Αυτές είναι οι 20 ταξιδιωτικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στην Ελλάδα έστω για μία φορά: Το αποθεωτικό άρθρο της Telegraph

20 ταξιδιωτικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσει κάποιος στην Ελλάδα παρουσίασε η Telegraph

telegraph Ελλάδα

Αποθεωτικό άρθρο για το τι μπορεί να κάνει ένας τουρίστας στην Ελλάδα παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες η Telegraph, βάζοντας αναλυτικά μέσα 20 ταξιδιωτικές εμπειρίες που κάποιος πρέπει να ζήσει στη χώρα μας.

Σε αυτό υπάρχουν μερικά απ’ τα πιο απλά πράγματα όπως για παράδειγμα το να πιεί κάποιος τον καφέ του σε ένα παραδοσιακό καφενείο, αλλά και τα πιο… κουραστικά όπως το ατελείωτο πάρτι στη Μύκονο.

Επίσης η Telehraph προτείνει σαν καλές επιλογές την ανάβαση της Ακρόπολης, το Πάσχα στην Κέρκυρα αλλά και την εξερεύνηση της Κρήτης.

Σίγουρα για να τα κάνει κάποιος όλα αυτά πρέπει να έρεθει στην Ελλάδα αρκετές φορές, αλλά σίγουρα θα αξίζει τον κόπο.

Αναλυτικά οι 20 ταξιδιωτικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στην Ελλάδα έστω για μία φορά σύμφωνα με τη Telegraph

  1. Δείτε ένα ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη

Όποιος έχει σταθεί στο μαυρισμένο χείλος του ηφαιστειακού κρατήρα και έχει παρακολουθήσει τον ήλιο να βυθίζεται σε μια κατακόκκινη λάμψη, θα σας πει ότι τα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης πραγματικά ανταποκρίνονται στη φήμη τους. Δυστυχώς, όμως, ο τεράστιος αριθμός των τουριστών που συρρέουν για να τα παρακολουθήσουν από το φημισμένο σημείο ηλιοβασιλέματος στο κάστρο της Οίας τείνει να αμαυρώσει την εμπειρία. Για να αποφύγετε τα πλήθη και τα selfie-sticks, πιάστε θέση στην παραλία Buddha-Bar στο Ημεροβίγλι, η οποία βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της καλντέρας. Παραγγείλτε ένα από τα κοκτέιλ με την υπογραφή του και παρακολουθήστε το θέαμα με στυλ.

Χρήσιμη συμβουλή: Για μια καταπληκτική φωτογραφία της θέας από το κάστρο της Οίας, πηγαίνετε εκεί την ανατολή του ήλιου. Οι λήψεις θα εξακολουθούν να φαίνονται ξεχωριστές και θα είναι επίσης χωρίς κόσμο.

  1. Μουλιάστε στις θερμές πηγές της Εύβοιας

Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, ήταν διάσημος για τη φράση του «η φύση και το σώμα θεραπεύει και όχι ο γιατρός» – και ήταν μεγάλος θαυμαστής των θερμών πηγών της Ελλάδας. Υπάρχουν περισσότερες από 700 στην Ελλάδα, πολλές από τις οποίες είναι πλούσιες σε μέταλλα και τους αποδίδονται θεραπευτικές ιδιότητες. Η παραθαλάσσια πόλη της Αιδηψού στο νησί της Εύβοιας, όπου ο Ρωμαίος στρατηγός Σύλλας φημολογείται ότι θεραπεύτηκε από μια μυστηριώδη δερματική ασθένεια το 115 π.Χ., είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να απολαύσετε τα νερά. Αράξτε δωρεάν σε μια λιθοσκαλισμένη λεκάνη που χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή, η οποία έχει θέα στον κόλπο όπου ο Αγαμέμνονας και ο στόλος του έβρισκαν καταφύγιο στο δρόμο τους για να πολεμήσουν στον Τρωικό πόλεμο, ή κάντε check-in σε ένα από τα δώδεκα ξενοδοχεία που διαθέτουν τις δικές τους πισίνες με ιαματικές πηγές.

Χρήσιμη συμβουλή: Μεταξύ των λουτρών, απολαύστε ένα σκορδάτο πιάτο αρνιού που ψήνεται στο φούρνο, και άλλες τοπικές λιχουδιές στην οικογενειακή ταβέρνα Cavo D’Oro.

  1. Πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς

Το μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης, που εκτείνεται μέσα από τα Λευκά Όρη της Κρήτης μέχρι την Αγία Ρουμέλη στην ακτή, είναι μια δύσκολη αλλά εντυπωσιακή πεζοπορία. Φορέστε γερά παπούτσια για περπάτημα, απλώστε αντηλιακό και κουβαλήστε άφθονο νερό για αυτή την εξάωρη διαδρομή μέσα στο μοναδικό εθνικό πάρκο του νησιού. Ξεκινώντας από το Ξυλόσκαλο, το κύριο σημείο εισόδου του πάρκου σε υψόμετρο 1.230 μέτρων, το φωτισμένο από βράχους και πεύκα μονοπάτι κατηφορίζει απότομα, περνώντας από φυσικές πηγές, με μοναδική θέα στη θάλασσα, μέσω του κλειστοφοβικού σχίσματος πλάτους 3 μέτρων, γνωστού ως sideresportes («σιδερένιες πύλες»). Το μονοπάτι καταλήγει στη βοτσαλωτή παραλία της Αγίας Ρουμέλης.

Χρήσιμη συμβουλή: για μια λιγότερο επίπονη εναλλακτική λύση, επιβιβαστείτε σε ένα καραβάκι από τη Χώρα Σφακίων στην Αγία Ρουμέλη και εξερευνήστε το κάτω άκρο του φαραγγιού.

  1. Εξερευνήστε τη χερσόνησο της Μάνης

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν επιτέλους κατασκευάστηκε δρόμος μέσα από τον Ταΰγετο, μπορούσατε να φτάσετε στην απομακρυσμένη περιοχή της Μάνης μόνο με βάρκα. Τώρα η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός (στενού) δρόμου που ελίσσεται μέσα από απόκρημνες βραχώδεις πλαγιές όπου περιφέρονται άγριες κατσίκες, αυτή η αυστηρή χερσόνησος στη νότια Πελοπόννησο φιλοξενεί μοναδικά πυργόσπιτα: ογκώδεις πέτρινους πύργους όπου κάποτε οι πολεμοχαρείς ντόπιοι ταμπουρώνονταν και ξεκινούσαν τακτικές βεντέτες που διαρκούσαν μήνες ή και χρόνια. Θα βρείτε πολλούς από αυτούς τους πύργους -πολλοί από τους οποίους έχουν μετατραπεί σε ταβέρνες ή ξενοδοχεία- διάσπαρτους σε όλα τα χωριά που εκτείνονται από την Αρεόπολη στα βόρεια μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρον, τη θρυλική είσοδο του Άδη, στα νότια.

Χρήσιμη συμβουλή: Ενημερωθείτε πριν από την αναχώρηση διαβάζοντας το βιβλίο του Πάτρικ Λη Φέρμορ Mani: Travels in the Southern Peloponnese (Μάνη: Ταξίδια στη νότια Πελοπόννησο).

  1. Ανεβείτε στην Ακρόπολη

Ειδήσεις σήμερα:

Σεφερλής: «Πυρά» κατά Λαζόπουλου και παρουσιαστών εκπομπών – «Θα τους ξεμπροστιάσω όλους με επιχειρήματα» (video)

Άκης Σακελλαρίου: Τροχαίο ατύχημα για τον ηθοποιό – Η «έκτακτη ανακοίνωση» του θεάτρου

Παραδοχή του Πορτοσάλτε για την στοχοποίηση του Δούκα με τα sms: «Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμένα άκουσε» (video)

Πύργος: Εμετικές δηλώσεις υποψήφιας δημοτικής συμβουλου για τον θάνατο των δυο πιλότων του Phantom στο Κατάκολο

Άδωνις: Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ αποκάλυψε την πραγματική κατάσταση του ΕΣΥ – «Λέει συνειδητά ψέματα, εκτίθεται» (video)

Άδωνις: Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ αποκάλυψε την πραγματική κατάσταση του ΕΣΥ – «Λέει συνειδητά ψέματα, εκτίθεται» (video)

Με ακριβή στοιχεία και μετρήσεις η πρόεδρος του ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου έκανε εξέθεσε τον Άδωνι…

Δημοσκόπηση: Πώς βλέπουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το «μπλόκο» σε Κασσελάκη – Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση: Πώς βλέπουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το «μπλόκο» σε Κασσελάκη – Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ

Ο μοναδικός «κερδισμένος» σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση φαίνεται να είναι το ΠΑΣΟΚ που…

Αίγυπτος: Άνοιξε το εντυπωσιακό μουσείο της Γκίζας – Είναι το μεγαλύτερο του κόσμου (εικόνες και video)

Αίγυπτος: Άνοιξε το εντυπωσιακό μουσείο της Γκίζας – Είναι το μεγαλύτερο του κόσμου (εικόνες και video)

Το συγκεκριμένο μουσείο στο Κάιρο έχει χαρακτηρίζεται ως «φαραωνικό» με χιλιάδες θησαυρούς

Καλάβρυτα: Πώς έγινε το ατύχημα με το ΚΤΕΛ – «Έσπασα με το πόδι μου το παρμπρίζ για να βγουν οι μαθητές» (εικόνες)

Καλάβρυτα: Πώς έγινε το ατύχημα με το ΚΤΕΛ – «Έσπασα με το πόδι μου το παρμπρίζ για να βγουν οι μαθητές» (εικόνες)

Ο οδηγός του λεωφορείου που ανατράπηκε στα Καλάβρυτα περιγράφει πώς έγινε το ατύχημα

Κεφαλογιάννη: Στην Ευελπίδων για τα ασφαλιστικά μέτρα – «Σας παρακαλώ, είμαι εδώ για τα παιδιά μου» (video)

Κεφαλογιάννη: Στην Ευελπίδων για τα ασφαλιστικά μέτρα – «Σας παρακαλώ, είμαι εδώ για τα παιδιά μου» (video)

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, βρέθηκε εκεί για την εκδίκαση των μέτρων κατά του Μίνου…