Εθνική Ελλάδας: Θέλει να τιμήσει τη μνήμη του Μπάλντοκ με νέα νίκη επί της Ιρλανδίας

Η Εθνική ομάδα υποδέχεται την Ιρλανδία στο Καραϊσκάκη που θα είναι κατάμεστο για να τιμήσει τη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ

μπαλτοκ gree

Τρεις ημέρες μετά τον θρίαμβο της Ελλάδας στην Αγγλία οι διεθνείς μας θα αγωνιστούν κόντρα στην Ιρλανδία στο κατάμεστο Καραϊσκάκη (21.45) στο πρώτο ματς επί ελληνικού εδάφους μετά την απώλεια του Μπάλντοκ.

Η Εθνική ομάδα έρχεται με… φόρα μετά τον θρίαμβο στο “Γουέμπλεϊ” και το επικό διπλό που πανηγύρισε επί της Αγγλίας, στη σκιά του τραγικού θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ και θέλει να κάνει το 4χ4 για να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλό της στο Nations League.

Το κλίμα βαρύ στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αλλά άπαντες θέλουν να δώσουν ακόμα μία φορά τον καλύτερο εαυτό τους, όπως πριν από λίγα βράδια στο Λονδίνο, για να αποχαιρετήσουν τον πρώην συμπαίκτη τους που έφυγε από τη ζωή μόλις στα 31 του χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό -κι όχι μόνο- ποδόσφαιρο. Φυσικά το δικό τους “αντίο” θέλουν να πουν και οι Έλληνες φίλαθλοι που θα γεμίσουν το Καραϊσκάκη, αφού το sold out είναι προ των πυλών.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του τιμωρημένου Κουλιεράκη, με τους Ρέτσο και Χατζηδιάκο να διεκδικούν τη θέση. Επιπλέον σε σχέση με την ενδεκάδα του Λονδίνο, ενδέχεται να υπάρξει ακόμα μία αλλαγή, πιθανότατα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Μάνταλο (ή τον Ζαφείρη) να διεκδικούν τη θέση του Σιώπη.

Από εκεί και πέρα πιθανότατα να δούμε το ίδιο σχήμα, με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τους Ρότα, Μαυροπάνο και Γιαννούλη στην άμυνα, αφού ο Τσιμίκας ταλαιπωρείται από ίωση μαζί με τον Κωνσταντέλια. Ο Κουρμπέλης στο κέντρο με τον παρτενέρ του ερωτηματικό και οι Μασούρας, Μπακασέτας, Τζόλης πίσω από τον Παυλίδη.

Όσο για την Ιρλανδία την οποία η Εθνική έχει κερδίσει τρεις φορές τον τελευταίο χρόνο ανεξαρτήτως έδρας, ενώ έρχεται από διπλό με ανατροπή στη Φινλανδία, o Χάλγκριμσον αναμένεται να ξεκινήσει με τους Κέλεχερ – Ό’Σι, Κόλινς, Σκέιλς – Ογκμένε, Σμόντικς, Κάλεν, Νάιτ, Μπρέιντι – Αζάζ (ΜακΓκράθ) – Φέργιουσον.

Κατάμεστο το «Καραϊσκάκης»

Ασφυκτικά γεμάτο θα είναι το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στον αποψινό αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την Ιρλανδία για την 4η αγωνιστική του Nations League. Η ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι διατέθηκαν όλα τα εισιτήρια της αναμέτρησης (21:45) με τους Ιρλανδούς.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ευχαριστεί τους φιλάθλους για την ανταπόκριση που έδειξαν ως προς την αγορά εισιτηρίων του αγώνα Ελλάδας-Ιρλανδίας στις 13 Οκτωβρίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να εξαντληθούν. Οι φίλες και οι φίλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τιμούν με αυτό τον τρόπο τόσο την Εθνική Ομάδα, όσο και τη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ, καθώς το παιχνίδι αποτελεί τον εν Ελλάδι αποχαιρετισμό στον διεθνή ποδοσφαιριστή.

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι η άμεση και όσο το δυνατόν πιο ζεστή σύνδεση της Εθνικής με όλους τους Έλληνες και οι γεμάτες εξέδρες στους αγώνες της “γαλανόλευκης” ενισχύουν τους δεσμούς ομάδας και φιλάθλων. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για δύο πλευρές αλλά για έναν ζωντανό και ενιαίο οργανισμό, με ποδοσφαιριστές, προπονητές, μέλη του επιτελείου και φιλάθλους να αποτελούν αναπόσπαστα και άρρηκτα μέρη του.

Το παραπάνω αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο γεγονός της εξάντλησης των εισιτηρίων του αγώνα με την Ιρλανδία. Το “Γ. Καραϊσκάκης” θα είναι γεμάτο. Η Εθνική Ομάδα θα υποστηριχθεί όπως της αρμόζει και θα αποδοθεί η πρέπουσα τιμή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ, που τόσο ξαφνικά και πρόωρα έφυγε από κοντά μας».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ethniki Omada (@ethnikiomada)

Ειδήσεις σήμερα:

Σκληρή παρέμβαση Βαξεβάνη για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Μωραΐτης: Φωνή εντόμου τώρα είναι η φωνή του

Οι 16 λέξεις του Φοίβου Δεληβοριά, η πιο ανατριχιαστική στιγμή της ιστορικής συναυλίας για τα Τέμπη

Ξέσπασε η Ναταλία Γερμανού για τον Γιώργο Λιάγκα: «Καλά του έκαναν και τον ξέσκισαν, αλλά δεν το έκανε μόνο εκείνος» (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Καιρός: Έρχεται κύμα ψύχους στο τέλος του μήνα – Μηδέν βαθμούς Κελσίου θα δείξει ο υδράργυρος

6022859

Καιρός: Έρχεται κύμα ψύχους στο τέλος του μήνα – Μηδέν βαθμούς Κελσίου θα δείξει ο υδράργυρος

Μια ακραία πρόβλεψη για τον καιρό στη χώρα μας κάνει η μετεωρολογική πλατφόρμα WXCharts, με…

Αγρίνιο: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η 13χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

nosokomeio 1

Αγρίνιο: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η 13χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Η 13χρονη είναι διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.