Newsroom

Newsroom

«Άγκυρα» ρίχνουν τα πλοία στις 22 και 23 Οκτωβρίου

Με βασικά αιτήματα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ποσοστό αύξησης 12%, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) προχωρά σε πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στις 22 και 23 Οκτωβρίου.

ploio demenooo

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν τα ναυτεργατικά σωματεία, με απόφαση και της ΠΝΟ, στις 22 και 23 Οκτώβρη. Μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση, μάλιστα, η ΠΕΜΕΝ οργανώνει καθημερινά συσκέψεις στα πλοία της ακτοπλοΐας. Τέτοιες έχουν ήδη γίνει σε μια σειρά από πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Στη συζήτηση με τους ναυτεργάτες η ΠΕΜΕΝ στηλιτεύει την πρόταση για αυξήσεις – ψίχουλα, της τάξης του 3%, και καλεί σε πάλη για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις 12% για το 2025.

Στην COSCO, το Σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ καλεί σε συμμετοχή στην παμπειραϊκή απεργία στις 23 του Οκτώβρη σε όλο το λιμάνι του Πειραιά με προοπτική κλιμάκωσης.

Απεργιακή κινητοποίηση ετοιμάζουν και οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στις 23 Οκτώβρη. Σε έναν χώρο δουλειάς που πληρώνει βαρύ τίμημα, με νεκρούς και τραυματίες σε εργατικά «ατυχήματα», εξαιτίας της εντατικοποίησης, της έλλειψης μέτρων προστασίας και της απουσίας ελέγχων, οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις τους για Συλλογική Σύμβαση με υποχρεωτική ισχύ, αυξήσεις μισθών, τήρηση του ωραρίου και των μέτρων για την ασφάλεια.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Γεροβασίλη, Γκλέτσος και Ζαχαριάδης παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας

SYRIZA 16 1 1 768x480 1

ΣΥΡΙΖΑ: Γεροβασίλη, Γκλέτσος και Ζαχαριάδης παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος «για ακραίες εκφράσεις»…