Γλυφάδα: «Βεντέτα» και έκρηξη μίσους στα social media μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης – «Βρείτε σπίτι γιατί θα καεί»

Εκτός ορίων κινδυνεύουν να ξεφύγουν οι αντιδράσεις για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα, με ανήλικους αυτόκλητους τιμωρούς να δημοσιοποιούν τα στοιχεία των δράστιδων και να απειλούν πως θα τις τιμωρήσουν για όσα έκαναν.

ξυλογλυφαδα

Την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκάλεσαν τα βίντεο μίσους και τα απειλητικά μηνύματα που «πλημμύρισαν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -κυρίως το TikTok- και στοχοποιούσαν τις δράστριες του ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανεβαίνουν φωτογραφίες των 14χρονων κοριτσιών που πρωταγωνίστησαν στην επίθεση, με ονοματεπώνυμα, αριθμούς κινητών τηλεφώνων, τα σχολεία που φοιτούν, και… στίγματα χαρτών με τις διευθύνσεις κατοικιών τους. Σε αυτές τις αναρτήσεις εξαπολύονται απίστευτες απειλές, που συνοδεύονται από προτροπές βίας των ανήλικων αυτόκλητων «εκδικητών», με εκφράσεις «Βρείτε σπίτι από τώρα γιατί θα καεί», «μάθαμε που μένει και πάμε να δώσουμε μερικές αγκαλίτσες», «…πως νιώθεις που σε ψάχνουν όλοι και από Δευτέρα θα έχεις 300 άτομα έξω από το σχολείο;»,

Γλυφάδα: "Βρείτε σπίτι από τώρα γιατί θα καεί" - Εκρηξη μίσους και απειλών στα social media μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης
ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ
ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ

Έρευνα για τα «πρόσωπα» των προφίλ

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις. Παράλληλα, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα ερευνήσουν τουλάχιστον δύο προφίλ, που σε αρχικό στάδιο, με αναρτήσεις και ηχητικά μηνύματα, φαίνεται να καταφέρονται με απίστευτες εκφράσεις κατά του 14χρονου θύματος και των γονέων της, για “συλλυπητήρια”, “κηδείες” και άλλες ανατριχιαστικές αναφορές. Αυτά τα προφίλ συνοδεύονται από φωτογραφίες της 16χρονης και των δύο 14χρονων κοριτσιών που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό της 14χρονης.

Στην περίπτωση που οι ανήλικες, υποστηρίξουν ότι αυτά τα προφίλ δεν είναι δικά τους, οι αστυνομικοί θα ερευνήσουν ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτά. Θα εξετάσουν δηλαδή αν τα προφίλ είναι αληθινά και αν σχετίζονται με ανήλικες που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κάποια επίμαχα προφίλ δεν αντιστοιχούν σε ανήλικες που ερευνά η αστυνομία, ενώ δεν αποκλείουν να πρόκειται για «ψεύτικα».

Αναφορικά με το ηχητικό μήνυμα, που φέρεται να έχει στείλει 14χρονη εμπλεκόμενη στην υπόθεση, με απειλές προς το θύμα  και ανατριχιαστικές αναφορές στους γονείς της, αν οι αστυνομικοί εντοπίσουν κινητό τηλέφωνο αποστολής, τότε ο αρμόδιος Εισαγγελέας θα κρίνει αν θα εκδώσει διάταξη άρσης απορρήτου των επικοινωνιών προκειμένου να “ανοίξουν” τηλέφωνα, από τα οποία θα προκύψουν συνομιλίες αλλά κυρίως μηνύματα σε ομαδικές συνομιλίες και μεμονωμένες.

Όπως και να έχει όταν ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα και το αποτέλεσμά της διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, θα κριθεί αν από αυτές τις αναρτήσεις και συνομιλίες προκύπτει κίνδυνος ζωής ή προτροπή για βαριές-επικίνδυνες σωματικές βλάβες, προκειμένου με διάταξη ή βούλευμα να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών εμπλεκόμενων προσώπων και αυτόκλητων «εκδικητών».

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεφεύγει η κατάσταση με… τους δημοσιογράφους: Την «έπεσαν» στην Κεφαλογιάννη για μια δήλωση για τον γάμο της

Άρτσι Καράς: Πέθανε ο Έλληνας τζογαδόρος που έγινε θρύλος στο Λας Βέγκας

Ανησυχία για το νέο challenge στα social media – Τι είναι το Sex Roulette (video)

Παπανικολάου σε Κυμπουρόπουλο: «Η Φώφη Γεννηματά θα ήταν έξω από το πρόγραμμα που έχει το όνομα της»

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Τέμπη: Τι έχει συμβεί με τη μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο – Η διαφωνία για το εισιτήριο

InCollage 20241001 140502502

Τέμπη: Τι έχει συμβεί με τη μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο – Η διαφωνία για το εισιτήριο

H ανακοίνωση της μεγάλης συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο έφερε έντονες αντιδράσεις από οικογένειες θυμάτων ως προς…

Σώτη Τριανταφύλλου: Ακραία επίθεση στο ΚΚΕ – Ζητά από τον Μητσοτάκη να πάρει μέτρα

triantafyllou

Σώτη Τριανταφύλλου: Ακραία επίθεση στο ΚΚΕ – Ζητά από τον Μητσοτάκη να πάρει μέτρα

«Το ΚΚΕ παραμένει παράγοντας ανωμαλίας έχοντας διαβρώσει τα πάντα», γράφει ανάμεσα σε άλλα απίστευτα η…

Ο Σπυρόπουλος «ενόχλησε» Πορτοσάλτε και Παυλόπουλο: Ο διάλογος για τα debate που δεν έκανε ο Μητσοτάκης (video)

MixCollage 01 Oct 2024 01 12 PM 4388

Ο Σπυρόπουλος «ενόχλησε» Πορτοσάλτε και Παυλόπουλο: Ο διάλογος για τα debate που δεν έκανε ο Μητσοτάκης (video)

Για τη διαφορά του debate που έκανε το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με αυτά που δεν…