Newsroom

Newsroom

Καταδίκη Ψωμιάδη για τη λίμνη Κορώνεια

Σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης,…

psomiadis 5

Σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, για υπόθεση που συνδέεται με τη ρύπανση της αποξηραμένης -πλέον- λίμνης Κορώνειας.

Πιο ειδικά, η υπόθεση, που εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό, αφορούσε την καθυστέρηση επιβολής προστίμων -αλλά και το μετέπειτα “κούρεμα” αυτών- σε βάρος μονάδων που ρυπαίνουν τη λίμνη Κορώνεια. Ο Παν. Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας. Η επιβληθείσα ποινή είναι μειωμένη κατά 4 μήνες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση. Για την ίδια υπόθεση, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή, σε υπηρεσιακό στέλεχος της πρώην Νομαρχίας, ο οποίος καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος.

Αθωωτική, αντιθέτως, ήταν η ετυμηγορία του ίδιου δικαστηρίου, για δύο άλλα υπηρεσιακά στελέχη της πρώην Νομαρχίας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην Νομάρχης επέβαλε πρόστιμα με καθυστέρηση 15 μηνών από τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, μειωμένα μάλιστα κατά περίπτωση έως και 30%. Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δέκα βιοτεχνίες -μετά τους σχετικούς ελέγχους- το συνολικό ποσό μειώθηκε κατά 24.660 ευρώ.

“Σκοπός του ήταν να προσπορίσει παράνομο περιουσιακό όφελος στους ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων” τονίζεται στο κατηγορητήριο, το οποίο βασίστηκε στο πόρισμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και σε στοιχεία που προσκόμισε ο πρώην ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, μετά τους μαζικούς θανάτους πουλιών στην Κορώνεια, το 2007.

Απολογούμενος, ο Παν. Ψωμιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ακολούθησε τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα υποστήριξε ότι ο ορισμός και η μείωσή τους ήταν στη διακριτική του ευχέρεια.

Σε απόγνωση κάτοικος Πεντέλης: «Έχω ζήσει ένα κάρο φωτιές, αλλά τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναδεί» (video)

CropImage 9

Σε απόγνωση κάτοικος Πεντέλης: «Έχω ζήσει ένα κάρο φωτιές, αλλά τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναδεί» (video)

Στην προσπάθειά του να διαφύγει από το μέτωπο της φωτιάς, τράκαρε με το αυτοκίνητό του…

Πάνω από 20 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο στην Αττική – Η σοκαριστική εικόνα της NASA

6289615

Πάνω από 20 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο στην Αττική – Η σοκαριστική εικόνα της NASA

Τα τρία κύρια μέτωπα που απασχολούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι στις περιοχές του Γραμματικού, της…

Μνημείο αφιερωμένο στις ιερόδουλες του Αμβούργου οι οποίες υπέστησαν διώξεις από τους ναζί

amvoyrgho

Μνημείο αφιερωμένο στις ιερόδουλες του Αμβούργου οι οποίες υπέστησαν διώξεις από τους ναζί

Η σιδερένια πύλη κλείνει ακόμη και σήμερα πίσω της την «Bordellgasse», την οδό των Οίκων…