Newsroom

Newsroom

«Αλαλούμ» με την πρόγνωση του Αυγούστου – Διχασμένοι οι μετεωρολόγοι για τον επερχόμενο καύσωνα

Έντονη συζήτηση έχει προκαλέσει η αλόγιστη χρήση του όρου καύσωνα για να περιγράψει τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες που έχουν χαρακτηρίσει τον Ιούλιο του 2024.

kaysonas1

Διχασμένοι φαίνονται να είναι οι μετεωρολόγοι με την πρόγνωση του καιρού για τον Αύγουστο, χωρίς τελικά να γίνεται κατανοητό αν ο μήνας θα μπει με καύσωνα ή όχι.

Οι μετεωρολόγοι της χώρας μας, αν και αρχικά έκαναν λόγο για συνθήκες καύσωνα με 40άρια, αργότερα έγινε λόγος για υψηλές ναι μεν για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά όχι καύσωνα, στη συνέχεια, η πρόγνωση άλλαξε και μπήκε στην καιρική εξίσωση η …δροσιά!

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στα social media, ενημερώνει πως η ζέστη θα «επιμείνει», παρότι σε αρκετές περιοχές σημειώθηκε μία πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, ο υδράργυρος θα ανέβει σχεδόν πέντε βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κολυδάς, η κατάσταση αυτή δεν επικρατεί μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα σε όλη τη Βαλκανική χερσόνησο, με θερμοκρασίες 3 με 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα και μέσες μέγιστες τιμές που αγγίζουν τους 38 βαθμούς Κελσίου.

«Παρά την πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας στην Αθήνα ο υδράργυρος σε γενικές γραμμές τις επόμενες μέρες διατηρείται σε επίπεδα κατά 5 περίπου βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Γενικότερα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλη τη Βαλκανική διατηρούνται οι θερμοκρασίες τουλάχιστον κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα με μέσες μέγιστες τιμές περί τους 38 °C», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Ζέστη αλλά όχι καύσωνα «βλέπει» για το Σαββατοκύριακο ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση του καιρού «μέχρι και την Παρασκευή 2 Αυγούστου οι θερμοκρασίες θα είναι ήπιες για την εποχή και μάλιστα την Τετάρτη και την Πέμπτη θα είναι οριακά χαμηλότερες για την εποχή».

Στη συνέχεια η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, ωστόσο χωρίς ακραίες τιμές και χωρίς να υπάρξει κάποιο κύμα καύσωνα στις περισσότερες περιοχές.

Επιπλέον, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως η τρέχουσα εβδομάδα έχει μεν ζέστη αλλά όχι συνθήκες καύσωνα, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για βροχές που μπορεί να δημιουργήσουν και προβλήματα.

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα ενόψει του… τελικού κόντρα στην Αυστραλία: «Την Παρασκευή πάμε πάλι»

greek freak 1

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα ενόψει του… τελικού κόντρα στην Αυστραλία: «Την Παρασκευή πάμε πάλι»

Ο Greek freak δεν πτοείται από την ήττα με την Ισπανία και είναι έτοιμος να…