Newsroom

Newsroom

Αλέξης Τσίπρας: «Ανέβασε» το πρόγραμμα της Διεθνούς Διάσκεψης – Ποιοι θα παρευρεθούν

«Το Ινστιτούτο που ετοιμάζουμε καιρό τώρα, οι συνεργάτες μου κι εγώ, ήρθε η ώρα να αρχίσει το ταξίδι του», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media αναλυτικά το πρόγραμμα της Διεθνούς Διάσκεψης που διοργανώνει το Ινστιτούτο που είναι επικεφαλής.

«Στηην πρώτη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στο Ωδείο Αθηνών, έχουν ανταποκριθεί και θα συμμετέχουν διακεκριμένοι καλεσμένοι, κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, νυν και πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι, ειδικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι και αναλυτές από κορυφαία think tanks, από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την Αμερική», σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Α. Τσίπρας:

«Το Ινστιτούτο που ετοιμάζουμε καιρό τώρα, οι συνεργάτες μου κι εγώ, ήρθε η ώρα να αρχίσει το ταξίδι του.

Την προσεχή Δευτέρα ξεκινάμε με την πρώτη μεγάλη δημόσια εκδήλωση.

Τη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στο Ωδείο Αθηνών, την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουνίου, έξι ακριβώς χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών.

Τη Διεθνή Διάσκεψη φιλοδοξούμε να συνδιοργανώνουμε κάθε Ιούνη μαζί με το Ίδρυμα Ζάεφ, με στόχο να προωθούμε το μήνυμα της Ειρήνης και της συνεργασίας των λαών, να εμβαθύνουμε στο διάλογο αλλά και να αναδεικνύουμε προοδευτικές ιδέες, λύσεις και συγκλίσεις στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.

Στην πρώτη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στο Ωδείο Αθηνών, έχουν ανταποκριθεί και θα συμμετέχουν διακεκριμένοι καλεσμένοι, κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες, νυν και πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι, ειδικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι και αναλυτές από κορυφαία think tanks, από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την Αμερική

Η Διάσκεψη θα είναι ανοικτή σε όλους τους πολίτες που θέλουν να παραβρεθούν και να την παρακολουθήσουν, με σειρά προσέλευσης. Ενώ θα καλυφθεί ζωντανά με live streaming μετάδοση στο διαδίκτυο.

Καλή μας αρχή λοιπόν!»

Η χθεσινή «βόμβα» Σπίρτζη για Τσίπρα

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να είναι ο ηγέτης της κεντροαριστεράς» δήλωσε σε συνέντευξη στον Talk Radio και στον Τάκη Χατζή ο Χρήστος Σπίρτζης δημιουργώντας νέα δεδομένα στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το μέλλον της κεντροαριστεράς μετά την καθοριστική μάχη των ευρωεκλογών.

Ο Χ. Σπίρτζης μάλιστα εκτίμησε ότι έγιναν πάρα πολλά λάθη στην προεκλογική περίοδο και σχολίασε πως: «Δεν ανακτήθηκε η αξιοπιστία, η φερεγγυότητα και δεν κρατήθηκε σοβαρότητα. Έχουμε υποστεί μεγάλη ήττα και γίνεται μεγαλύτερη όταν η ΝΔ έχει χάσει 14 μονάδες και ο κόσμος δεν έχει τι να ψηφίσει»

Ο πρώην υπουργός υπεραμύνθηκε της θέσης του για ενιαίο προοδευτικό χώρο, τονίζοντας πως τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ μόνοι τους δεν μπορούν να μπουν σε τροχιά διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες  κορυφαία και ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό βρίσκονται σε διεργασίες με πρόσωπα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Και μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει στο τραπέζι (πιθανότατα να κατατεθεί επίσημα τέλος του μήνα) η πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα με πρωτοβουλία Θεοχαρόπουλου και Ραγκούση για συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς.

Ακούστε τις δηλώσεις Σπίρτζη για τον Αλέξη Τσίπρα:

Ειδήσεις σήμερα:

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης – Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Ηλεία: To σπαρακτικό «αντίο» του δασκάλου της 11χρονης Βασιλικής και το άδειο θρανίο

Ανασχηματισμός: Τα ονόματα που ακούγονται για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Νέγκα σε Πασχαλίδη: Είσαι ακόμη ΚΚΕ; Είμαι ναι… προς τι το χαμόγελο; (video)

Europride 2024: Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης χιλιάδες συμμετέχοντες – «Επιμονή-Πρόοδος-Ευημερία»

Screenshot 2024 06 29 191842

Europride 2024: Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης χιλιάδες συμμετέχοντες – «Επιμονή-Πρόοδος-Ευημερία»

Ξεκίνησε πριν λίγο η μεγάλη παρέλαση που πραγματοποιείται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του…

Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής για Πάρνηθα: Οι ριπές ανέμου ξεπερνούν 100 χλμ. την ώρα

GRPmR6kWgAAVZE7

Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής για Πάρνηθα: Οι ριπές ανέμου ξεπερνούν 100 χλμ. την ώρα

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών Θέμης Οικονόμου περιγράφει πως φαίνεται ο καπνός από το…

«Κλείνει» ο Τζιτζικώστας για επίτροπος – Χαιρετούρες με ανθρώπους διεθνούς κύρους…

tzitziksstas

«Κλείνει» ο Τζιτζικώστας για επίτροπος – Χαιρετούρες με ανθρώπους διεθνούς κύρους…

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που ανήρτησε στα σόσιαλ μίντια ο νυν περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, δημιουργεί…