Δολοφονία 10χρονης στη Βρετανία: «Την τιμώρησα με νόμιμο τρόπο και εκείνη πέθανε» – Πατέρας, μητριά, θείος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία

«Χρησιμοποίησε μια φράση που πιθανόν θα σκεφτείτε ότι είναι περίεργη» ανέφερε ο εισαγγελέας για τον πατέρα της Σάρα Σαρίφ. «Είπε: την τιμώρησα με νόμιμο τρόπο και εκείνη πέθανε».

sara sharif dolofonia vretania

Νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την σοκαριστική υπόθεση ενδοιοικογενειακής βίας που οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός 10χρονου κοριτσιού στη Βρετανία – Πρόκειται για την Σάρα Σαρίφ, ένα δεκάχρονο κορίτσι που το σκότωσε ο ίδιος της ο πατέρας, όπως όλα δείχνουν, με την ανοχή της μητριάς της και του θείου της.

Τι είπαν οι εισαγγελείς κατά τη διάρκεια της χθεσινής δίκης  (14/10) για την πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε τη Βρετανία.

Η Σάρα Σαρίφ βρέθηκε νεκρή τον Αύγουστο του 2023 στο σπίτι της στο Ουόκινγκ, μια πόλη στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, ενώ οι εισαγγελείς είπαν ότι είχε υποστεί «σοβαρή και επαναλαμβανομένη βία».

Ο πατέρας της, Ουρφάν Σαρίφ, ηλικίας 42 ετών, η σύζυγός του και μητριά της Σάρα Σαρίφ, Μπεϊνάς Μπατούλ, ηλικίας 30 ετών, και ο θείος του παιδιού Φαϊζάλ Μαλίκ, ηλικίας 29 ετών, δικάζονται στο Όλντ Μπέιλι του Λονδίνου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Οι τρεις εναγόμενοι κατηγορούνται επίσης για το ότι προκάλεσαν ή επέτρεψαν τον θάνατο ενός παιδιού. Και οι τρεις αρνούνται τις κατηγορίες σε βάρος τους και επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλον για τον θάνατό της, λένε οι εισαγγελείς.

Ο εισαγγελέας Μπιλ Έμλιν Τζόουνς είπε στους δικαστές, την πρώτη ημέρα της δίκης σήμερα, ότι ο Ουρφάν Σαρίφ τηλεφώνησε στη βρετανική αστυνομία, αφότου είχε διαφύγει στο Πακιστάν μετά τον θάνατο της Σάρας Σαρίφ.

Ο Ουρφάν Σαρίφ ομολόγησε τη δολοφονία, σε μια κλήση οκτώ λεπτών περίπου μία ώρα μετά την προσγείωση της πτήσης της οικογένειάς του στο Ισλαμαμπάντ στις 10 Αυγούστου πέρυσι, πριν βρεθεί το σώμα της μικρής.

Χθες Δευτέρα (14/10) στη δίκη στο Old Bailey, οι ένορκοι ενημερώθηκαν ότι η υπόθεση του Σαρίφ ήταν ότι η σύζυγός του, η κυρία Μπατούλ ευθύνεται για τον θάνατο της μικρής και η ομολογία του στο τηλεφώνημα και επίσης σε ένα σημείωμα ήταν ψευδείς με σκοπό να την προστατεύσει.

«Την τιμώρησα με νόμιμο τρόπο και εκείνη πέθανε» είπε ο πατέρας της Σάρα Σαρίφ

«Χρησιμοποίησε μια φράση που πιθανόν θα σκεφτείτε ότι είναι περίεργη» ανέφερε ο Έμλιν Τζόουνς. «Είπε: την τιμώρησα με νόμιμο τρόπο και εκείνη πέθανε».

Ο εισαγγελέας Μπιλ Έμιλιν Τζόουνς είπε στο δικαστήριο η Σάρα είχε πέσει θύμα βίαιων επιθέσεων για «εβδομάδες και εβδομάδες, τουλάχιστον», προτού απαριθμήσει μια σειρά από τραυματισμούς που είχε υποστεί. Είπε ότι είχε εξωτερικά και εσωτερικά τραύματα, εκτεταμένους μώλωπες, εγκαύματα και σπασμένα οσττά, παλιά και νέα.

Είχε εγκαύματα στους γλουτούς της, που προκλήθηκαν από οικιακό σίδερο, και έξι «πιθανά ανθρώπινα σημάδια δαγκώματος» στα χέρια και τα πόδια της, είπε η εισαγγελία. Η Σάρα υπέστη επίσης τραύματα στα πλευρά, στις ωμοπλάτες, στα δάχτυλα και 11 ξεχωριστά κατάγματα στη σπονδυλική στήλη, καθώς και σημάδια τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης, πρόσθεσε η εισαγγελία.

Αργότερα στην κλήση στην αστυνομία, ο πατέρας της Σάρα λέγεται ότι είπε στον χειριστή ότι η Σάρα ήταν άτακτη και ότι στη συνέχεια την χτύπησε, όπως άκουσαν οι ένορκοι. «Δεν ήταν πρόθεσή μου να τη σκοτώσω, αλλά την χτύπησα πάρα πολύ», είπε ο Σαρίφ.

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε: «Η Σάρα δεν είχε μόλις ξυλοκοπηθεί. Η μεταχείρισή της, σίγουρα τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της, ήταν φρικτή και βάναυση». Το δικαστήριο άκουσε επίσης ότι δίπλα στο σώμα της Σάρα υπήρχε ένα σημείωμα από το χέρι του Ουρφάν Σαρίφ.

«Όποιος βλέπει αυτό το σημείωμα, είμαι εγώ ο Ουρφάν Σαρίφ που σκότωσα την κόρη μου ξυλοκοπώντας την. Τρέχω γιατί φοβάμαι αλλά υπόσχομαι ότι θα παραδοθώ και θα τιμωρηθώ. Ορκίζομαι στον Θεό ότι η πρόθεσή μου δεν ήταν να τη σκοτώσω».

Οι ένορκοι άκουσαν επίσης ότι η αστυνομία βρήκε το σώμα της Σάρα σε μια κουκέτα κάτω από τα σκεπάσματα σαν να κοιμόταν. «Αλλά δεν κοιμόταν, ήταν νεκρή», είπε ο εισαγγελέας.
Ο εισαγγελέας εξήγησε ενώπιον του δικαστηρίου ότι οι Ουρφάν Σαρίφ, Μπατούλ και Μαλίκ «έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στη βία και κακομεταχείριση που οδήγησε στον θάνατο της Σάρας».

Οι τρεις εναγόμενοι αρνούνται την ευθύνη για οποιαδήποτε βιαιοπραγία και κακοποίηση και ο καθένας εξ αυτών «επιδιώκει να ρίξει το φταίξιμο στον έναν ή και στους δύο άλλους», τόνισε ο εισαγγελέας.

Ο Ουρφάν Σαρίφ κατηγορεί τη σύζυγό του, Μπατούλ, είπε ο Έμλιν Τζόουνς, και οι προφανείς ομολογίες του στην αστυνομία στόχευαν να «προστατεύσουν τον πραγματικό ένοχο».

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε πως η Μπατούλ ισχυρίζεται ότι ο Ουρφάν Σαρίφ ήταν ένας «βίαιος άνθρωπος που ήθελε να επιβάλει την πειθαρχία» και ότι εκείνη τον φοβόταν, ενώ ο Μαλίκ λέει ότι δεν γνωρίζει κανένα περιστατικό κακοποίησης ή βίας.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο.

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Στην αντεπίθεση οι μοναχοί με διαλόγους-φωτιά – «Σε θέλω τρελά, τι ζώδιο είσαι;»

Μάνεσης: Το επικό άδειασμα από τον Δήμαρχο Πάφου για τις ιδιωτικές φοιτητικές εστίες που τελικά ήταν… δημόσιες (video)

Ο Μπριθουέλα της Μπαρτσελόνα άγγιξε τα οπίσθια γυναίκας διαιτητή – Έντονες αντιδράσεις στην Ισπανία (video)

Εικόνες σοκ στο κρατικό αποθεραπευτήριο για ΑμΕΑ στη Θεσσαλονίκη: Παιδιά γυμνά μέσα σε ακαθαρσίες (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε κρατικό αποθεραπευτήριο ΑμΕΑ (Video)

amea anapiria 1024x683 1

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε κρατικό αποθεραπευτήριο ΑμΕΑ (Video)

Υπενθυμίζεται πως οι φωτογραφίες που έβγαλε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1, αποκαλύπτουν ότι παιδιά ΑμΕΑ είναι…

Καρυστιανού: Με κυβερνητική παρέμβαση κατέβηκε ανάρτηση για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο από τη σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες»

6337618

Καρυστιανού: Με κυβερνητική παρέμβαση κατέβηκε ανάρτηση για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο από τη σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες»

Η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν μπόρεσε να αντέξει την επιτυχία της μεγάλης συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο

Το Ισραήλ έπληξε χωριό στον Λίβανο: Τουλάχιστον 21 νεκροί – Ανησυχία ΟΗΕ για την ασφάλεια της UNIFIL

Λίβανος

Το Ισραήλ έπληξε χωριό στον Λίβανο: Τουλάχιστον 21 νεκροί – Ανησυχία ΟΗΕ για την ασφάλεια της UNIFIL

Εκτός από τους 21 νεκρούς άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από αυτή την αεροπορική επίθεση του…

Hellenic Train: Ελεγκτής «τσεπώνει» χρήματα από μετανάστες χωρίς να κόψει εισιτήριο – Βίντεο ντοκουμέντο

profile player 960x540 8

Hellenic Train: Ελεγκτής «τσεπώνει» χρήματα από μετανάστες χωρίς να κόψει εισιτήριο – Βίντεο ντοκουμέντο

Οργή προκαλεί το βίντεο που δείχνει ελεγκτή του προαστιακού να βάζει στην τσέπη του χρήματα…