Newsroom

Newsroom

Ανάβυσσος: Άγριο bullying σε μαθήτρια από μαθητές που μοιράζουν φασιστικά φυλλάδια (Video)

Ακόμα ένα περιστατικό άγριου bullying έρχεται να προστεθεί στη λίστα των τελευταίων ημερών

bulling

Bullying δέχτηκε μια μαθήτρια 12 χρονών στο Γυμνάσιο της Αναβύσσου, η οποία ενημέρωσε τους καθηγητές της ότι δυο συμμαθητές της κόλλησαν και πέταξαν χειρόγραφες αφίσες με ναζιστικά σύμβολα και ανατριχιαστικά ρατσιστικά συνθήματα μέσα στο σχολείο τους. Από εκείνη τη στιγμή το κορίτσι έγινε αποδέκτης ακραίων απειλών και εκφοβισμού.

Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της Αναβύσσου, με δράστες ένα 13χρονο και έναν 14χρονο μαθητή.

Μαθητές που είδαν ποιοι κόλλησαν τις αφίσες ναζιστικού περιεχομένου όταν ρωτήθηκαν από τους καθηγητές είπαν όλα όσα ήξεραν. «Κολλούσαν αυτοκόλλητα, πέταγαν χαρτάκια στον πίνακα, κάτι τέτοια γινόντουσαν με σήματα των ναζί», ανέφεραν μαθητές.

Όπως λένε τα ίδια τα παιδιά, οι συμμαθητές τους πέταξαν αυτές τις αφίσες με τα ναζιστικά σύμβολα και συνθήματα μέσα στο σχολείο. Έξω από την αίθουσα που διδάσκονται τεχνολογία. Ένα σημείο από το οποίο όποιος μαθητής περνούσε θα μπορούσε να τα δει. «Κόλλησαν κάτι παιδιά κάτι σβάστικες στους τοίχους. Κάτι χαρτιά είχαν ζωγραφίσει και τα κόλλησαν στους τοίχους».

 

Τι καταγγέλλει ο πατέρας της 12χρονης στην Ανάβυσσο

Όπως καταγγέλλει ο πατέρας μαθήτριας, αυτό υπήρξε η αφορμή για να δέχεται το 12χρονο παιδί του απειλές.

«Βγαίνοντας από το φροντιστήριο, ταραγμένη, μου λέει ‘ήρθε μία συμμαθήτρια μου από το φροντιστήριο και μου είπε ότι με ψάχνουνε από την β’ γυμνασίου, με ψάχνει όλη η β’ γυμνασίου’. Αυτό ως υπερβολή προφανώς. Προφανώς και δεν την έψαχναν από την β’ γυμνασίου όλοι», ανέφερε ο πατέρας της 12χρονης.

Ερευνάται αν συνδέεται σε προηγούμενο περιστατικό

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκε και η αρμόδια εισαγγελία, αφού οι συγκεκριμένοι μαθητές φέρονται να είναι φίλοι με έναν 14χρονο, ο οποίος έχει αποβληθεί από το σχολείο, αφού σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, σε βάρος της μεγαλύτερης αδερφής της 12χρονης.

«Αυτά τα δύο περιστατικά, αν συνδέονται μεταξύ τους, της μεγάλης μου κόρης, το οποίο έγινε στις 15 Ιουνίου και αυτό που συνέβη τώρα, την στοχοποίηση της μικρής εάν αυτά τα δύο συνδέονται, θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια για τα παιδιά μου», είπε ο πατέρας της 12χρονης.

«Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί» διαμηνύει η πλευρά της οικογένειας ζητώντας την αρωγή των δικαστικών αρχών για να διαπιστωθεί αν τα δύο αυτά περιστατικά σε διάστημα 4 μηνών συνδέονται.

«Τα είχαμε δει στο TikTok»

Όπως λέει αποκλειστικά στο MEGA το 13χρονο παιδί που έφτιαξε τα τρικάκια, εμπνεύστηκε για το τι θα γράψει και θα σχεδιάσει από το TikTok: «Αυτά τα πράγματα τα είχαμε δει από το TikTok και νομίζαμε ότι δεν ήταν τόσο σοβαρά, επειδή και εκεί τα κάνανε για πλάκα. Τιμωρήθηκα και κατάλαβα το λάθος μου».

 

Οι μαθητές αποβλήθηκαν από το σχολείο

Η διευθύντρια του γυμνασίου απέβαλε τα δύο αγόρια για τρεις ημέρες από το σχολείο.

Όπως δήλωσε η ίδια: «Υπήρξε περιστατικό, που αν και σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή άμεσα και μεθοδικά, πράττοντας τα νόμιμα ως οφείλαμε ενημερώνοντας άμεσα τους αρμόδιους».

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η αρμόδια εισαγγελία.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαμός με το «Joker 2»: Θεατές φεύγουν εκνευρισμένοι απ’ τις αίθουσες – «Τι στο καλό συμβαίνει» (video)

Φάτε τον με μαχαιροπήρουνα

Υπουργός της κυβέρνησης αγόρασε σπίτι 1,2 εκατ. ευρώ στο κέντρο της Αθήνας: Τον μαρτύρησε φιλοκυβερνητικό site

Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Μπάμπης Αγρολάμπος

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσιεύθηκαν τα Πόθεν Έσχες των πέντε υποψήφιων για την προεδρία του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΘΕΝ

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσιεύθηκαν τα Πόθεν Έσχες των πέντε υποψήφιων για την προεδρία του κόμματος

Τα Πόθεν Έσχες των πέντε υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αναρτήθηκαν το βράδυ της…