Ένταση στην Κορέα: Η Πιονγκγιάνγκ ανατίναξε τμήματα του οδικού δικτύου της Κορεατικής Χερσονήσου

Ρίψεις προπαγανδιστικών φυλλαδίων από νοτιοκορεατικά drones καταγγέλλει ο Κιμ Γιονγκ Ουν - Στο πλευρό της Βόρειας Κορέας η Ρωσία

AP23199533948552

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην ανατίναξη τμημάτων του οδικού δικτύου της Κορεατικής Χερσονήσου εντός της επικράτειας της, ανέφερε σήμερα το Μεικτό Στρατιωτικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας.

Γύρω στο μεσημέρι, μερικά τμήματα του οδικού δικτύου βόρεια από τη στρατιωτική γραμμή οριοθέτησης που χωρίζει τις δύο χώρες ανατινάχτηκαν, ανέφερε το Μεικτό Στρατιωτικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας σε ένα μήνυμα που απέστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πρόκειται για οδικό δίκτυο που δεν χρησιμοποιείται εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας έχουν προχωρήσει σε ενίσχυση της επιτήρησης και της ετοιμότητας τους, αντιδρώντας στην ενέργεια της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με το ίδιο μήνυμα, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με νεότερη ενημέρωσή του, ο στρατός της Νότιας Κορέας γνωστοποίησε ότι προχώρησε σε προειδοποιητικές βολές νοτίως της αποστρατικοποιημένης ζώνης που χωρίζει τη Νότια Κορέα με τη Βόρεια Κορέα, αντιδρώντας στην κίνηση της Βόρειας Κορέας.

Η κίνηση αυτή της Πιονγκγιάνγκ ήρθε μία μέρα αφού ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν κατήγγειλε ότι η Νότια Κορέα στέλνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για ρίψεις προπαγανδιστικών φυλλαδίων στο έδαφος της Βόρειας Κορέας, κάνοντας λόγο για “σοβαρή πρόκληση του εχθρού”.

Στο πλευρό της Βόρειας Κορέας βρίσκεται η Ρωσία: το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε χθες τη Νότια Κορέα ότι κλιμακώνει την ένταση στις σχέσεις της με τον κομμουνιστικό βορρά, υπογραμμίζοντας ότι απαιτούνται διπλωματικές προσπάθειες με στόχο την αποκατάσταση της ασφάλειας στην κορεατική χερσόνησο.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι “τέτοιες ενέργειες συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Βόρειας Κορέας και ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας”.

“Η διασφάλιση βιώσιμης ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή είναι δυνατή μόνο μέσω πολιτικών και διπλωματικών οδών”, συμπλήρωσε και υπογράμμισε πως “δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος, εκτός εάν η αντιπαράθεση είναι ο πραγματικός στόχος της Νότιας Κορέας και του ‘μεγαλύτερου’ συμμάχου της, των ΗΠΑ”.

Τη Δευτέρα, στη ρωσική Δούμα (Κάτω Βουλή) κατατέθηκε προς επικύρωση η συνθήκη για την στρατηγική συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι κάθε πλευρά θα προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στην άλλη σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι βορειοκορεατικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν σε ρωσικές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών πόλεων. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί σχετικά με την “εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στον πόλεμο”.

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Στην αντεπίθεση οι μοναχοί με διαλόγους-φωτιά – «Σε θέλω τρελά, τι ζώδιο είσαι;»

Μάνεσης: Το επικό άδειασμα από τον Δήμαρχο Πάφου για τις ιδιωτικές φοιτητικές εστίες που τελικά ήταν… δημόσιες (video)

Κάνακης: Το ξέσπασμα για Λιάγκα, Μπάλντοκ και κυρίως για τα ΜΜΕ – «Δεν χρειάζεται όλη αυτή η σαπίλα για την τηλεθέαση»

Φινλανδία: Δολοφονήθηκε ο πρώτος ανοιχτά γκέι αθλητής χόκεϊ – Ύποπτος ο σύντροφός του

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Δολοφονία 10χρονης στη Βρετανία: «Την τιμώρησα με νόμιμο τρόπο και εκείνη πέθανε» – Πατέρας, μητριά, θείος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία

sara sharif dolofonia vretania

Δολοφονία 10χρονης στη Βρετανία: «Την τιμώρησα με νόμιμο τρόπο και εκείνη πέθανε» – Πατέρας, μητριά, θείος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία

«Χρησιμοποίησε μια φράση που πιθανόν θα σκεφτείτε ότι είναι περίεργη» ανέφερε ο εισαγγελέας για τον…

Σάλος με το ρατσιστικό σχόλιο που έκανε η Σούπερ Κική για τον Χρήστο Μάστορα: «Την έφαγε ο Αλβανός τη Μαρινέλλα, ξέρουν αυτοί από μάγια

MixCollage 15 Oct 2024 01 02 PM 3001

Σάλος με το ρατσιστικό σχόλιο που έκανε η Σούπερ Κική για τον Χρήστο Μάστορα: «Την έφαγε ο Αλβανός τη Μαρινέλλα, ξέρουν αυτοί από μάγια

Έντονη είναι η κριτική που δέχεται η Σούπερ Κική, η οποία ανέφερε ότι ο Χρήστος…

Κρήτη: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας – Πάνω από 40 άτομα στο νοσοκομείο με συμπτώματα

νοσοκομείο 699x430 1

Κρήτη: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας – Πάνω από 40 άτομα στο νοσοκομείο με συμπτώματα

Οι 40 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν δεν είναι από συγκεκριμένη περιοχή αλλά υπάρχει γεωγραφική διασπορά

Σιμόπουλος: Aπίστευτη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ – «Εμείς τιμούμε το ΟΧΙ του Μεταξά» (video)

σιμόπουλος

Σιμόπουλος: Aπίστευτη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ – «Εμείς τιμούμε το ΟΧΙ του Μεταξά» (video)

Ο Στράτος Σιμόπουλος μάλιστα τάχθηκε και με την άποψη ότι «Δεν χαρίζουμε τον Μεταξά στην…