Στέφανος Κασσελάκης: Αποσύρει το εξώδικο προς στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ίδιος ανέφερε ότι το έκανε ώστε να μην υπάρχει κανένα άλλοθι

kasselakis

Το εξώδικο που έστειλε πριν από μερικές ημέρες προς τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη διαρροή του πόθεν έσχες του, απέσυρε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Την είδηση τη γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω των social media, αναφέροντας μάλιστα 7 παραμέτρους και επισημαίνοντας ότι το κάνει για να μην υπάρχει κανένα άλλοθι.

Στέφανος Κασσελάκης – Όλα όσα έγραψε

«Κατά τη χθεσινή μου συνέντευξη στον κ. Χατζηνικολάου είπα ότι «το όραμα για το πολίτευμα είναι η συμμετοχική αμεσοδημοκρατία».

Όπως δημοσιεύουν όλα τα δημοσιογραφικά site, στη σημερινή συνεδρίαση, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας (που θεωρεί ότι στη δημοκρατία μας δεν πρέπει να έχω δεύτερη ευκαιρία) αναφέρθηκε στο απόσπασμα αυτό λέγοντας: «Μίλησε για αλλαγή πολιτεύματος, που αποτελεί λόγο αποκλεισμού κόμματος από εθνικές εκλογές ο μη σεβασμός του πολιτεύματος».

1. Παραθέτω το άρθρο 73 παρ. 6 του Συντάγματος που, με την αναθεώρηση του 2019, προβλέπει τη δυνατότητα της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας, δηλαδή τη δυνατότητα να καταθέτουν οι πολίτες προτάσεις νόμου στη Βουλή.

2. Παραθέτω δημοσίευμα με την ερώτηση που κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 2022, αναφέροντας: «Τρία χρόνια έχουν παρέλθει μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος και η παραπάνω δυνατότητα παραμένει ανενεργή, καθώς απαιτείται εφαρμοστικός νόμος και δεν διαφαίνεται κάποια σχετική νομοθετική πρόθεση από την ελληνική κυβέρνηση (σ.σ. της ΝΔ). Αυτή η πρακτική αποτελεί περιφρόνηση προς το Σύνταγμα, τους πολίτες και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

3. Ενημερώνω ότι ο Τομέας Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επεξεργαστεί το σχέδιο του εφαρμοστικού νόμου του άρθρου 73 παρ. 6 του Συντάγματος, το οποίο θα φέρει προς κατάθεση άμεσα στη Βουλή.

4. Παραθέτω μερικές μόνο από τις προτάσεις αναθεώρησης του Συντάγματος με αμεσοδημοκρατικό χαρακτήρα (πρόταση νόμου από 100.000 πολίτες, διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων) που είχε καταθέσει ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν υπερψηφίστηκαν στην τελική φάση της συνταγματικής αναθεώρησης, όταν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία απέκτησε η ΝΔ, η οποία σταθερά αρνείται τη θεσμική ενίσχυση της συμμετοχικής δημοκρατίας στη χώρα μας.

5. Ζητώ από τα στελέχη που αγωνίζονται για τον αποκλεισμό μου από τις εκλογές για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να το κάνουν όντως επειδή δεν βάζω ζάχαρη στον καφέ μου. Είναι προτιμότερο, από το να παραχαράσσουν την ίδια την Ιστορία, τους αγώνες και τις προτάσεις του κόμματός μας προς την κατεύθυνση της συμμετοχικής – άμεσης δημοκρατίας.

6. Επειδή ο σκοπός του εξωδίκου μου επετεύχθη, αφενός με την εσπευσμένη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των υπόλοιπων υποψηφίων και αφετέρου με τη ρητή καταδίκη της διαρροής από την ΠΓ της 8ης Οκτωβρίου 2024. Επειδή, όπως έχω ήδη δηλώσει, πρωταρχικό κίνητρο της διαμαρτυρίας μου ήταν η διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων κάθε στελέχους και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ (χθες θύμα της παράνομης διαρροής ήμουν εγώ, αύριο κάποιος άλλος). Επειδή, όπως επίσης έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή, τη νομική οδό δε θα την ακολουθούσα ποτέ. Γι’ αυτούς τους λόγους, αποσύρω και ρητά την εξώδικη διαμαρτυρία μου, ώστε να μην υπάρχει κανένα άλλοθι.

7. Επειδή ελεύθερο συνέδριο θα γίνει και ελεύθερες εκλογές θα γίνουν σε κάθε περίπτωση, συνιστώ ωριμότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Το μένος είναι κακός σύμβουλος. Ας σηκωθούμε όλοι λίγο ψηλότερα. Σε εκείνο το ύψος, θα συναντήσουμε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που περιμένει καρτερικά να εκφράσει δημοκρατικά την ψήφο του.

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στο κέντρο της Αθήνας: Ζευγάρι συνελήφθη με εκρηκτικά και όπλα

Λιάγκας: Πώς οδηγήθηκε στην απολογία για τον Μπάλντοκ – Οι παραιτήσεις και το τηλέφωνο του ΑΝΤΙ (video)

Συναυλία για Τέμπη: Γιατί εκδόθηκαν μόνο 39 χιλιάδες εισιτήρια – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι θεατές

Οικονόμου: «Έκραξε» Λιάγκα για τον Μπάλντοκ και με το δίκιο του, αλλά μάλλον κάτι ξέχασε (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Kαλλιμάρμαρο-Συναυλία για τα Τέμπη: Συγκλόνισε η επιστολή κοπέλας που διάβασε η Τάνια Τσανακλίδου (video)

τσανακλιδου

Kαλλιμάρμαρο-Συναυλία για τα Τέμπη: Συγκλόνισε η επιστολή κοπέλας που διάβασε η Τάνια Τσανακλίδου (video)

«Ένα σύστημα που διαρκώς αποτυγχάνει», ανέφερε μεταξύ άλλων η συγκλονιστική επιστολή κοπέλας που μετέφερε στους…

Εκτροπή πυροσβεστικού οχήματος στον Ασπρόπυργο: Δύο σοβαρά τραυματίες και ένας χωρίς τις αισθήσεις του

troxaio purosvestiki

Εκτροπή πυροσβεστικού οχήματος στον Ασπρόπυργο: Δύο σοβαρά τραυματίες και ένας χωρίς τις αισθήσεις του

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι τρεις διακομίζονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο…

Καλλιμάρμαρο: Συγκλόνισε η Καρυστιανού στη συναυλία για τα Τέμπη – «Αυτό που σκότωσε τους 57 παραμένει ελεύθερο να σκοτώνει. Ε, λοιπόν, ποτέ ξανά…» (video)

ΚΑΡΥΣΙΑΝΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Καλλιμάρμαρο: Συγκλόνισε η Καρυστιανού στη συναυλία για τα Τέμπη – «Αυτό που σκότωσε τους 57 παραμένει ελεύθερο να σκοτώνει. Ε, λοιπόν, ποτέ ξανά…» (video)

Λοιδορήθηκε, κατηγορήθηκε, την έβρισαν, την χλεύασαν, αλλά την Παρασκευή το βράδυ δικαιώθηκε βλέποντας χιλιάδες θεατές…

Τζορτζ Μπάλντοκ: Πλήρης αποδόμηση με τις φήμες… περί βότκας – Το μπουκάλι ήταν αντισηπτικό για τα χέρια (video)

Τζορτζ Μπάλντοκ

Τζορτζ Μπάλντοκ: Πλήρης αποδόμηση με τις φήμες… περί βότκας – Το μπουκάλι ήταν αντισηπτικό για τα χέρια (video)

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο του Τζόρτζ Μπάλντοκ.