Newsroom

Newsroom

Ο επιχειρηματίας και γνωστός σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης διαμαρτύρεται στον Δούκα: «Το εστιατόριο είναι κλειστό 20 μέρες λόγω των έργων» (video)

«Τα δημοτικά τέλη δεν καθυστερούν 20 μέρες, γιατί αν καθυστερήσουν, ξέρετε, από την επόμενη μέρα, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό, έχουν προσαυξήσεις», τονίζει ο Αλ. Τσιοτίνης

tsiotinhs

H αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό σε πολλές περιοχές της Αθήνας συναντάμε εργάτες, ανοιχτές τάφρους και κλειστούς δρόμους που όσο να ναι δημιουργούν προβλήματα τόσο σε οδηγούς, πεζούς αλλά και φυσικά σε καταστήματα.

Ένας από τους καταστηματάρχες που διαμαρτυρήθηκαν έντονα και απ’ ευθείας στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, είναι ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης ο οποίος με ένα βίντεο που ανάρτησε στο TikTok διαμαρτύρεται για την κατάσταση που είναι τα πεζοδρόμια έξω από τα καταστήματά του, εξαιτίας ημιτελών εργασιών διάφορων φορέων, με συνέπεια να μην μπορεί να τα λειτουργήσει.

Μάλιστα ο σεφ τονίζει ότι εδώ και 20 ημέρες το ένα από τα δύο εστιατόρια του είναι ουσιαστικά κλειστό γιατί έχουν σκάψει απ’ έξω και έχουν αφήσει «ανοιχτές τάφρους».

«Αξιότιμε κύριε Δούκα, τι κάνετε. Δεν γνωριζόμαστε και δεν υπάρχει λόγος και να γνωριστούμε. Ονομάζομαι Αλέξανδρος Τσιοτίνης, είμαι σεφ και ιδιοκτήτης δύο εστιατορίων τα οποία βρίσκονται στον Κεραμεικό.

Χαίρομαι πάρα πολύ που συνειδητοποιώ πως μετά από καιρό τελειώσατε την δεύτερη κατά σειρά προεκλογική σας εκστρατεία, καθώς αν θυμάμαι καλά ο λαός σας έχει επιλέξει σαν δήμαρχο Αθηναίων, παρ’ όλα αυτά εσείς ψάξατε επιπλέον να ασχοληθείτε με άλλα προβλήματα κοινωνικά ή πολιτικά για το γίγνεσθαι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με βρίσκει σύμφωνο, αν και εφόσον έχετε καταφέρει να εκπληρώσετε αυτά που σας έχουν ζητηθεί από τον λαό. Δηλαδή να είστε δήμαρχος Αθηναίων.

Στα δικά μου μάτια δεν είστε, καθώς τις τελευταίες 20 μέρες το ένα μου εστιατόριο είναι ουσιαστικά κλειστό, γιατί έχετε σκάψει μπροστά από όλο το μαγαζί για διάφορα προβλήματα και έχετε αφήσει κάποιες ανοιχτές τάφρους. Συγγνώμη που σας το θέτω έτσι, αλλά μιλάμε για 20 μέρες.

@alextsiotinisΑυτη ειναι η δικη μου αληθεια αν ο κυριος δουκας εχει αλλη αποψη να μου την πει με χαρα αλλα εγω αλλη οδο δεν βρισκω, εδω μας φτασατε♬ original sound – Alex Tsiotinis

Τα δημοτικά τέλη δεν καθυστερούν 20 μέρες, γιατί αν καθυστερήσουν, ξέρετε, από την επόμενη μέρα, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό, έχουν προσαυξήσεις. Επίσης και οι μισθοί.

estiatoria1

Είναι και αυτό ένα πρόβλημα, γιατί αυτός ο αποδιοπομπαίος τράγος που ονομάζεται επιχειρηματίας δυστυχώς οφείλει να είναι φερέγγυος στις υποχρεώσεις του. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αυτό.

estiatoria2

Φυσικά, δεν είμαι κάποιος που απλά ποστάρει όλα αυτά στα social media, αλλά βλέπετε από τη στιγμή που έχω απευθυνθεί στο Δήμο, στην ΕΥΔΑΠ, στο Φυσικό Αέριο, σε όλους αυτούς που έχουν έρθει κι έχουν σκάψει στο εστιατόριό μου το τελευταίο εξάμηνο τρεις – τέσσερις φορές κι έχω βρει πόρτα, κοινοποιώ αυτό μπας και αξιωθεί κάποιος να χτυπήσει ένα καμπανάκι ότι υπάρχει δυστυχώς το σήμερα στο οποίο πρέπει πολιτικά να ανταπεξέλθετε, για να κοιτάξουμε το αύριο.

estiatoria3

Αλλιώς αύριο δεν θα υπάρχουμε εμείς» τονίζει στην ανάρτησή του ο σεφ.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης

O σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η αγάπη του για τη γαστρονομία τον οδήγησε στην Palmier Academy. Παράλληλα με τις σπουδές του μαθήτευσε και στην κουζίνα του εστιατορίου Hytra.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινάει από πολύ νεαρή ηλικία σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο στο πλάι τεράστιων μορφών της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Δουλεύοντας ως μάγειρας στα εστιατόρια Epicure 3* michelin , Arpége 3* michelin, Astrance 3* michelin, δίπλα στους «μεγάλους του δασκάλους» Alain Passard, Helenne Darroze, Eric Frechon και Pascal Barbot , όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει απέκτησε αγάπη για την πρώτη ύλη, πάθος για την τελειότητα και ενθουσιασμό με τη δημιουργικότητα που μπορεί να εκφράζει η μαγειρική.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2010, ανέλαβε το εστιατόριο Περιβόλι στη Σαντορίνη και στη συνέχεια διετέλεσε Executive Chef του ξενοδοχείου Elounda Peninsula στην Κρήτη για 3 χρόνια. Το 2012 κερδίζει τον πρώτο του Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο Calypso.

Το 2015 διακρίθηκε με την 1η θέση για τη ζώνη της Μεσογείου στον διεθνή διαγωνισμό S. Pellegrino Young Chef of the Year, με το πιάτο του “Ρίζες της Ελλάδας”. Το πιάτο αυτό απεικόνιζε μια πεσμένη και ραγισμένη βρώσιμη γλάστρα από χαρούπι, γεμισμένη με όλα τα αρωματικά της ελληνικής κουζίνας.

Ο σεφ παρουσίασε το πιάτο στους κριτές κρατώντας στη γλώσσα του καθενός τη μετάφραση από το «Μικρό Ναυτίλο» του Ελύτη ενώ στο τέλος τους αποκάλυπτε πως το χαρτί που κρατούσαν θα μπορέσουν να το γευτούν ανακαλύπτοντας παράλληλα το πρώτο ελληνικό άρωμα που είναι η μαστίχα

Το 2015 όμως είναι ίσως η πιο σημαντική χρονιά του καθώς δημιουργείται το «πρώτο του παιδί», το CTC ένα εστιατόριο το οποίο ανατρέπει όλα τα δεδομένα της ελληνικής μέχρι τότε γαστρονομικής σκηνής.

Δεν έχει μενού και καλεί τους επισκέπτες να αφεθούν στα χέρια του σεφ και απλά να του αναφέρουν αν θέλουν να δοκιμάσουν 3 – 6 ή 9 πιάτα . Παράλληλα δραστηριοποιείται με τη Rolling Stove στους τομείς: Consulting, Private Dining, Events και Master Classes μεταδίδοντας τις γνώσεις, τον ενθουσιασμό και την έμπνευση του.

Οι διακρίσεις του

  • 2007: Χρυσό μετάλλιο στο 3ο International Forum γαστρονομίας από το Chef Club Ελλάδος
  • 2012: Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
  • 2013: Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
  • 2014: Χρυσός σκούφος για το εστιατόριο Calypso
  • 2015: 1η Θέση για τις μεσογειακές χώρες σύμφωνα με τον παγκόσμιο διαγωνισμό SPYC
  • 2016: Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
  • 2016: 2 * από τον οδηγό FNL
  • 2017: Χρυσό Σκούφο για το εστιατόριο CTC
  • 2017: Χρυσό σκούφο για το Consulting της εταιρίας Rolling Stove για το εστιατόριο Σελήνη
  • 2017: Βραβείο Ελληνικής κουζίνας για το εστιατόριο Σελήνη
  • 2017: 2* από τον οδηγό FNL
  • 2018: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC
  • 2018: 2* από τον οδηγό FNL
  • 2019: Χρυσό σκούφο για το εστιατόριο CTC

Ειδήσεις σήμερα:

Μπάγια Αντωνοπούλου: Τι απαντά το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΑ – «Ο συνάδελφος είναι χάλια» (video)

O Γιώργος Παπαχρήστος γράφει στα «ΝΕΑ» για τη συγγνώμη Τσίπρα σε Βενιζέλο: «Υπήρξε και ήταν έμπρακτη»

Ασλανίδης κατά ΕΡΤ: 1.200.000 μπήκαν στο live streaming της συναυλίας για τα Τέμπη – Την εξέδρα την έδειξαν για λίγα δευτερόλεπτα

Θεσσαλονίκη: Εκατομμυριούχος αγρότης που είχε κερδίσει το Λαϊκό Λαχείο έπεσε θύμα απάτης – Η «επένδυση» για μάσκες

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Απάντηση Δούκα στον σεφ Τσιοτίνη: «Ανυπόστατοι χαρακτηρισμοί – Ο Δήμος δεν κάνει κανένα έργο έξω από το εστιατόριό του»

1643c77f douksef

Απάντηση Δούκα στον σεφ Τσιοτίνη: «Ανυπόστατοι χαρακτηρισμοί – Ο Δήμος δεν κάνει κανένα έργο έξω από το εστιατόριό του»

«Οι χαρακτηρισμοί του κ. Τσιοτίνη είναι πλήρως ανυπόστατοι» γράφει δελτίου Τύπου από τον δήμο.

Νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» Μετρό Θεσσαλονίκης: Με απευθείας ανάθεση το λογότυπο για το έργο που ξεκίνησε πριν 30 χρόνια

5988213

Νέο επεισόδιο στο «σίριαλ» Μετρό Θεσσαλονίκης: Με απευθείας ανάθεση το λογότυπο για το έργο που ξεκίνησε πριν 30 χρόνια

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σάιτ της εταιρείας που πήρε την ανάθεση βρίσκεται υπό κατασκευή.

Η Prada ντύνει τους αστροναύτες – Οι «υψηλής ραπτικής» στολές της NASA για τη νέα αποστολή στη Σελήνη (Video)

The outfit has landed. Meet the @Prada co designed spacesuit that will be worn by the first woman and the first person

Η Prada ντύνει τους αστροναύτες – Οι «υψηλής ραπτικής» στολές της NASA για τη νέα αποστολή στη Σελήνη (Video)

Για τη δημιουργία της, χρησιμοποιήθηκαν «καινοτόμες τεχνολογίες και σχεδιασμός» για να επιτρέψουν «μεγαλύτερη εξερεύνηση της…