόνυ, επτά Βραβείων BAFTA, δυο Βραβείων Έμμυ, δυο Χρυσών Σφαίρων, δυο Βραβείων Σωματείου Ηθοποιών κι ενός Βραβείου Λόρενς Ολίβιε, ενώ ήταν από τους λίγους ηθοποιούς που κέρδισε το Triple Crown of Acting.

AP16264439195253 1
(AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File)

Οι σημαντικότερες ταινίες στις οποίες έχει συμμετάσχει είναι οι: Οθέλλος (Othello, 1965), Η Δεύτερη Νιότη της Τζιν Μπρόντι (The Prime of Miss Jean Brodie, 1969), Ταξίδια με τη Θεία μου (Travels With My Aunt, 1972), Καλιφόρνια Οτέλ (California Suite, 1978), Η Σύγκρουση των Τιτάνων (Clash of the Titans, 1981), Δωμάτιο με θέα (Room with a View, 1985) κι Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ (Gosford Park, 2001), οι οποίες έχουν μείνει κλασικές και έχουν λάβει ευνοϊκές κριτικές.

AP8605251258
Maggie Smith appears in the film “A Room With A View,” 1986. (AP Photo)

Ειδήσεις σήμερα:

Ξέσπασμα από Καρυστιανού: «Παρακολουθούν το τηλέφωνό μου – Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται»

Ανθρωποθυσία στην Ινδία: 7χρονος δολοφονήθηκε για να φέρει «καλοτυχία στο σχολείο του» – Συνελήφθησαν διευθυντής, καθηγητές και πατέρας

Χρήστος Δάντης: Η ανάρτηση για τη Μαρινέλλα ήταν κάτι πολύ παραπάνω από «περαστικά»

Στάθης και Κολοκυθάς απάντησαν στο κράξιμο Μικρούτσικου: «Έχει δίκιο, αλλά εμείς τρολάρουμε τους πάντες» (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Καταγγελλία για εισβολή της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της «Βραδιάς του Ερευνητή» (video)

ΕΜΠ

Καταγγελλία για εισβολή της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της «Βραδιάς του Ερευνητή» (video)

Ανακοίνωση ATTACK για αστυνομική επέμβαση στην βραδιά του ερευνητή

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Ομολογία διοικητή – Ο 38χρονος Μοχάμεντ δεν ήταν σε άλλο κρατητήριο

kasselakis 7

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Ομολογία διοικητή – Ο 38χρονος Μοχάμεντ δεν ήταν σε άλλο κρατητήριο

Κατά την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα - Η ομολογία του διοικητή…