Μητσοτάκης: Μίλησε για την απουσία Καραμανλή και Σαμαρά από το πάρτι για τα 50 χρόνια – «Η σημερινή μέρα δεν είναι αφιερωμένη σε αρχηγούς»

Ξεκάθαρα τα «καρφιά» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πρώην πρωθυπουργούς

6175420

Καρφιά κατά του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά για την απουσία τους από το σημερινό «street party» που θα γίνει στη Ρηγίλλης για την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Mega.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «εγώ έκανα το καθήκον μου, τους κάλεσα προσωπικά από κει και πέρα θα επαναλάβω ότι η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη όχι στους αρχηγούς όχι στους διατελέσαντες πρωθυπουργούς αλλά στον απλό νεοδημοκράτη και νομίζω ότι μία μέρα γιορτή και χαράς μία μέρα ενότητας για την παράταξη και έτσι θα τη θυμόμαστε». Σε ερώτηση για το εάν θα έπρεπε να είναι όλοι σε αυτή τη γιορτή σημείωσε ότι «αυτό θα το κρίνουν εγώ είμαι ο τελευταίος που θα το κρίνει. Εγώ όπως σας είπα έκανα το καθήκον μου».

Μάλιστα επικαλούμενος τον ιδρυτή της γαλάζιας παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή είπε ότι «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μάς δίδαξε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη του ρεαλισμού» και «δεν δίστασε να ξεφύγει από αγκυλώσεις. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ήταν αυτός που ήθελε να προσελκύσει τα καλύτερα στελέχη, ανεξαρτήτως ιδεολογικής αφετηρίας».

Επίσης, ο πρωθυπουργός, είπε ότι οι ετικέτες της Δεξιάς και του κέντρου είναι «ξεπερασμένες» και ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σαν βασικό της στοιχείο την προσαρμοστικότητα, όπως μας «δίδαξε ο ιδρυτής μας».

Μόνος του ο Μητσοτάκης στο street party για τα 50 χρόνια της ΝΔ: Δεν θα πάνε Καραμανλής και Σαμαράς

Μητσοτάκης – «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πιο ανθεκτική παράταξη»

Για το κυβερνών κόμμα είπε ότι έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην μεταπολίτευση, καθώς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πιστώνεται τη εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ και πολιτικές υπέρ της κοινωνίας. Σε ότι αφορά για αυτούς που θέτουν θέμα συνοχής είπε ότι «είναι βαθιά γελασμένοι», συμπληρώνοντας σχετικά με τι ερωτήσεις των γαλάζιων βουλευτών ότι «από τότε που γίναμε κυβέρνηση οι γαλάζιοι βουλευτές έχουν κάνει 6.000 ερωτήσεις»

Για τα ελληνοτουρκικά

Για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά είπε ότι «η Χάγη δεν είναι κοντά ποτέ δεν ήτανε κοντά αν με ρωτάτε αν θέλουμε να διερευνήσουμε τις παραμέτρους εκείνες ώστε να μπορούμε να μπούμε στην ουσιαστική συζήτηση για τη μία και σημαντική μας διαφορά την οποία αναγνωρίσουμε απέναντι στην Τουρκία, οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, στο Αιγαίο και την ανατολική μεσόγειο ναι έχουμε τη διάθεση να κάνουμε αυτή την προσπάθεια».

Αδειάζει σαμαρική πτέρυγα για ΠτΔ

Ενδιαφέρον έχει και η απάντηση του πρωθυπουργού για το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς όπως είπε «η συζήτηση θα γίνει στις αρχές του 2025, όπως επιβάλει το Σύνταγμα», ενώ πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό ο πρόεδρος της Δημοκρατία να έχει υπερκομματικά χαρακτηριστικά. Δεν νομίζω ότι το πνεύμα το συντάγματος είναι να έχει μόνο κομματικά χαρακτηριστικά». Τέλος, χαρακτήρισε προσβλητική τη πρόωρη συζήτηση για το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται, ότι πολλοί σαμαρικοί βουλευτές έχουν ζητήσει ο το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατία να προέρχεται «από την ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη».

Ενδοοικογενειακή βία

Σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για τη σημασία του «panic button» για τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Έχουν σωθεί πολλές γυναίκες από το panic button. Οι γυναίκες κάνουν περισσότερες καταγγελίες γιατί πιστεύουν πως το κράτος θα σταθεί δίπλα τους»

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ρόλο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή ενώ πρόσθεσε ότι «το Ισραήλ δέχτηκε μία επίθεση με διακόσιους βαλλιστικούς πυραύλους. Σε μια τρομοκρατική επίθεση που συνδεόταν με την επίθεση του Ιράν, σκοτώθηκε ένας Έλληνας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ένα παιδί 26 χρονών που πήγε να κάνει την εργασία του την πτυχιακή του για το πανεπιστήμιο. Προφανώς το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί αλλά πιστεύω ότι η έκκληση η οποία κάνουμε όλοι είναι ότι αυτή η αντίδραση η οποία είναι αναμενόμενη και σ’ ένα βαθμό δικαιολογημένη να μην είναι τέτοια που θα οδηγήσει σε μία περαιτέρω κλιμάκωση», είπε.

Βία ανηλίκων και κινητά στα σχολεία

Τέλος ο Μητσοτάκης για το φαινόμενο της όξυνσης της βίας στους ανήλικους είπε ότι παρατηρείται αυτό το φαινόμενο και σε άλλες χώρες και ότι συνδέεται άμεσα με τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά και έφηβοι, καθώς και με τον ρόλο που παίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς τους. Παράλληλα, είπε ότι σε αυτόν τον αγώνα θέλει και τους γονείς δίπλα τους, διότι θα ληφθούν και διεθνείς πρωτοβουλίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ψάρια: Τα 32 που πρέπει να τρώτε και τα 5 που καλύτερα να αποφεύγετε

Μενίδι: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τον θάνατο του διανομέα – «Η νταλίκα τον έλιωσε»

Τσουβέλας: Εξηγεί γιατί το πρόβλημα με τα non binary δεν είναι μόνο ο Σεφερλής και έχει δίκιο

Πλακιάς: Πώς έβαλε τέλος στην κόντρα για τη συναυλία – «Δεν ξέρω αν θα πάω»

Πέθανε σε ηλικία 44 ετών ο επιχειρηματίας Χρήστος Παπαδημητρίου

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Κακοκαιρία Cassandra: Μήνυμα του 112 στη Θεσπρωτία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

plimmires Kerkira

Κακοκαιρία Cassandra: Μήνυμα του 112 στη Θεσπρωτία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

To 112 ήχησε στον δήμο Φιλιατών, στη Θεσπρωτία, καθώς αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, εξαιτίας της…