Newsroom

Newsroom

Αλεποχώρι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή ο 70χρονος που πυροβόλησε τα 2 παιδιά

Ο δράστης πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη (30.08.2022).

peripoliko 2

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή ασκήθηκε σε βάρος του 70χρονου, ο οποίος τα ξημερώματα της Παρασκευής (26.08.2022) πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο παιδιά στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι. Ο δράστης πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη (30.08.2022).

Ο δράστης, όπως ισχυρίζεται, υπέθεσε ότι πρόκειται για κλέφτες και με την καραμπίνα άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους.

O 70χρονος λίγο πριν τη 13:00, το μεσημέρι της Παρασκευής (26.08.2022) εμφανίστηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να του αποδοθούν κατηγορίες και στη συνέχεια να εξηγήσει γιατί πυροβόλησε τα παιδιά που βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι. Ο 70χρονος υποστηρίζει ότι οι ανήλικοι τον είχαν επισκεφθεί και στο παρελθόν και πανικοβλήθηκε όταν τους είδε μέσα στη νύχτα, να μπαίνουν στην αυλή. Χωρίς να το σκεφτεί έβγαλε την κυνηγετική του καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί.

Σε βάρος του 70χρονου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι δύο από τα 4 παιδιά, που μπήκαν στην αυλή του 70χρονου, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Το ένα τραυματίστηκε στο πόδι και το άλλο κοντά στο μάτι.

Έκανε μήνυση μετά τους πυροβολισμούς

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο 70χρονος μετά την σύλληψή του, έκανε μήνυση στα τέσσερα παιδιά που μπήκαν στην αυλή του. Όσον αφορά στις ηλικίες τους, πρόκειται για έναν 14χρονο, δύο 16χρονους και έναν 17χρονο. Τα δύο παιδιά που δεν είχαν τραυματιστεί, αφέθηκαν ελεύθερα με εντολή εισαγγελέα. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι τα παιδιά μπήκαν στην αυλή καθώς έπαιζαν το παιχνίδι «θάρρος ή αλήθεια».

«Το βράδυ ήρθαν για να μου κάνουν ζημιά»

Το περιστατικό, σύμφωνα με τις Αρχές, σημειώθηκε λίγο μετά τις 02:00, ξημερώματα Παρασκευής (26.08.2022). Μόλις ο 70χρονος είδε τους τέσσερις ανήλικους στην αυλή του σπιτιού του φέρεται να βγήκε έξω και να τους πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας 14χρονος και ένας 16χρονος, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και ο άνδρας συνελήφθη αμέσως.