Newsroom

Newsroom

"Πράσινο φως" για διακόσιες νέες κατοικίες εποίκων στην ανατολική Ιερουσαλήμ

Ο δήμος της Ιερουσαλήμ ενέκρινε σήμερα την οικοδόμηση 200 νέων κατοικιών στη συνοικία Ραμότ της ανατολικής Ιερουσαλήμ, που έχει προσαρτήσει…

israil 0

Ο δήμος της Ιερουσαλήμ ενέκρινε σήμερα την οικοδόμηση 200 νέων κατοικιών στη συνοικία Ραμότ της ανατολικής Ιερουσαλήμ, που έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που μετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο.

«Πρόκειται για ένα νέο σχέδιο κατασκευών και βρισκόμαστε στο προκαταρκτικό στάδιο», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πέπε Αλαλό, δημοτικός σύμβουλος του αριστερού κόμματος Μερέτζ, προειδοποιώντας για τον αντίκτυπο μιας τέτοιας απόφασης στο κλίμα έντασης που επικρατεί ήδη στην ανατολική Ιερουσαλήμ. «Πρόκειται για μία απόφαση που αναμένεται να είναι πολύ επιζήμια» τόνισε ο ίδιος.

«Είναι φοβερό μεσούσης μιας τόσο ευαίσθητης περιόδου» κατήγγειλε επίσης ο Λιόρ Αμιχάι, στέλεχος της οργάνωσης Ειρήνη Τώρα, που τάσσεται κατά των ισραηλινών εποικισμών.

Ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρούν ότι η συνέχιση των εποικισμών συνιστά ένα μεγάλο εμπόδιο στις προσπάθειες επίλυσης της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης.

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα και με μεγάλη καθυστέρηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας»

D I VIII SYRIZA YPOPSIFIOI 42 1024x683 1

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα και με μεγάλη καθυστέρηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας»

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα υποστήριξε στο κυριακάτικο μήνυμά του εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ…