Newsroom

Newsroom

Αλαβάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικό μόρφωμα

Για το «σημείο μηδέν» που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ο Αλ. Αλαβάνος

Αλαβανος

Ο Αλέκος Αλαβάνος σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του, μίλησε στο Open για τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη.

«Αυτό το κόμμα δεν ανήκει στην αριστερά», υποστήριξε σήμερα ο Αλέκος Αλαβάνος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αλαβάνος εκτίμησε ότι «κάθε αριστερό κόμμα κατά καιρούς κάνει κάποια λάθη υποστηρίζει κάτι το οποίο δεν είναι σωστό και λοιπά αλλά αυτά είναι μέσα στη λογική. Έχω κάνει και εγώ λάθη».

«Πυρά» κατά Κασσελάκη

«Το βασικό όμως με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι όταν βγήκε η κυβέρνηση αποδέχθηκε το 3ο μνημόνιο», σημείωσε. «Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα πια μία κίνηση μέσα στο χώρο της Αριστεράς, είναι εκτός Αριστεράς και κέντρου, έχει πλησιάσει τη δεξιά», πρόσθεσε ο ίδιος. «Ο Κασσελάκης συνήθως μου προκαλεί ένα είδος από γέλια, νομίζω παρακολουθούμε μία κωμωδία και μία διάλυση», ανέφερε ο κ. Αλαβάνος.

«Μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουνε αξιόλογοι άνθρωποι αλλά η κομματικότητα τους έχει αιχμαλωτίσει τους έχει βάλει μέσα σε κλουβί», είπε και πρόσθεσε: «Με ενοχλεί και εμένα πάρα πολύ το γεγονός ότι αυτοί που αυτοαποκαλούνται αριστεροί ουσιαστικά φέρνουνε ένα πρόεδρο από την Αμερική».

Για τον Παύλο Πολάκη τόνισε: «Είναι ιδιότυπος άνθρωπος, όταν ήταν στην ιατρική έμπαινε στις αίθουσες και έσπαζε όλα τα θρανία. Μιλάμε για κωμωδία δεν μιλάμε ούτε καν για δράμα παρότι είναι δράμα με τις παραχωρήσεις που κάνανε στην ΕΕ, είναι για γέλια είναι μία φάρσα».

Ιδιαίτερη αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα

«Αυτό θέλει και η ηγεσία της ΝΔ, θέλει να αναδεικνύει την παθολογία ενός κόμματος το οποίο έχει ασκήσει δεξιά πολιτική να το παρουσιάσει ως αριστερό προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της και το βλέπετε αυτό πως γίνεται στις διάφορες δημοσκοπήσεις που γίνονται αυτό τον καιρό», είπε στη συνέχεια.

 

Απαντώντας για το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση επιστροφής ο κ. Αλαβάνος είπε χαρακτηριστικά: «Αν έχει πτυχίο ιατρικής πιθανά».

«Δεν είναι μόνο η διάλυση ενός κόμματος είναι η καταπάτηση των αξιών του χώρου που προέρχεται αυτό. Η Αριστερά είναι άλλο πράγμα από αυτά τα κόμματα», συνέχισε.

Στη συνέχεια είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα πολιτικό μόρφωμα το οποίο δεν ξέρει τι είναι». «Απλώς ενδιαφέρεται για να έχει λίγη εξουσία στα χέρια του», σημείωσε.

«Να μπορέσουμε να τους φέρουμε στην επιφάνεια για να μπορέσει να γεννηθεί κάτι στη χώρα μας το οποίο να ανταποκρίνονται σε μια επιστημονική εποχή και όχι να έχουμε την πολιτική της αντιγραφής που ασκεί ο Μητσοτάκης», τόνισε.

 

Γαλλία: Η στιγμή που συνελήφθη ο Ντομινίκ Πελικό – Το βίντεο που αποκάλυψε την αρρωστημένη δράση του κατά της σύζυγου του

Πελικο

Γαλλία: Η στιγμή που συνελήφθη ο Ντομινίκ Πελικό – Το βίντεο που αποκάλυψε την αρρωστημένη δράση του κατά της σύζυγου του

Ο Ντομινίκ Πελικό δικάζεται από τις 2 Σεπτεμβρίου ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Αβινιόν, στη…