Newsroom

Newsroom

Πρόοδος ή παγίδα; Νέος όρος στο τραπέζι από τις Βρυξέλλες

Ελιγμός των Βρυξελλών με νέο όρο (master financial assistance facility of Greece) που θα περιγράφει τη σχέση της Ελλάδας με…

2244590

Ελιγμός των Βρυξελλών με νέο όρο (master financial assistance facility of Greece) που θα περιγράφει τη σχέση της Ελλάδας με τους δανειστές της, προκύπτει μέσα από διαρροές από τη βελγική πρωτεύουσα.  Ο όρος αντικαθιστά τόσο την επέκταση του προγράμματος που ζητά έως τώρα το Eurogroup και δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως βήμα προς τις ελληνικές θέσεις. 

Σύμφωνα με αυτές τις διαρροές, ο όρος περιλαμβάνεται σε νέα πρόταση που κατάρτησαν ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, υψηλά κλιμάκια της Κομισιόν και του Euro Working Group και την οποία μεταβίβασαν στον Αλέξη Τσίπρα.  

Η πρόταση αυτή φέρεται να περιέχει τους όρους “γέφυρα” και “ανθρωπιστική κρίση” τους οποίους θέλει η Ελλάδα αλλά τόσο η διάρκεια όσο κι οι όροι με τους οποίους η Ελλάδα θα λάβει αυτή την “Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης” εμφανίζονται ως πεδίο διαπραγμάτευσης. Με άλλα λόγια η επικεφαλίδα γίνεται πιο ουδέτερη ώστε να ξανακαθίσουν τα δύο μέρη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αλλά μένει “φλου” στο τί θα γίνει με τις απαιτήσεις των δανειστών;

Αν επαληθευτεί αυτή η εξέλιξη, θα πρόκειται για άμεση απάντηση των Ευρωπαίων στο επικείμενο αίτημα της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης και ουσιαστικά θα καλεί την Αθήνα να κάνει το επόμενο βήμα προς την κατεύθυνση της συμφωνίας.

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ 2048x1365 1

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας 19χρονης από…