Αγανάκτηση στα δυτικά προάστια από τις διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα – Μαζικές οι διαμαρτυρίες στα social media

Χωρίς ρεύμα μέσα σε ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες ρεκόρ

5650405

Με εκτεταμένες διακοπές ρεύματος βρέθηκαν αντιμέτωπα – εν μέσω καύσωνα – χιλιάδες νοικοκυριά χτες το βράδυ τόσο στο λεκανοπέδιο όσο και στην περιφέρεια. Θυμό και αγανάκτηση μάλιστα προκάλεσαν στους πολίτες οι πολύωρες διακοπές ρεύματος ειδικά στην Πετρούπολη και το Ιλιον την Παρασκευή και Σάββατο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στα social media οι διακοπές κράτησαν ακόμα και 10 ώρες (!) μέσα σε συνθήκες ασφυκτικού καύσωνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Κατά το doxthi.gr, η επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο για τις βλάβες στον ΔΕΔΔΗΕ ήταν αδύνατη. Ύστερα από μεγάλη αναμονή στις τηλεφωνικές γραμμές (όπως συνήθως συμβαίνει σε περιπτώσεις βλαβών) κάτοικοι ενημερώθηκαν πως πρόκειται για μία σοβαρή βλάβη σε γραμμή μέσης τάσης που επηρέαζε περιοχές δυτικών προαστίων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, για μια βλάβη που επηρέαζε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους για τόσες πολλές ώρες εν μέσω καύσωνα, δεν έγινε με κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά μόνο σε εκείνους που είχαν την υπομονή να περιμένουν στο τηλέφωνο και να ενημερώνουν τους συμπολίτες τους μέσα από τα social media.

Την ίδια στιγμή με προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος, σε περιοχές της Αττικής και της Αθήνας, αναφορικά με έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, προχωρά την Κυριακή 21 Ιουλίου (21/7) ο ΔΕΔΔΗΕ.

Στην ανακοίνωσή του ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση όλων των πελατών του, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρούνται εδώ και αρκετές ημέρες -και οι οποίες μάλιστα δεν υποχωρούν σημαντικά κατά της βραδινές ώρες- σε συνδυασμό με την υψηλή κατανάλωση λόγω της αυξημένης χρήσης κλιματιστικών, προκαλούν έκτακτες βλάβες στο Δίκτυο.

 

Οργή στα social 

Πάντως το hashtag #διακοπηρευματος, άρχισε να ανεβαίνει και από λογαριασμό σε λογαριασμό αποκαλύφθηκε το πόσο εκτεταμένες ήταν διακοπές ρεύματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα: 

Πιερίδη για εξωφρενική τιμή ξαπλώστρας στη Βουλιαγμένη: «Το νούμερο που βλέπω εκεί είναι αληθινό» (Video)

Τραγωδία στα Τέμπη: Συντετριμμένος ο Ν. Πλακιάς μετά την αποκάλυψη ότι τα οστά στο Κουλούρι ανήκουν στα παιδιά του

Σάλος με την Πάολα: Eρμήνευσε Μικρούτσικο και έπεσαν βροχή τα οργισμένα μηνύματα στο Χ εναντίον της

Εύβοια: Μεγάλη φωτιά στον Αλμυροπόταμο – Μήνυμα 112 στους κατοίκους (video)

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική…