Newsroom

Newsroom

Φριχτό έγκλημα στη Νότια Αφρική: Λευκός αγρότης τάισε στα γουρούνια δύο μαύρες γυναίκες – «Η μαμά μου πέθανε με οδυνηρό θάνατο»

Τα πτώματα των δύο μαύρων γυναικών πετάχτηκαν στα γουρούνια, σε μια προσπάθεια απόκρυψης των αποδεικτικών στοιχείων.

461661458 1197896818179011 829290403529400346 n

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε στη Νότια Αφρική που παραπέμπει στις σκοτεινότερες περιόδους του απαρτχάιντ, όπως αποκαλύπτει το BBC.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βρετανικού μέσου, ένας λευκός αγρότης κατηγορείται ότι σκότωσε δύο μαύρες γυναίκες και στη συνέχεια πέταξε τα πτώματα στα γουρούνια, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος.

Ως συνεργοί του κατηγορούνται δύο εργάτες του.

Η Μαρία Μαγκάτο, 45 ετών και η Λουτσία Ντλόβου, 34 ετών, φέρεται να έψαχναν για φαγητό στο αγρόκτημα του δράστη κοντά στο Πολοκουέιν στη βόρεια επαρχία Λιμπόπο της Νότιας Αφρικής τον περασμένο Αύγουστο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα πτώματα τους πετάχτηκαν στα γουρούνια, σε μια προσπάθεια απόκρυψης των αποδεικτικών στοιχείων.

461661458 1197896818179011 829290403529400346 n

Το δικαστήριο τώρα θα αποφασίσει εάν θα αφεθούν με εγγύηση μέχρι τη δίκη ο ιδιοκτήτης της φάρμας Ζακάρια Γιοχάνες Ολιβιέρ, 60 ετών και οι εργάτες του Αντριάν Ντε Βετ, 19 ετών, και Γουίλιαμ Μουσόρα, 50 ετών. Από τους τρεις άνδρες δεν έχει ζητηθεί ακόμη να υποβάλουν ένσταση στο δικαστήριο, κάτι που θα γίνει όταν η δίκη ξεκινήσει σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Σε προηγούμενες ακροάσεις, διαδηλωτές διαδήλωσαν έξω από το δικαστήριο ζητώντας να μην αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση οι κατηγορούμενοι.

Ο αδερφός της Μαγκάτο, Γουόλτερ Μάτχολ είπε στο BBC ότι το περιστατικό έχει επιδεινώσει περαιτέρω τη φυλετική ένταση μεταξύ των μαύρων και των λευκών στη Νότια Αφρική – που παραμένει διαδεδομένη στις αγροτικές περιοχές της χώρας, παρά το τέλος του ρατσιστικού συστήματος του απαρτχάιντ πριν από 30 χρόνια.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τρεις δράστες

Οι τρεις άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας με πυροβολισμό κατά του συζύγου της Ντλόβου, ο οποίος ήταν μαζί με τις γυναίκες στο αγρόκτημα – καθώς και για κατοχή πυροβόλου όπλου χωρίς άδεια. Ο Μαμπούτο Νούμπε επέζησε, καθώς σύρθηκε μακριά και κατάφερε να καλέσει έναν γιατρό για βοήθεια.

Λέει ότι ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία και οι αστυνομικοί βρήκαν τα πτώματα της συζύγου του και της Μαγκάτο σε αποσύνθεση στο χοιροστάσιο αρκετές ημέρες αργότερα. Ο Μάτχολ είπε ότι ήταν με τους αξιωματικούς όταν είδε το φρικτό θέαμα μέσα στον περιφραγμένο χώρο των χοίρων: Το σώμα της αδερφής του που είχε φαγωθεί εν μέρει από τα ζώα.

Η ομάδα φέρεται να είχε πάει στο αγρόκτημα αναζητώντας τρόφιμα από προϊόντα που είχαν λήξει πρόσφατα ή θα έληγαν σύντομα, που ενίοτε αφήνουν στη φάρμα ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τα έδιναν στα γουρούνια.

«Η μαμά μου πέθανε με οδυνηρό θάνατο»

Η οικογένεια της Μαγκάτο λέει ότι είναι συντετριμμένη από τη δολοφονία της – ειδικά οι τέσσερις γιοι της, ηλικίας μεταξύ 22 και πέντε ετών. «Η μαμά μου πέθανε με οδυνηρό θάνατο, ήταν μια στοργική μητέρα που έκανε τα πάντα για εμάς. Δεν μας έλειπε τίποτα εξαιτίας της», είπε δακρυσμένος στο BBC ο Ράντη Μαγκάτο, ο μεγαλύτερος από τους γιους της. «Νομίζω ότι θα κοιμηθώ καλύτερα το βράδυ, αν αρνηθούν στους φερόμενους δολοφόνους την εγγύηση», πρόσθεσε.

Δύο οργανώσεις, οι African Transformation Movement και Pan Africanist Congress καθώς και το αντιπολιτευόμενο κόμμα Economic Freedom Fighters (EFF), ζητούν να κλείσει η φάρμα.

«Το EFF δεν μπορεί να ανεχθεί τα προϊόντα από αυτό το αγρόκτημα να συνεχίζουν να πωλούνται καθώς αποτελούν κίνδυνο για τους καταναλωτές», ανέφερε μετά την εύρεση των σορών, το αντιπολιτευόμενο κόμμα Economic Freedom Fighters (EFF).

Κλιμάκωση της βίας από λευκούς κατά μαύρων στην επαρχία στη Νότια Αφρική

Ομάδες που εκπροσωπούν αγρότες, οι οποίοι είναι συχνά λευκοί, λένε ότι οι αγροτικές κοινότητες αισθάνονται ότι δέχονται επιθέσεις σε μια χώρα με υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας – αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αγρότες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από οποιονδήποτε άλλο.

Υπήρξαν δύο άλλα περιστατικά που έχουν κλιμακώσει τη φυλετική ένταση πρόσφατα. Στην ανατολική επαρχία Μπουμαλάγκα, ένας αγρότης και ο φρουρός ασφαλείας του συνελήφθησαν τον Αύγουστο για τη δολοφονία δύο ανδρών σε φάρμα στο Laersdrift κοντά στη μικρή πόλη Μιντλμπεργκ.

Φέρεται ότι οι δύο άνδρες, των οποίων τα σώματα κάηκαν σε σημείο που δεν αναγνωρίζονται, κατηγορήθηκαν για κλοπή προβάτων. Οι κατηγορούμενοι παραμένουν υπό κράτηση ενώ οι στάχτες υποβάλλονται σε ανάλυση DNA.

Η πιο πρόσφατη φριχτή υπόθεση αφορά έναν 70χρονο λευκό αγρότη που φέρεται να πάτησε με το αυτοκίνητό του ένα εξάχρονο αγόρι, σπάζοντας και τα δύο του πόδια, επειδή έκλεψε ένα πορτοκάλι από τη φάρμα του. Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι μητέρα και γιος περνούσαν μπροστά από τη φάρμα καθώς πήγαιναν στην πόλη για να αγοράσουν τρόφιμα. Λέγεται ότι ο εξάχρονος σταμάτησε για να πάρει ένα πορτοκάλι που βρισκόταν στο έδαφος – και η μητέρα παρακολουθούσε τρομοκρατημένη καθώς ο αγρότης πατούσε το 6χρονο αγόρι με το αυτοκίνητό του.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα με τη συναυλία για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο

H πρωταγωνίστρια στον ξυλοδαρμό της Γλυφάδας ποζάρει με όπλο στο σχολείο της

Κουτσούμπα: «Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ο Πορτοσάλτε» – Ο ΣΚΑΪ πήγε χωρίς άδεια σε ανασκαφή και τα έβαλε με την πρώην πρόεδρο των αρχαιολόγων

Ξεφεύγει η κατάσταση με… τους δημοσιογράφους: Την «έπεσαν» στην Κεφαλογιάννη για μια δήλωση για τον γάμο της

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Πρωτοφανής επίθεση του Άρη Πορτοσάλτε στον Χάρη Δούκα: «Κομματάρχης και λαϊκιστής» (video)

portosalte

Πρωτοφανής επίθεση του Άρη Πορτοσάλτε στον Χάρη Δούκα: «Κομματάρχης και λαϊκιστής» (video)

Ο Άρης Πορτοσάλτε, έχει δηλώσει φανατικός υποστηρικτής της Άννας Διαμαντοπούλου την οποία βλέπει ως διάδοχο…

Το Ισραήλ χτύπησε τη Συρία: Βομβάρδισε συγκρότημα κτιρίων στη Δαμασκό – Τουλάχιστον 3 νεκροί

AP24276221572750

Το Ισραήλ χτύπησε τη Συρία: Βομβάρδισε συγκρότημα κτιρίων στη Δαμασκό – Τουλάχιστον 3 νεκροί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ισραηλινή αεροπορία χτύπησε συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή του προαστίου Μεζά,…