Άλεκ Μπάλντουιν: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για τους πυροβολισμούς στην ταινία «Rust»

Η είδηση έγινε δεκτή με ανακούφιση από τον 66χρονο ηθοποιό, ο οποίος φάνηκε να κλαίει και αγκάλιασε τους δικηγόρους του και τη σύζυγό του

Μπάλντουιν

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το BBC, η δίκη κατέρρευσε τρεις ημέρες μετά τη δίκη του Μπάλντουιν στη Σάντα Φε, σε ένα δικαστήριο λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου η Χάλινα Χάτσινς, μια κινηματογραφίστρια, πυροβολήθηκε με ένα περίστροφο που χρησιμοποιούσε ο Άλεκ Μπάλντουιν στις πρόβες. Είναι η δεύτερη φορά που η υπόθεση εναντίον του ηθοποιού απορρίπτεται μετά τους πυροβολισμούς του Οκτωβρίου του 2021. Δεν θα δικαστεί ξανά.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού ισχυρίστηκαν ότι η Αστυνομία και οι εισαγγελείς απέκρυψαν αποδεικτικά στοιχεία (παρτίδα σφαιρών), που θα μπορούσαν να συνδεθούν με τον πυροβολισμό. Μια βασική πτυχή της υπόθεσης ήταν το πώς οι αληθινές σφαίρες κατέληξαν στο σετ των γυρισμάτων και οι δικηγόροι του Άλεκ Μπάλντουιν αμφισβήτησαν την έρευνα και τα λάθη που έκαναν οι Αρχές που επεξεργάστηκαν τον τόπο του συμβάντος. Η πρότασή τους για απόρριψη προκάλεσε μια αξιοσημείωτη σειρά γεγονότων, με τον έναν από τους δύο ειδικούς εισαγγελείς που ηγούνταν της υπόθεσης να παραιτείται και τη δικαστή Μέρι Μάρλοου Σόμερ να απολύει τους ενόρκους για να ακούσει πολλούς μάρτυρες.

Από την πλευρά τους, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι τα πυρομαχικά δεν σχετίζονταν με την υπόθεση και δεν ταίριαζαν με τις σφαίρες που βρέθηκαν στο σετ γυρισμάτων της ταινίας «Rust».

«Η εσκεμμένη απόκρυψη των πληροφοριών αυτών από την Πολιτεία ήταν σκόπιμη και εσκεμμένη», δήλωσε η δικαστής από την έδρα, προσθέτοντας το εξής: «Δεν υπάρχει τρόπος για το δικαστήριο να διορθώσει αυτό το λάθος». Οι εισαγγελείς δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν ξανά την κατηγορία εναντίον του Άλεκ Μπάλντουιν, καθώς η δικαστής δεν έκρινε την υπόθεση ως κακοδικία, αλλά αντίθετα την απέρριψε ευθέως με επιφύλαξη.

Ο ηθοποιός αγκάλιασε τους δικηγόρους του και στη συνέχεια τη σύζυγό του, η οποία καθόταν πίσω του. Βγήκαν χέρι-χέρι μέσα από τη δικαστική αίθουσα χωρίς να απαντήσουν σε ερωτήσεις ή να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: 43χρονος σκότωσε την γυναίκα του και αυτοκτόνησε

CNN – Απολογία Μητσοτάκη σε live μετάδοση για την εξαήμερη εργασία (video)

Λάρισα: Εικόνες αποκάλυψης στην Εθνική Οδό – Έντομα «έκλεισαν» τον δρόμο (video)

Πιερία: 44χρονη σκοτώθηκε από κλαδί πλάτανου που την καταπλάκωσε

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

Η Πάτρα έγινε… Σαχάρα: Επιχειρηματίας ντύθηκε βεδουίνος και κατήγγειλε εργολάβο που άφησε ημιτελείς εργασίες (video)

Τι καταγγέλλει για έργα που έμειναν... στη μέση.

Επίδαυρος: Ενοχλήθηκε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο με τα φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα στην παράσταση της «Ορέστειας»

Επίδαυρος: Ενοχλήθηκε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο με τα φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα στην παράσταση της «Ορέστειας»

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, επιχειρεί να ξεπλύνει τα εγκλήματα στη Γάζα και να… διδάξει πολιτισμό.