Αχτίδα ελπίδας για την Παλαιστίνη: Γαλλία και Γερμανία εγκρίνουν το σχέδιο για κατάπαυση του πυρός

Αύριο ακολουθεί η κρίσιμη συνάντηση μεταξύ ΗΠΑ-Ισραήλ-Αιγύπτου

AP23332567547694

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε το Σάββατο ότι η Γαλλία υποστήριξε τον νέο οδικό χάρτη του Ισραήλ για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων που παρουσίασαν οι ΗΠΑ αργά την Παρασκευή.

Η παλαιστινιακή μαχητική ομάδα Χαμάς χαρακτήρισε την πρόταση ως «θετική» και η Γερμανία την χαιρέτισε ως «φωτιά ελπίδας», αν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υπογράμμισε το Σάββατο ότι οποιαδήποτε μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα βασίζεται στην «καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς».

Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει συνομιλίες με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για το πέρασμα της Ράφα, αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης

Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει Ισραηλινούς και Αμερικανούς αξιωματούχους την Κυριακή για να συζητήσουν το άνοιγμα της διάβασης της Ράφα, ενός ζωτικού αγωγού για βοήθεια στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν το Σάββατο τα αιγυπτιακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Al-Qahera News, το οποίο έχει διασυνδέσεις με τις αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες, επικαλέστηκε το Σάββατο έναν άγνωστο ανώτερο αξιωματούχο, ο οποίος είπε ότι το Κάιρο απαιτεί «μια ολοκληρωτική απόσυρση του Ισραήλ» από τον τερματικό σταθμό στα νότια σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο.

«Μια αιγυπτιακή-αμερικανική-ισραηλινή συνάντηση έχει προγραμματιστεί για αύριο (Κυριακή) στο Κάιρο για να συζητηθεί το άνοιγμα της διάβασης της Ράφα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Tροχαίο στην Μεσσηνία: Στην ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα διακομίζεται ο πολυτραυματίας 19χρονος (video)

Tροχαίο στην Μεσσηνία: Στην ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα διακομίζεται ο πολυτραυματίας 19χρονος (video)

Ο 19χρονος που έφερε πολύ σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε αρχικά σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στην Καλαμάτα…