Αεροπορικό δυστύχημα στη Βραζιλία: Εντοπίστηκε το μαύρο κουτί (video)

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών για τα αίτια της τραγωδίας

airplnane

Οι αρχές της Βραζιλίας προσπαθούν να ρίξουν φως στα αίτια της πτώσης και συντριβής του αεροσκάφους ATR-72 της Voepass, που στοίχισε τη ζωή σε 61 άτομα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας. Έχει ήδη εντοπιστεί το μαύρο κουτί, το οποίο αναμένεται να προσφέρει κρίσιμες πληροφορίες για την υπόθεση.

Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών το ηλικίας 14 ετών αεροσκάφος φέρεται να έπεσε σε αυτό που αποκαλούν επίπεδη περιδίνηση.

 


Ως αιτίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είχε σχηματιστεί πάγος καθώς υπήρχαν προειδοποιήσεις για ιδιαίτερα ψυχρό μέτωπο στη διαδρομή που θα ακολουθούσε το αεροσκάφος ή κάποια μηχανική βλάβη.

Επισημαίνουν ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα πάντως. Oι καιρικές συνθήκες, η κατάσταση των κινητήρων και το σύστημα ελέγχου του αεροσκάφους είναι τα τρία σημεία που θα εξεταστούν ενδελεχώς. Σημειώνεται ότι τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου έχουν εντοπιστεί.

Το αεροπλάνο ήταν πιστοποιημένο

Ο επικεφαλής της επιτροπής διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων της Βραζιλίας σημείωσε πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος «είναι πιστοποιημένο σε πολλές χώρες για πτήσεις σε συνθήκες παγοποίησης, μερικές από τις οποίες αντιμετωπίζουν πιο σοβαρές επιπτώσεις από την παγοποίηση».

Το δικινητήριο ATR-72 πραγματοποιούσε πτήση από το Κασκαβέλ στην πολιτεία Παρανά προς το αεροδρόμιο Γκουαρούλος στο Σάο Πάολο. Το τελευταίο σήμα από το αεροσκάφος λήφθηκε περίπου μιάμιση ώρα μετά την απογείωσή του. Κατά τα τελευταία 60 δευτερόλεπτα της πτήσης, ο αναμεταδότης του αεροσκάφους κατέγραφε κατακόρυφη πτώση, με το αεροπλάνο να χάνει ύψος με ρυθμό 8.000 έως 24.000 πόδια ανά λεπτό.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως το αεροπλάνο κατέπεσε στην αυλή ενός σπιτιού χωρίς να τραυματιστούν οι κάτοικοι. Μόνο ένα σπίτι υπέστη ζημιές στη συγκεκριμένη κατοικημένη περιοχή, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της γειτονικής πόλης Valinhos.

Ειδήσεις σήμερα:

Άλλο ένα ανδραγάθημα του Μπακογιάννη: Στη Μεταμόρφωση για την συναυλία Ρουβά ο δήμος πλήρωσε 50.000 ευρώ για δύο ώρες

«Βέλη» Τεντόγλου εναντίον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας – «Δεν μας ενημερώνουν, δεν μας λένε ποτέ τίποτα» (Video)

Ενδοικογενειακή βία: Θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγο, την πεθερά και την κουνιάδα της νεαρή γυναίκα

Σπάρτη: Ο πατέρας είχε κρυφό φάκελο με ντοκουμέντα από τον βιασμό της 9χρονης (video)

Σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες – Ένας άνδρας βαριά τραυματισμένος στην ΜΕΘ

Σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες – Ένας άνδρας βαριά τραυματισμένος στην ΜΕΘ

Το τροχαίο σημειώθηκε στην οδό Ειρήνης και Φιλίας στο ύψος του Βιολογικού Καθαρισμού, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες…

Ολυμπιακοί Αγώνες: DJ λειτούργησε σαν πυροσβέστης στον τελικό του beach volley όταν η ένταση χτύπησε κόκκινο – Έπαιζε το «Imagine» (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: DJ λειτούργησε σαν πυροσβέστης στον τελικό του beach volley όταν η ένταση χτύπησε κόκκινο – Έπαιζε το «Imagine» (video)

Στον τελικό του Beach Volley Γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά υπήρξε ένταση ανάμεσα στις αθλήτριες της…