ΚΕΕΡΦΑ για Σεπόλια: «Έστειλαν ανήλικους στο νοσοκομείο – Να δοθούν τα ονόματα των φασιστών που εισέβαλαν στη δομή»

«Η καλλιέργεια μίσους κατά της δομής προσφύγων είχε ξεκινήσει από την αρχή της εγκατάστασης της, «όταν το 2017 οι ναζί της Χρυσής Αυγής είχαν στήσει “επιτροπή αγανακτισμένων κατοίκων”, όπως παλιότερα στον Άγιο Παντελεήμονα, με πρωτοβουλία του Κασιδιάρη, του Παναγιώταρου και του Λαγού».

sepolia

Μετά την αποτρόπαιη ομαδική ρατσιστική επίθεση σε βάρος ανήλικων μεταναστών σε δομή στα Σεπόλια, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο παιδιά και την προσαγωγή από την ΕΛΑΣ όχι των δραστών, αλλά των θυμάτων, η ΚΕΕΡΦΑ προχώρησε σε μια οργισμένη ανακοίνωση.

Η ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ζητά να τιμωρηθούν «οι φασίστες που εισέβαλαν στη δομή ανηλίκων μεταναστών» στα Σεπόλια και να μπει φραγμός στις φασιστικές επιτροπές «αγανακτισμένων» στις γειτονιές.

Βίντεο ντοκουμέντο με το πογκρόμ σε μετανάστες – «20 άτομα εισέβαλαν στη δομή με λοστούς και πήραν τον νόμο στα χέρια» λέει η Βούλτεψη

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η ΚΕΕΡΦΑ σημειώνει ότι η καλλιέργεια μίσους κατά της δομής προσφύγων είχε ξεκινήσει από την αρχή της εγκατάστασης της, «όταν το 2017 οι ναζί της Χρυσής Αυγής είχαν στήσει “επιτροπή αγανακτισμένων κατοίκων”, όπως παλιότερα στον Άγιο Παντελεήμονα, με πρωτοβουλία του Κασιδιάρη, του Παναγιώταρου και του Λαγού».

Υπενθυμίζει δε ότι τότε, μάλιστα, το κτίριο είχε δεχτεί οργανωμένες επιθέσεις, με καταστροφή της εγκατάστασης της παροχής ρεύματος από την ΔΕΗ, πυροβολισμούς με αεροβόλο και σπάσιμο όλων των τζαμιών της πρόσοψης.

«Η κλιμάκωση της εκστρατείας κατά της παρουσίας δομής ανηλίκων προσφύγων στα Σεπόλια έρχεται σε μια περίοδο που η ίδια η κυβέρνηση με τη ρατσιστική της αποχαλίνωση, τον πνιγμό 600 προσφύγων στην Πύλο με τις ενέργειες απώθησης του σκάφους από το Λιμενικό  προς την Ιταλία και τη δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, στρώνει το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες» τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ. «Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις 500 μέτρα από τη δομή την ίδια τη μέρα του συλλαλητηρίου καταδίκης της δολοφονίας του Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα είχαμε νέα ρατσιστική επίθεση σε βάρος ΤΟΥ Μοχάμεντ Ασλάμ, μετανάστη ντελιβερά της WOLT, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του» συμπληρώνει.

Η ΚΕΕΡΦΑ θέτει το ερώτημα «γιατί δε δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των στελεχών των φασιστών, ορφανών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν οργανωμένα στην εισβολή στη δομή ανηλίκων», σημειώνοντας πως είναι γνωστό ότι η εισβολή προετοιμάστηκε με συνομιλίες ατόμων του φασιστικού χώρου.

Τέλος, η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει ότι «στα Σεπόλια, πολύ πρόσφατα, είχαμε απόπειρα στοχοποίησης των μεταναστών από τον κοινοτικό σύμβουλο της παράταξης Μπακογιάννη και παρουσία φασιστοειδών στον χώρο  τη μέρα συνεδρίασης του συμβουλίου για το θέμα αυτό». Καλεί έτσι το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να απαιτήσει την τιμωρία των φασιστών και να απαιτήσει οι δομές των ανηλίκων να περάσουν στο δημόσιο με πλήρη στελέχωση και επαρκή φροντίδα για τους ανηλίκους.

Ολόκληρη η ανάρτηση της ΚΕΕΡΦΑ

Να τιμωρηθούν οι φασίστες που εισέβαλαν στη δομή ανηλίκων στα Σεπόλια 

«Στοπ στις φασιστικές επιτροπές “αγανακτισμένων” στις γειτονιές

Οι σκηνές της βάρβαρης εισβολής οργανωμένης ομάδας φασιστοειδών στη δομή ανηλίκων προσφύγων στα Σεπόλια με λοστούς προκαλούν σοκ. Έστειλαν ανηλίκους στο νοσοκομείο. Καμία διαμάχη μεταξύ ανηλίκων δε νομιμοποιεί την εισβολή στη δομή αυτόκλητων φασιστοειδών τιμωρών με σαφή ρατσιστικά κίνητρα που επιτίθενται και ξυλοκοπούν ανηλίκους πρόσφυγες.

Η καλλιέργεια μίσους  κατά της δομής προσφύγων ξεκινά από την αρχή της εγκατάστασης της, όταν το 2017 οι ναζί της Χρυσής Αυγής είχαν στήσει «επιτροπή αγανακτισμένων κατοίκων», όπως παλιότερα στον Άγιο Παντελεήμονα, με πρωτοβουλία του Κασιδιάρη, του Παναγιώταρου και του Λαγού. Τότε, μάλιστα, το κτίριο είχε δεχτεί οργανωμένες επιθέσεις, με καταστροφή της εγκατάστασης της παροχής ρεύματος από την ΔΕΗ, πυροβολισμούς με αεροβόλο και σπάσιμο όλων των τζαμιών της πρόσοψης.

Η κλιμάκωση της εκστρατείας κατά της παρουσίας δομής ανηλίκων προσφύγων στα Σεπόλια έρχεται σε μια περίοδο που η ίδια η κυβέρνηση με τη ρατσιστική της αποχαλίνωση, τον πνιγμό 600 προσφύγων στην Πύλο με τις ενέργειες απώθησης του σκάφους από το Λιμενικό  προς την Ιταλία και τη δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, στρώνει το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες. 

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις 500 μέτρα από τη δομή την ίδια τη μέρα του συλλαλητηρίου καταδίκης της δολοφονίας του Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα είχαμε νέα ρατσιστική επίθεση σε βάρος ΤΟΥ Μοχάμεντ Ασλάμ, μετανάστη ντελιβερά της WOLT, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του.

Η ίδια η κυβέρνηση άλλωστε παίζει το χαρτί της «ανεξέλεγκτης βίας των ανηλίκων», σπρώχνοντας σε μέτρα καταστολής στα σχολεία, την ώρα που αυτά ρημάζουν από τις περικοπές και την έλλειψη εκπαιδευτικών, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. Έλλειψη παροχής φροντίδας έχουν και οι δομές του Υπουργείου Μετανάστευσης παρά τον πακτωλό επιχορηγήσεων που διαθέτουν αφού τις κατασπαταλούν για επιχειρήσεις επαναπροωθήσεων στα σύνορα, καταδιώξεις προσφύγων και φυλακίσεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης αντί για αξιοπρεπείς δομές στελεχωμένες με επαρκές και κατάλληλο προσωπικό για τη στήριξη παιδιών των πολέμων. Η πολιτική της ενεργούς αποτροπής είναι η πολιτική των θανάτων και των διώξεων και όχι της ένταξης στην κοινωνία.

Αλήθεια, γιατί δε δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των στελεχών των φασιστών, ορφανών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν οργανωμένα στην εισβολή στη δομή ανηλίκων; Είναι γνωστό ότι προετοιμάστηκε αυτή η εισβολή με συνομιλίες ατόμων του φασιστικού χώρου. 

Στα Σεπόλια, πολύ πρόσφατα, είχαμε απόπειρα στοχοποίησης των μεταναστών από τον κοινοτικό σύμβουλο της παράταξης Μπακογιάννη και παρουσία φασιστοειδών στον χώρο  τη μέρα συνεδρίασης του συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να απαιτήσει την τιμωρία των φασιστών και να απαιτήσει οι δομές των ανηλίκων να περάσουν στο δημόσιο με πλήρη στελέχωση και επαρκή φροντίδα για τους ανηλίκους.

Καλούμε τα συνδικάτα της εκπαίδευσης, τις δημοτικές κινήσεις, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα να δώσουμε μαζί τη μάχη ενάντια στην επανεμφάνιση των φασιστών στα Σεπόλια και να βάλουμε φραγμό στις επιθέσεις τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Γνωστή Tiktoker πέθανε σε ηλικία 27 ετών: Η συγκλονιστική τελευταία ανάρτηση

H εκπληκτική μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη για την παράσταση «Η Φάλαινα» (photos)

Ασλανίδης κατά ΕΡΤ: 1.200.000 μπήκαν στο live streaming της συναυλίας για τα Τέμπη – Την εξέδρα την έδειξαν για λίγα δευτερόλεπτα

Θεσσαλονίκη: Εκατομμυριούχος αγρότης που είχε κερδίσει το Λαϊκό Λαχείο έπεσε θύμα απάτης – Η «επένδυση» για μάσκες

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

 

Η Prada ντύνει τους αστροναύτες – Οι «υψηλής ραπτικής» στολές της NASA για τη νέα αποστολή στη Σελήνη (Video)

The outfit has landed. Meet the @Prada co designed spacesuit that will be worn by the first woman and the first person

Η Prada ντύνει τους αστροναύτες – Οι «υψηλής ραπτικής» στολές της NASA για τη νέα αποστολή στη Σελήνη (Video)

Για τη δημιουργία της, χρησιμοποιήθηκαν «καινοτόμες τεχνολογίες και σχεδιασμός» για να επιτρέψουν «μεγαλύτερη εξερεύνηση της…

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Πτώση ατόμου που έκανε «παραπέντε» – Σπεύδει η πυροσβεστική

leonardo yip ZdTfP2 0Dco unsplash

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Πτώση ατόμου που έκανε «παραπέντε» – Σπεύδει η πυροσβεστική

Άτομο που έκανε παραπέντε φέρεται να έπεσε στην περιοχή των Βασιλικών της Θεσσαλονίκης - Στο…

Viral 94χρονη γιαγιά του Tik Tok που εξηγεί γιατί χώρισε τον σύντροφό της: «Κανείς δεν μου λέει να σκάσω»(video)

giagia

Viral 94χρονη γιαγιά του Tik Tok που εξηγεί γιατί χώρισε τον σύντροφό της: «Κανείς δεν μου λέει να σκάσω»(video)

«Η ζωή είναι καλύτερη όταν είσαι μόνος», σχολίασε η 94χρονη Λίλιαν δίχως να πτοείται από…

Χειλάκης: Αντέδρασε όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε αν τα μίντια κανιβαλίζουν – «Εσείς ρωτάτε;» (video)

cheilakis

Χειλάκης: Αντέδρασε όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε αν τα μίντια κανιβαλίζουν – «Εσείς ρωτάτε;» (video)

«Κοιτάξτε ποιο είναι το εργαλείο της δουλειάς σας», απάντησε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός

Χανιά: Γροθιά στο στομάχι τα αποσπάσματα από το ημερολόγιο της πρεσβυτέρας – Κατέγραφε επί δεκαετίες την κακοποίησή της

6092143 1296x864 1

Χανιά: Γροθιά στο στομάχι τα αποσπάσματα από το ημερολόγιο της πρεσβυτέρας – Κατέγραφε επί δεκαετίες την κακοποίησή της

«Η μητέρα μου ζούσε μια μαρτυρική ζωή μέσα στο φόβο, την καταπίεση. Ζούσε σε ένα…