Ν. Πλακιάς: «Όσο υπάρχει το αντίτιμο δεν θα πάω στη συναυλία» (video)

Ύστερα από μία εβδομάδα αντιπαράθεσης για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο και το αντίτιμο των 15€, ο Νίκος Πλακιάς μιλώντας στο Μega άφησε πίσω του την έριδα που πήγε να δημιουργηθεί

nikos plakias

Με το βλέμμα στραμμένο στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, που οδεύει προς  sold out στην μνήμη των παιδιών τους που χάθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών, η Μαρία Καρυστιανού και ο Νίκος Πλακιάς ενώνουν τις φωνές τους με όλους τους συγγενείς των θυμάτων βάζοντας τέλος στην κόντρα που είχε προκληθεί.

Ύστερα από μία εβδομάδα αντιπαράθεσης για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο και το αντίτιμο των 15€, ο Νίκος Πλακιάς μιλώντας στο Μega άφησε πίσω του την έριδα που πήγε να δημιουργηθεί

«Δεν έκανα κανένα βήμα πίσω. Εφόσον οι αρμόδιες Αρχές έκριναν ότι η συναυλία τηρεί όλες τις προϋποθέσεις, εγώ δεν είχα κανέναν άλλον λόγο να αμφισβητήσω τις αποφάσεις αυτές. Δεν υπήρχε καμία διχόνοια, καμία διαμάχη, καμία διάσπαση. Από την στιγμή που θα γίνει η συναυλία και θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά μας και στην υπόθεση των Τεμπών, φυσικά και έπρεπε να παρακινήσω όποιος ήταν να πάει (…) άσχετα αν εγώ δε θα είμαι. Θεωρώ ότι ήταν το σωστό, αυτό έκανα».

«Δε μας χωρίζει τίποτα, ο πόνος είναι κοινός, ο στόχος είναι κοινός. Όσο πλησιάζουμε στις ημέρες που θα ξεκινήσει η δίκη θα είμαστε πάντα όλο και πιο πολύ ενωμένοι. Ξεκινώντας τα δικαστήρια θα μας βρουν όλους εκεί απέναντι, ο στόχος μας θα είναι να κλείσουμε φυλακή όσους περισσότερους μπορούμε», συμπληρώνει.

Όπως λέει ο ίδιος:

«Συμφωνούμε σε πάρα πολλά θέματα, ιδίως δραστηριότητες, φιλανθρωπίες, αλλά δεν είναι δυνατόν να ενεργήσουμε 250 άτομα με το ίδιο σκεπτικό στο νομικό πλαίσιο. Η λέξη ευρωπαϊκά δικαστήρια μας έκανε να θυμώσουμε ακόμα περισσότερο. Εδώ δεν έχουν αρχίσει ακόμα τα ελληνικά δικαστήρια, είναι μια μακρόχρονη δίκη η οποία θα διαρκέσει 6 με 8 χρόνια. Αν δεν τελεσιδικήσει η δίκη στο ελληνικό δικαστήριο δεν μπορούμε να πάμε στα ευρωπαϊκά».

Σχετικά με τον σύλλογο των συγγενών των θυμάτων, σημειώνει:

«Ο σύλλογος από την αρχή που μαζευόμασταν και κάναμε τις συνεδριάσεις, λέγαμε ότι πρέπει να γίνει ένας σύλλογος ο σκοπός του οποίου θα είναι να γίνονται διάφορες εκδηλώσεις, συναυλίες, συγκεντρώσεις, να βοηθάμε οργανώσεις που έχουν ανάγκη, πάντα όμως αφιλοκερδώς και χωρίς να ζητήσουμε ουδεμία δραχμή. Η σύγκρουση με τον σύλλογο επήλθε όταν βάλανε ένα αντίτιμο των 10 ευρώ. Εκεί αποσχιστήκαμε σχεδόν όλες οι οικογένειες. Εφόσον όμως ο σύλλογος είναι νόμιμος και λειτουργεί και έχει σφραγίδα, δεν μπορώ να αμφισβητήσω τη νομιμότητά του».

«Υπάρχει περίπτωση εγώ να έλεγα ποτέ ότι θα κάνει η Μαρία συναυλία για να “τσεπώσει”;»

«Έχουμε πάρα πολύ αγώνα μπροστά μας, δεν αμφισβητώ κανένα κίνητρο από κανέναν συγγενή οικογένειας. Θα ήταν για μένα άτοπο να πω ότι η Μαρία δεν πρόσφερε. Αγκαλιά ήμασταν, δακρύζαμε. (…) Όλοι μάς περιμένουν στη γωνία για διάσπαση, ανθρωποφαγία. Δεν ισχύουν αυτά, η ανάρτηση ήταν ξεκάθαρη, ήμασταν αντίθετοι στο θέμα του αντιτίμου. Δεν είχαμε καμία διαφωνία με κανέναν άλλον. Δεν υπάρχει περίπτωση να διασπαστούμε, στα δικαστήρια θα μας βρουν όλους μαζί. Όσο υπάρχει το αντίτιμο, δεν μπορώ να πάω στη συναυλία, είναι σαν να καταπατώ τα πιστεύω μου».

«Υπάρχει περίπτωση εγώ να έλεγα ποτέ ότι θα κάνει η Μαρία συναυλία για να ‘τσεπώσει’; Είναι δυνατόν να αφήσω σκιές για οικονομικές εκκρεμότητες για την κα Καρυστιανού; Η κα Καρυστιανού ήταν η πρώτη που βγήκε για τα Τέμπη. Αλλά ό,τι γίνεται να γίνεται στο όνομα του παιδιού του καθενός» καταλήγει

 

Sold Out η συναυλία μνήμης

Την ίδια στιγμή, κατάμεστο αναμένεται να είναι το Καλλιμάρμαρο Στάδιο την επόμενη Παρασκευή (11/10), στη συναυλία μνήμης για τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών

Το sold out θεωρείται δεδομένο από την εταιρεία εισιτηρίων, καθώς από τα 42.000 εισιτήρια που βγήκαν στην κυκλοφορία, έχουν μείνει απούλητα μόλις 5.000 και πλέον οι ενδιαφερόμενοι θα δουν την κίτρινη ένδειξη στην πλατφόρμα, που σημαίνει «περιορισμένος αριθμός θέσεων».

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Βρέθηκε νεκρός ο άτυχος 52χρονος που αγνοούνταν εν μέσω της κακοκαιρίας «Cassandra»

Screenshot 2024 10 05 165858

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία: Βρέθηκε νεκρός ο άτυχος 52χρονος που αγνοούνταν εν μέσω της κακοκαιρίας «Cassandra»

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε πριν από λίγο χωρίς τις αισθήσεις του, σε…

Είναι «πράσινη» ανάπτυξη η ολιγοπωλιακή εκμετάλλευση των ΑΠΕ που οδηγεί σε ερημοποίηση της υπαίθρου;

Γιαννης Μυλόπουλος

Είναι «πράσινη» ανάπτυξη η ολιγοπωλιακή εκμετάλλευση των ΑΠΕ που οδηγεί σε ερημοποίηση της υπαίθρου;

Η μεγαλύτερη και η χειρότερη μεταβολή, ως μη αντιστρεπτή και ως έχουσα μόνιμες αρνητικές συνέπειες,…