52ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Ο Alex Callinicos έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου του «Η νέα Εποχή της Καταστροφής»

Την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, ο Alex Callinicos θα βρίσκεται στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως στην Αθήνα.

Picture1 2

Την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, ο Alex Callinicos θα βρίσκεται στο 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως στην Αθήνα, ειδικά για την εκδήλωση-παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του «Η Νέα Εποχή της Καταστροφής», που οργανώνει το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Σκηνή ‘Φραντς Κάφκα’, στις 8.30-9.30μμ, με ομιλητές τον Πάνο Γκαργκάνα από την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη και τον συγγραφέα του βιβλίου.

Η οργή ενάντια στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει φτάσει σε σημείο βρασμού! Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του δεν μπορούν να εμφανιστούν πουθενά χωρίς να βρουν μπροστά τους διαδηλωτές/τριες και τους απεργούς να τους πολιορκούν.

Picture1

Σ’ αυτές τις συνθήκες κυκλοφορεί στα ελληνικά το νέο βιβλίο του Άλεξ Καλλίνικος «Η Νέα Εποχή της Καταστροφής». Είναι πολύτιμο βιβλίο. Καταφέρνει να δώσει την εικόνα της «πολυκρίσης» του συστήματος μέσα από έναν εντυπωσιακό πλούτο στοιχείων που παραθέτει. Την καταστροφή της φύσης εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας λόγω της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων και την σχέση της με την πανδημία  Covid-19. Την οικονομική στασιμότητα, τα αδιέξοδα του νεοφιλελευθερισμού και την αδυναμία ενός νέου «ιδιωτικοποιημένου» κεϋνσιανισμού να τα ξεπεράσει. Την κρίση ηγεμονίας των ΗΠΑ και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών από την Ουκρανία και την Μέση Ανατολή μέχρι τον Ειρηνικό και το ρόλο τους στην επιδείνωση της κλιματικής και οικονομικής κρίσης. Την πολιτική αστάθεια που αφήνει ευκαιρίες στην ακροδεξιά και τους φασίστες να δημαγωγούν πατώντας στη ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων. Ο Καλλίνικος -στηριγμένος στην ανάλυση του Μαρξ και αξιοποιώντας τη συνεισφορά του Λένιν, του Γκράμσι, του Τρότσκι, της Λούξεμπουργκ, του Αντόρνο, του Λούκατς, του Αλτουσέρ, του Σαρτρ, του Χάρμαν, του Φουκώ, του Μπένγιαμιν κ.ά.- συνδέει όλες τις πλευρές της σημερινής «πολυκρίσης».  Συνδέει όλες αυτές τις πτυχές με τον παγκόσμιο καπιταλισμό και τη λειτουργία του κόντρα σε θεωρίες που κατακερματίζουν την εικόνα αναζητώντας «εξαιρέσεις». «Η εξαίρεση γίνεται κανόνας. Η καταστροφή γίνεται κανονικότητα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

  • O Alex Callinicos είναι επίτιμος καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου, μέλος του Socialist Workers Party στη Βρετανία και πρώην εκδότης του περιοδικού International Socialism

Την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, 8.30μμ, Σκηνή «Φραντς Κάφκα» στην εκδήλωση στο Πεδίο του Άρεως θα συζητήσουμε με τον συγγραφέα που θα βρίσκεται μαζί μας όχι μόνο για τις πτυχές της πολυδιάστατης κρίσης του συστήματος, αλλά και για τις αντιστάσεις που γεννάει, τα κινήματα, τις εξεγέρσεις, τη στρατηγική της Αριστεράς σε μια τέτοια περίοδο, την προοπτική της ανατροπής και την εναλλακτική ενάντια στη βαρβαρότητα του καταστροφικού καπιταλισμού.

Η νέα Εποχή της Καταστροφής

Alex Callinicos

Μετάφραση: Λέανδρος Μπόλαρης  Σελίδες 288, τιμή 25€, ISBN 978-618-5277-41-3

Επικοινωνία: τηλέφωνο 2105247584, marxistiko@yahoo.gr, www.marxistiko.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση: Πώς βλέπουν οι πολίτες τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Έκπληξη με Τσίπρα και Κουτσούμπα

Τζίμα: Η αντίδραση στην απίστευτη ατάκα Πρετεντέρη – «Έχει αυτό το… κιλοτί μαλλί» (video)

Τάνια Τσανακλίδου: «Βρισκόμαστε στο δόγμα του σοκ – Μας έκαναν να φοβόμαστε για τα πάντα, για τον καιρό, τις αρρώστιες, την επιβίωση μας»

Δούσης: Η απάντηση στο TikTok για το «πάει μόνο στα ακριβά» – «Οι Εικόνες είναι ένα λαϊκό προϊόν» (video)

Non binary απάντησε στον Σεφερλή: «Σε θυμάμαι να κάνεις τον γκέι στην τηλεόραση με ατάκες που δεν θα ξεχάσω ποτέ»

 

Αγγελική Παντέρη: Η πρώτη Ελληνίδα ποδοσφαιρίστρια που θα δοκιμαστεί στην Μπαρτσελόνα – Το κορίτσι θαύμα από τη Ρόδο (Εικόνες)

Αγγελική Παντέρη: Η πρώτη Ελληνίδα ποδοσφαιρίστρια που θα δοκιμαστεί στην Μπαρτσελόνα – Το κορίτσι θαύμα από τη Ρόδο (Εικόνες)

Παλαιότερα είχε δηλώσει ότι τα δύο μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά της όνειρα είναι να παίξει στην Εθνική…

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη Πολιτική Γραμματεία στις 20:00 – Τι ισχύει τελικά με τη στάση Κασσελάκη

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη Πολιτική Γραμματεία στις 20:00 – Τι ισχύει τελικά με τη στάση Κασσελάκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την εκλογή νέου προέδρου

Ακρίτα: Η ανάρτηση για το επεισόδιο που είχε on air με την Καλογεροπούλου – «Χτύπησαν λάθος πόρτα»

Ακρίτα: Η ανάρτηση για το επεισόδιο που είχε on air με την Καλογεροπούλου – «Χτύπησαν λάθος πόρτα»

«Έχουν μάθει ορισμένοι δημοσιογράφοι να αντιμετωπίζουν πολιτικούς με τρόπο επιθετικό κι απαξιωτικό», τόνισε η Έλενα…