«Ξένος μετά από 18 χρόνια εδώ; Πώς να ζήσω χωρίς να βλέπω καλά;» – Συγκλονίζει ο διανομέας που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση (Video)

«Έτσι η οικογένειά μου μου είπε προχθές, έχει σαματά στην Ελλάδα γύρισε πίσω στο Πακιστάν. Τώρα εγώ πώς να ζήσω; Δεν βλέπω από το ένα μάτι μου καλά».

image 7

Συγκλονίζει ο Μοχάμεντ Ασλάν, ο οποίος συμμετείχε σε πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του συναδέλφου του Μοχάμεντ Καμράν και κατέληξε να περνά τη νύχτα στο νοσοκομείο μετά από ρατσιστική επίθεση.

Ο Μοχάμεντ Ασλάν που εργάζεται ως διανομέας στην Wolt, έφυγε για λίγο από τον κύριο όρκο της διαδήλωσης της 12ης Οκτωβρίου προκειμένου να κάνει ανάληψη χρημάτων και εκεί δέχτηκε ρατσιστική επίθεση, πρώτα λεκτικά και στη συνέχεια με μπουνιές.

Δίπλα στην τράπεζα από όπου θα πραγματοποιούσε την ανάληψη χρημάτων, τρία άτομα, τα οποία σύμφωνα με την μαρτυρία, «φορούσαν μαύρα ρούχα και ήταν κοντοκουρεμένοι» τον έβρισαν τον ακολούθησαν και τον χτύπησαν άγρια, στο κεφάλι με αποτέλεσμα να του σπάσουν ακόμα και το κράνος. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία φώναζαν «βρωμοπακιστανέ, φύγε, πήγαινε στη χώρα σου».

Ο διανομέας περιέγραψε τα όσα έζησε στο δελτίο ειδήσεων του Kontra και στον Πάνο Χαρίτο:

«Ήρθε μπροστά μου ένα αυτοκίνητο με 100 ταχύτητα. Εγώ τρόμαξα και του είπα φίλε έχεις Stop. Αυτός μου είπε, είσαι μάγκας; Εγώ δεν είπα τίποτα παραπάνω, μόνο ότι είχε στοπ. Μετά έφυγα, όταν έφυγα με πρόλαβαν στο φανάρι και κατέβηκαν τρία άτομα από πίσω μου».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Μοχάμεντ Ασλάν, τον ρώτησαν τι είπε πριν και αμέσως ξεκίνησαν να τον χτυπούν. Μάλιστα ο ένας από τους επιτιθέμενους είχε σιδερογροθιά και έσπασε το κράνος του διανομέα. Ο διανομέας έχασε τις αισθήσεις του και μετά κατάλαβε ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο και τρόμαξε. Από εκεί έστειλε μήνυμα σε έναν φίλο του που έγραφε «Βοήθεια, είμαι στο νοσοκομείο. Έλα».

Επιπλέον ο Μοχάμεντ Ασλάν την επόμενη μέρα πήγε στο αστυνομικό τμήμα όπου του έδειξαν φωτογραφίες και αναγνώρισε έναν εκ των επιτιθέμενων, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία οδηγούσε το αυτοκίνητο και χτύπησε πρώτος τον διανομέα.

Όμως, το πιο συγκλονιστικό σημείο της συνέντευξης είναι αναμφισβήτητα η στιγμή που ο διανομέας περιέγραψε την ζωή των Πακιστανών εργαζομένων στην Ελλάδα και αναρωτήθηκε πώς θα μπορέσει να συνεχίσει σε αυτήν την χώρα.

Συγκεκριμένα ο παρουσιαστής τον ρώτησε αν αυτό που συνέβη ήταν κάτι που έγινε πρώτη φορά και αν γενικότερα αντιμετωπίζει φαινόμενα επιθετικής αντιμετώπισης από τον κόσμο, όταν καταλαβαίνουν ότι «είστε ξένος λόγω της προφοράς».

Ο Μοχάμεντ Ασλάν απάντησε: «Εγώ είμαι ξένος; Εγώ είμαι 18 χρόνια στην Ελλάδα. Και πάρα πολύ κοιτάω αυτά τα 18 χρόνια τους Πακιστανούς. Πολύ χάλια (η κατάσταση). Εργάζονται εδώ σκληρά, σαν δούλοι εργάζονταν εδώ στην Ελλάδα. Και πάλι τους χτυπάνε με μαχαίρια, τους χτυπάνε με ξύλο και μετά με σπασμένα χέρια και σπασμένα πόδια, πάνε Πακιστάν. Έτσι η οικογένειά μου μου είπε προχθές, έχει σαματά στην Ελλάδα γύρισε πίσω στο Πακιστάν. Τώρα εγώ πώς να ζήσω; Δεν βλέπω από το ένα μάτι μου καλά» Ενώ στη συνέχεια αναρωτήθηκε πώς θα μπορέσει να ζήσει όταν σηκώνει το κεφάλι του και βλέπει στο οπτικό του πεδίο να γυαλίζουν.

«Τι θα κάνω εγώ; Ποιος θα με βοηθήσει εμένα;», κατέληξε ο Μοχάμεντ Ασλάν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Περίεργη δήλωση Αθερίδη: «Η Χούντα έκανε καλό στην τέχνη – Η λογοκρισία πάντα δίνει έναυσμα στον δημιουργό» (video)

Αθερίδης

Περίεργη δήλωση Αθερίδη: «Η Χούντα έκανε καλό στην τέχνη – Η λογοκρισία πάντα δίνει έναυσμα στον δημιουργό» (video)

«Τα ακούει κανείς αυτό και θα σκεφτεί πως είναι ωραίος τίτλος», σχολίασε ο Θοδωρής Αθερίδης

Γάζα: Τουλάχιστον 28 νεκροί και 160 τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Τζαμπάλια (Videos)

462547928 934082641943640 1569487090336976697 n

Γάζα: Τουλάχιστον 28 νεκροί και 160 τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Τζαμπάλια (Videos)

«Δεν υπάρχει νερό για να σβήσουμε τη φωτιά. Δεν υπάρχει τίποτα. Πρόκειται για σφαγή -…

Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: Πόρτα παιδικής «πλάκωσε» παιδί 1,5 έτους – Υπέστη κακώσεις στο κρανίο

porta paidiki chara01

Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: Πόρτα παιδικής «πλάκωσε» παιδί 1,5 έτους – Υπέστη κακώσεις στο κρανίο

Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (16/10) στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα στην Αλεξανδρούπολη

Ζελένσκι: «10.000 στρατιώτες της Βόρειας Κορέας ετοιμάζονται να μας πολεμήσουν»

AP - Ζελένσκι

Ζελένσκι: «10.000 στρατιώτες της Βόρειας Κορέας ετοιμάζονται να μας πολεμήσουν»

Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι χιλιάδες στρατιώτες της Β. Κορέας ετοιμάζονται να πολεμήσουν στο πλευρό…