ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Προσπάθεια συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του μετανάστη (video)

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τον θάνατο του μετανάστη στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα, με την ΕΛ.ΑΣ ακόμα να προσπαθεί να καλύψει το γεγονός

AT PANTELEIMONAS

Περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις έδωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, στο Mega, αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα. Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από δημόσια καταγγελία της οικογένειας του 38χρονου Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ και το ανέδειξε πρώτο το Documentonews.

Nα σημειωθεί ότι διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε μια προσπάθεια του να καλύψει την υπόθεση και να δικαιολογήσει την στάση του, καθώς εκτέθηκε μετά το δημοσίευμα, εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προανακριτικής έρευνας.

Το σοβαρό ερώτημα που προκύπτει είναι πως σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει ακόμα και παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, και όταν γίνεται σε ένα Αστυνομικό Τμήμα, χωρίς κάμερες στο κελί, όπου βρέθηκε νεκρός και κακοποιημένος ένας άνθρωπος, η υπόθεση παραπέμπεται στο Συνήγορο του Πολίτη;

Να θυμίσουμε ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και στην περίπτωση του 34χρονου Εμπουκά Μαμαμπουσέκ που είχε χάσει τη ζωή του στο ΑΤ Ομόνοιας το 2019.

«Η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει κάτι να κρύψει για το περιστατικό»

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου μάλιστα στην προσπάθαει της να δικαιολογήσει τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, επεσήμανε πως « ήταν ξεκάθαρη η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος αποφάσισε να δώσει όλο το υλικό σε μία ανεξάρτητη Αρχή, στον Συνήγορο του Πολίτη, για να παρακολουθεί αυτή την έρευνα, γιατί η αστυνομία δεν έχει να κρύψει κάτι. Αν υπάρχουν ευθύνες είτε αστυνομικών είτε πολιτών, για το πως αυτός ο άνθρωπος κατέληξε, θα αποδειχθεί στο τέλος. Εμείς από την πρώτη στιγμή ενημερώσαμε τον αρμόδιο εισαγγελέα για όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε. Σε αυτή την δικογραφία δεν υπάρχουν μόνο καταθέσεις αστυνομικών, υπάρχουν και καταθέσεις πολιτών που δίνουν πληροφορίες. Αναμένουμε την ιατροδικαστική εξέταση, τα αποτελέσματα, για να διαπιστωθεί ποια είναι η αιτία θανάτου του ανθρώπου αυτού. Η αστυνομία δεν έχει να κρύψει κάτι στην υπόθεση αυτή».

 

Εν ολίγοις η Ελληνική Αστυνομία μας καλεί να πιστέψουμε, ότι ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ , εργαζόμενος από το Πακιστάν βρέθηκε νεκρός στο σε ένα από τα πιο «αμαρτωλά» ΑΤ της Αττικής, του Αγ. Παντελεήμονα από παθολογικά αίτια και ότι τα σημάδια κακοποίησης και ξυλοδαρμού στο άψυχο πια κορμί του δεν ήταν αποτέλεσμα βασανισμού. Παράλληλα μας καλεί να πιστέψουμε ότι όλα τα συμβάντα που περιγράφει συνέβησαν όλως τυχαίως στον μοναδικό χώρο που δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας και χωρίς να μας εξηγεί.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και οι υπουργοί της, κάνουν προσπάθεια να κρύψουν την εγκληματική πολιτική τους, για να σώσουν την δημοσκοπική κατηφόρα τους και το γεγονός ότι πλέον έχουν χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας!

Ειδήσεις σήμερα:

Ξέσπασμα από Καρυστιανού: «Παρακολουθούν το τηλέφωνό μου – Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται»

Ολονύκτιοι βομβαρδισμοί στο Λίβανο: Νέα αεροπορική επιδρομή σε Βυρητό (video)

Σοκάρει η νέα επίθεση σε ανήλικο στο Μενίδι (video)

Το Documento αποκαλύπτει: Δωμάτιο θανάτου χωρίς κάμερες στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Παντελεήμονα

Τα νεότερα για την υγεία της Μαρινέλλας – «Δεν υπάρχουν επιπλοκές μέχρι στιγμής» λέει η Ματίνα Παγώνη (video)

marinella 7

Τα νεότερα για την υγεία της Μαρινέλλας – «Δεν υπάρχουν επιπλοκές μέχρι στιγμής» λέει η Ματίνα Παγώνη (video)

Aκολούθησε νέος κύκλος εξετάσεως και το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε έκτακτο συμβούλιο των γιατρών, ώστε…