Καστανίδης: Στήριξη σε Χάρη Δούκα – «Έχει ένα κεκτημένο»

Γιατί ο δήμαρχος Αθηναίων δεν μπορεί να "περιμένει" 3-4 χρόνια για να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό

kastanidis

Τη στήριξή του προς το πρόσωπο του Χάρη Δούκα εξέφρασε ο πρώην υπουργός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84.

Όπως σημείωσε ο κ. Καστανίδης, το επιχείρημα ότι ο Χάρης Δούκας θα πρέπει να… περιμένει 3-4 χρόνια μέχρι να τελειώσει η θητεία του στον δήμο Αθηναίων και έπειτα να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί σοφιστεία δεξιών εγκεφάλων, καθώς στο χρονικό αυτό διάστημα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να οδηγηθεί το πολιτικό σκηνικό προς τα ακροδεξιά, όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

“Έχουμε μία κρίση αντιπροσώπευσης, μία κυβέρνηση που φτάνει στο 27% και μία αντιπολίτευση που επίσης δε φαίνεται να κάνει ένα άλμα προς το μέλλον. Σε αυτές τις συνθήκες κρίσης, ο κίνδυνος είναι να πούμε π.χ. στον Δούκα “καθυστέρησε για τα επόμενα 3-4 χρόνια αδερφέ, να μας δείξεις τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα, άλλα σε αυτά τα 3-4 χρόνια σε συνθήκες κρίσης αντιπροσώπευσης, όπως συνέβη στην Ευρώπη, θα έχουμε διαμόρφωση ακροδεξιών συσχετισμών πολύ ισχυρών. Διότι η κρίση αντιπροσώπευσης κάπου πρέπει να οδηγήσει, όπως μας λέει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δεν υπάρχει κενό στην πολιτική. Συνεπώς ο κίνδυνος είναι να οδηγηθεί το πολιτικό σκηνικό προς τα ακροδεξιά. Και επειδή κάποιοι δεξιοί σοφίστηκαν αυτό το επιχείρημα ‘εσύ Δούκα κάτσε στην άκρη να διαμορφωθούν πρώτα σε συνθήκες κρίσης ακροδεξιοί συσχετισμοί και θα σε φωνάξουμε μετά από 4 χρόνια να συμμετάσχεις μήπως τυχόν και λυθεί το πρόβλημα μιας δημοκρατικής παράταξης που έχει δηματισμό και μπορεί να πάει προς το κυβερνητικό μέλλον με πολύ μεγάλη ταχύτητα’.

Ο Δούκας λοιπόν εμφανίστηκε να διεκδικεί και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχοντας προφανώς συνείδηση, δε νομίζω ότι τον ερμηνεύω λάθος, ότι μία καθυστέρηση θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες εμπέδωσης ακροδεξιών σχημάτων. Το έχουμε μπροστά μας το παράδειγμα στην Ευρώπη. Προσπαθεί τώρα να εισέλθει στην κεντρική πολιτική κονίστρα διεκδικώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχοντας υπόψη του ότι μόλις πριν ένα χρόνο συνέβη σε αυτόν να δείξει εμπιστοσύνη και ένα μεγάλο τμήμα της αντιπολίτευσης και να κερδίσει το δήμο. Άρα έχουμε ένα κεκτημένο. Θα μπορούσατε να είσαστε εσείς στη θέση του κυρίου Δούκα και θα έλεγα τα ίδια ακριβώς και για εσάς. Πάρα πολύ αντικειμενικά, έχει ένα κεκτημένο: Συνέβη να το δείξει η αντιπολίτευση εμπιστοσύνη και να κερδίσει το δήμο. Αυτό το κεκτημένο θα το αφήσουμε έτσι; Διότι πιθανότατα θα βρεθούμε σε μετέωρες, σε πολιτικά εκκρεμείς δυνάμεις από την υπόλοιπη αντιπολίτευση”.

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ – Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί (photos)

Bίντεο ντοκουμέντο από το έγκλημα στην Κυψέλη

Σχολείο της Αττικής ετοιμάζεται να επαναφέρει τη «σχολική στολή»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος εξηγεί τι συνέβει με Σεφερλή και απαντά στα κακόβουλα σχόλια που ακούνε οι ομοφυλόφιλοι γονείς (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Συγκλονίζει η Κάρμεν Ρουγγέρη: «Ο Παύλος Βουτσίνος έλιωνε από την ασθένειά του – Υπέστη πολύ bullying» (video)

voutsino

Συγκλονίζει η Κάρμεν Ρουγγέρη: «Ο Παύλος Βουτσίνος έλιωνε από την ασθένειά του – Υπέστη πολύ bullying» (video)

«Είχε περάσει πολύ άσχημα στη ζωή του», ανέφερε η Κ. Ρουγγέρη για τον νεαρό ηθοποιό…

Χαμός με το «Joker 2»: Θεατές φεύγουν εκνευρισμένοι απ’ τις αίθουσες – «Τι στο καλό συμβαίνει» (video)

Joker Folie A Deux Official Trailer 2 6 screenshot

Χαμός με το «Joker 2»: Θεατές φεύγουν εκνευρισμένοι απ’ τις αίθουσες – «Τι στο καλό συμβαίνει» (video)

Καθόλου ευχαριστημένοι δεν είναι οι θεατές που αποφάσισαν να παρακολουθήσουν το Joker 2

TAZ: Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό ο θάνατος του Καμράν αλλά η «κορυφή του παγόβουνου» – Κατακεραυνώνει την ΕΛ.ΑΣ

taz

TAZ: Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό ο θάνατος του Καμράν αλλά η «κορυφή του παγόβουνου» – Κατακεραυνώνει την ΕΛ.ΑΣ

«Η αστυνομία αρνείται τις κατηγορίες των συγγενών, οι οποίοι υποστήριξαν αμέσως πως ο Καμράν βασανίστηκε…