Newsroom

Newsroom

Θεσσαλονίκη: Εκατομμυριούχος αγρότης που είχε κερδίσει το Λαϊκό Λαχείο έπεσε θύμα απάτης – Η «επένδυση» για μάσκες

O «επιχειρηματίας» τον έπεισε να επενδύσει χιλιάδες ευρώ σε μάσκες

thessaloniki agrotis

Θύμα απάτης έπεσε εκατομμυριούχος αγρότης στη Θεσσαλονίκη από επιχειρηματία που κατάφερε να του αποσπάσει 40.000 ευρώ για επένδυση σε μάσκες.

Συγκεκριμένα ποινή φυλάκισης 3 ετών, με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον άνδρα ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απάτη εις βάρος του αγρότη που είχε πιάσει τον πρώτο λαχνό στο Λαϊκό Λαχείο.

Ο παθών είχε καταγγείλει ότι κατέβαλε συνολικά 60.000 ευρώ για την υποτιθέμενη αγορά μασκών προστασίας από τον κορονοϊό και για τη συμμετοχή του σε άλλες επενδύσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του grtimes.gr στη μήνυση που προς την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ο άτυχος αγρότης είχε κατονομάσει τρία μέλη της ίδιας οικογένειας και έναν δικηγόρο που έλεγε πως τον εξαπάτησαν καθώς γνώριζαν ότι ο 34χρονος (τότε) αγρότης διαθέτει οικονομική επιφάνεια γιατί είχε κερδίσει σε λαχείο χρηματικό ποσό ύψους 2.000.000 ευρώ.

Δύο από τους καταγγελλόμενους- συγγενείς απαλλάχθηκαν με βούλευμα ενώ σε δίκες παραπέμφθηκαν ο καταδικασθείς κι ένας δικηγόρος. Για τον τελευταίο η δικογραφία διαχωρίστηκε και αναμένεται να δικαστεί τον ερχόμενο Ιανουάριο στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, λόγω ειδικής δωσιδικίας.

Κατά την απολογία του, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ο πρώτος κατηγορούμενος αρνήθηκε όσα του αποδίδονται και επιχείρησε να μεταθέσει την ευθύνη στον έτερο κατηγορούμενο ο οποίος κατέχει την δικηγορική ιδιότητα.

Όπως αναγράφεται στο κατηγορητήριο, μέσω κοινού γνωστού, ο μηνυτής γνωρίστηκε με τον πρώτο κατηγορούμενο ο οποίος εμφανιζόταν ως μεγαλοεπιχειρηματίας και έλεγε ότι ενδιαφερόταν να πραγματοποιήσει μεγάλη επένδυση σε φωτοβολταϊκά – ενεργειακά πάρκα, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Του είπε ότι αναζητούσε κατάλληλη μεγάλη έκταση γης γι’ αυτό το λόγο, ενώ ο αγρότης προσφέρθηκε να του διαθέσει τα δικά του ακίνητα για την επένδυση.

Στη συνέχεια ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται πως ζήτησε από τον παθόντα να συμμετάσχει σε μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επένδυση της αγοράς και μεταπώλησης ενός ακινήτου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, που θα άφηνε ένα μεγάλο ποσό κέρδους σε σύντομο χρόνο.

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις, παρουσία και του δικηγόρου ενώ λίγες μέρες αργότερα ο εκατομμυριούχος αγρότης του παρέδωσε συνολικά 20.000 ευρώ ως «καπάρο» για την αγορά του διαμερίσματος- φιλέτου.

Τον Μάρτιο του 2020, λίγο πριν την έναρξη της καραντίνας, ο πρώτος κατηγορούμενος φέρεται πως πρότεινε στον παθόντα να αγοράσει στο όνομα του μάσκες με αξία 0,80 ευρώ ανά τεμάχιο, με δεδομένο ότι υπήρχε συγκεκριμένος αγοραστής με άμεσο ενδιαφέρον για μεταπώληση στην Ελλάδα στο ποσό των 1,20 ευρώ ανά τεμάχιο μάσκας. Το ελάχιστο ποσό μασκών που μπορούσε να αγοράσει αφορούσε 50.000 μάσκες που κοστολογούνταν στο ποσό των 40.000 ευρώ, όπως είχε καταγγείλει ο μηνυτής επισημαίνοντας ότι παρέδωσε τα χρήματα, σε μετρητά.

Τελικά ο αγρότης έχασε τα χρήματα του. Δεν παρέλαβε ούτε το συμφωνητικό της προκαταβολής που υποσχέθηκαν ότι θα του έδιναν για την αγορά του ακινήτου, ούτε μάσκες πήρε από την γερμανική εταιρεία που υποτίθεται ότι τις κατασκεύασε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου, όπως αναγράφεται στη δικογραφία.

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Στην αντεπίθεση οι μοναχοί με διαλόγους-φωτιά – «Σε θέλω τρελά, τι ζώδιο είσαι;»

Μάνεσης: Το επικό άδειασμα από τον Δήμαρχο Πάφου για τις ιδιωτικές φοιτητικές εστίες που τελικά ήταν… δημόσιες (video)

Ένταση στην Κορέα: Η Πιονγκγιάνγκ ανατίναξε τμήματα του οδικού δικτύου της Κορεατικής Χερσονήσου

Κάνακης: Το ξέσπασμα για Λιάγκα, Μπάλντοκ και κυρίως για τα ΜΜΕ – «Δεν χρειάζεται όλη αυτή η σαπίλα για την τηλεθέαση»

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Λιάγκας: Χαμός στο «Πρωινό» μετά το ρεπορτάζ για Μπάλντοκ – Η παραίτηση που προσπαθεί να αποφύγει ο ΑΝΤ1

πρωινό

Λιάγκας: Χαμός στο «Πρωινό» μετά το ρεπορτάζ για Μπάλντοκ – Η παραίτηση που προσπαθεί να αποφύγει ο ΑΝΤ1

«Τα πράγματα δεν είναι εύκολα ούτε για τον Λιάγκα ούτε για την εκπομπή. Υπάρχουν θέματα…

Βρετανία: «Μην χρησιμοποιείτε το Ozempic για το «τέλειο σώμα του Instagram» λέει ο Υπουργός Υγείας

jennifer burk ECXB0YAZ zU unsplash

Βρετανία: «Μην χρησιμοποιείτε το Ozempic για το «τέλειο σώμα του Instagram» λέει ο Υπουργός Υγείας

Ο Γουές Στρίτινγκ είπε επίσης ότι το φάρμακο θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την αύξηση των…

Βιασμός ηλικιωμένης με άνοια στον Ορχομενό: Ο γιος της είδε τις πράξεις σε πραγματικό χρόνο μέσω κάμερας

ilikiomeni intro2

Βιασμός ηλικιωμένης με άνοια στον Ορχομενό: Ο γιος της είδε τις πράξεις σε πραγματικό χρόνο μέσω κάμερας

Ο Εισαγγελέας Λιβαδειάς αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας και βλέποντας το οπτικό υλικό, αναβάθμισε τη…

Πρώτα Κικίλιας, τώρα Μηταράκης: Ο Μητσοτάκης έχει βάλει στόχο να κάψει όλα τα στελέχη της ΝΔ;

mitarakis mitsotakis

Πρώτα Κικίλιας, τώρα Μηταράκης: Ο Μητσοτάκης έχει βάλει στόχο να κάψει όλα τα στελέχη της ΝΔ;

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που βγάζουν στη σέντρα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ