Newsroom

Newsroom

Νεπάλ: 5 Ρώσοι ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους σε πτώση από την 7η ψηλότερη κορυφή του κόσμου

Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με τη μεταφορά των πτωμάτων από το βουνό, η οποία θα απαιτούσε εκτεταμένο σχεδιασμό, ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

manuel meurisse PlrQJGS8Ic8 unsplash

Πέντε Ρώσοι ορειβάτες που φαίνεται ότι γλίστρησαν και έπεσαν στην έβδομη ψηλότερη κορυφή του κόσμου έχασαν τη ζωή τους, δήλωσε την Τρίτη ένας διοργανωτής αποστολής στο Νεπάλ.

Ένας διοργανωτής αποστολών αναρρίχησης στο όρος Νταουλαγκίρι του Νεπάλ δήλωσε την Τρίτη (08/10) ότι οι πέντε Ρώσοι ορειβάτες φαίνεται ότι γλίστρησαν και έπεσαν, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι Ρώσοι σκαρφάλωναν στο όρος Νταουλαγκίρι ύψους 8.167 μέτρων κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής αναρριχητικής περιόδου του Νεπάλ.

Οι ορειβάτες είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι από την Κυριακή και ένα ελικόπτερο διάσωσης εντόπισε τις σορούς τους την Τρίτη, δήλωσε ο Πέμπα Τζάνγκμπου Σέρπα της εταιρείας I AM Trekking and Expeditions με έδρα το Κατμαντού.

Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με τη μεταφορά των πτωμάτων από το βουνό, η οποία θα απαιτούσε εκτεταμένο σχεδιασμό, ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

Δύο από τους ορειβάτες είχαν φτάσει στην πραγματικότητα στην κορυφή. Οι υπόλοιποι είχαν επιστρέψει χωρίς να φτάσουν στην κορυφή. Χάθηκε η ραδιοεπικοινωνία μεταξύ αυτών και των μελών της ομάδας στον καταυλισμό βάσης.

Η φθινοπωρινή αναρριχητική περίοδος, η οποία δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η εαρινή, ξεκίνησε τον περασμένο μήνα. Τα βουνά έχουν λιγότερο κόσμο και τα τέλη για τις άδειες είναι επίσης χαμηλότερα.

Έμπειροι οι ορειβάτες που αναχώρησαν για την αποστολή

Η Ρωσική Ομοσπονδία Ορειβασίας δήλωσε στο CNN ότι το ταξίδι διοργανώθηκε από ιδιωτικό οργανισμό. Οι ορειβάτες, οι οποίοι ήταν έμπειροι, είχαν ξεκινήσει για το Νεπάλ στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η ομάδα ακολουθούσε μια παραδοσιακή μέθοδο ανόδου που ονομάζεται αναρρίχηση «πολιορκίας», κατά την οποία οι ορειβάτες χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες και ανεβαίνουν σταδιακά και εναλλάξ, προκειμένου να μπορέσουν να «κατασκηνώσουν» σε διάφορα σημεία του βουνού.

Η επαφή με πέντε μέλη της ομάδας χάθηκε μετά την αναχώρησή τους για την κορυφή την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας. Ένας έκτος ορειβάτης υποτίθεται ότι θα συμμετείχε μαζί τους, αλλά εγκατέλειψε την προσπάθεια λόγω κακής υγείας.

Η ομοσπονδία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους φίλους των θυμάτων σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στο CNN την Τρίτη. Προστίθεται: «Ο Πρέσβης του Νεπάλ στη Ρωσία μεταφέρει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια».

Ειδήσεις σήμερα:

Χαμός με το «Joker 2»: Θεατές φεύγουν εκνευρισμένοι απ’ τις αίθουσες – «Τι στο καλό συμβαίνει» (video)

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Γεροβασίλη θέτει ζήτημα διαγραφής Κασσελάκη – Ζητά σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής

Υπουργός της κυβέρνησης αγόρασε σπίτι 1,2 εκατ. ευρώ στο κέντρο της Αθήνας: Τον μαρτύρησε φιλοκυβερνητικό site

Πολάκης: Διαφωνεί με τη διαγραφή Κασσελάκη – Τι προτείνει για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

 

 

 

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσιεύθηκαν τα Πόθεν Έσχες των πέντε υποψήφιων για την προεδρία του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΘΕΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσιεύθηκαν τα Πόθεν Έσχες των πέντε υποψήφιων για την προεδρία του κόμματος

Τα Πόθεν Έσχες των πέντε υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αναρτήθηκαν το βράδυ της…