«Ακόμα το θυμάμαι και ντρέπομαι» – Η συγκλονιστική ιστορία του γιατρού Πάνου Παπανικολάου για μια άγνωστη γυναικοκτονία

Μια ιστορία που συνέβη πριν από πολλά χρόνια θυμήθηκε ο γιατρός Πάνος Παπανικολάου, συγκλονίζοντας τους πάντες

PapanikolaouKontra725

Σοκ έχει προκαλέσει στους πάντες το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύτη τον γνωστό δικηγόρο Απόστολο Λύτρα, με αρκετό κόσμο να θυμάται παρόμοια περιστατικά που συνέβησαν στο παρελθόν και τον γιατρό Πάνο Παπανικολάου να αποκαλύπτει μια άγνωστη ιστορία από τα χρόνια που ήταν ειδικευόμενος.

Πιο συγκεκριμένα ο επιστήμονας θυμήθηκε ένα περιστατικό με μια γυναίκα η οποία είχε μαχαιρωθεί στο μπράτσο της από τον άνδρα της πριν 30 χρόνια. Όπως τονίζει αυτός και οι άλλοι γιατροί ήθελαν να της κάνουνε χειρουργείο, όπως και έγινε, με τους ειδικευόμενους να διαπιστώνουν πλήρη διατομή του κερκιδικού νεύρου.

Όπως αναφέρει στο post του ο νευροχειρουργός και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος λίγο καιρό μετά το χέρι είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω του, με τη γυναίκα τελικά να δολοφονείται με δίκαννο από  τον άνδρα της και τους γιατρούς να στεναχωριούνται περισσότερο που πήγε χαμένο το χειρουργείο του κερκιδικού παρά για την ίδια την γυναίκα.

Μάλιστα λέγοντας αυτή την ιστορία ο κ. Παπανικολάου, τονίζει «ακόμα το θυμάμαι και ντρέπομαι», κάνοντας έτσι και την αυτοκριτική για τη στάση του στη συγκεκριμένη γυναικοκτονία.

Πιο αναλυτικά το συγκλονιστικό post του γιατρού ανέφερε: «Άλλη μια ιατρική ιστορία περί έμφυλης βίας Πριν 30 χρόνια έρχεται στην εφημερία γυναίκα μαχαιρωμένη από τον σύζυγο στο μπράτσο. Κλινικά : πλήρης πάρεση κερκιδικού νεύρου. Ορεξάτοι ειδικευόμενοι τότε εμείς ψήνουμε τον επιμελητή να πει “κάντε ό,τι θέλετε”, πάμε στο χειρουργείο όπου όντως διαπιστώνουμε πλήρη διατομή του κερκιδικού νεύρου.

Κάνουμε νεαροποίηση και μικροχειρουργική συρραφή του νεύρου (είχαμε τότε το νευροχειρουργικό μικροσκόπιο Nagashima βεβαίως – βεβαίως, πολύ καλό για την εποχή του).

Την είδαμε τελευταία φορά μήνες μετά, το νεύρο είχε αρχίσει να παίρνει μπρος για τα καλά. Φευ, λίγες μέρες αργότερα ο μαλάκας την σκότωσε με το δίκανο (πάλι στην εφημερία του Ιδρύματος διακομίσθηκε ήδη νεκρή και απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Εμείς οι φερέλπιδες εκκολαπτόμενοι νευροχειρουργοί “θεούληδες” (με τα μυαλά που κουλαντρίζαμε τότε) πολύ πιο πολύ στεναχωρηθήκαμε που πήγε χαμένο το χειρουργείο του κερκιδικού παρά για την ίδια την γυναίκα. Ακόμα το θυμάμαι και ντρέπομαι».

Ειδήσεις σήμερα:

Εξοργιστικό «ξέπλυμα» σε Λύτρα από τον ποινικολόγο και υποψήφιο με τη ΝΔ Σπύρο Ρομποτή: «Ήταν η κακιά η ώρα, δεν είμαστε όλοι Σουηδοί» (video)

Κουτσελίνη: Όταν σπούδαζα, δεν είχα χάμπουργκερ να φάω – Στην Ελλάδα τότε υπήρχε μόνο μπομπότα, απαντά ο Αλμπάνης

Νέα ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκδικητική απόλυση καταγγέλει ο Γιώργος Τσίπρας – Τι απαντά η Κουμουνδούρου

Παυλίδου για Κουτσελίνη: «Ήμουν σπίτι με μελανιές και η εν λόγω κυρία εκείνη έκανε αγιογραφία του θύτη μου»

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…