Άλκης Δαυίδ: Καταδικάστηκε για βιασμό ο κληρονόμος της Coca-Cola 3Ε – Θα πληρώσει 900 εκατ. δολάρια

Καλείται να πληρώσει 900 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου του Λος Άντζελες.

sillipsi david kannavis1

Αποζημίωση μαμούθ επιδίκασε το δικαστήριο του Λος Άντζελες σε βάρος του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Άλκη Δαυίδ, κληρονόμου της Coca – Cola, που καταδικάστηκε για βιασμό και σεξουαλική επίθεση σε υπάλληλό του.

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου του Λος Άντζελες, ο Άλκης Δαυίδ καλείται να πληρώσει σε μια γυναίκα, αποζημίωση ύψους 900 εκατ. δολαρίων για σεξουαλική επίθεση και βιασμό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Los Angeles Times, η γυναίκα, της οποίας τα στοιχεία δεν έχουν γίνει γνωστά, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Gary Dordick, παρενοχλήθηκε και βιάστηκε από τον Άλκη Δαυίδ σε διάστημα τριών ετών, από το 2016 έως το 2019.

«Είναι τόσο άθλια τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης. Βίασε την πελάτισσά μου ενώ δικάζονταν για άλλη υπόθεση», είπε ο δικηγόρος, ενώ «ο δικηγόρος του δισεκατομμυριούχου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η απόφαση των ενόρκων, η οποία, όπως υποστήριξε η εταιρεία του δικηγόρου του θύματος «είναι μία από τις μεγαλύτερες ετυμηγορίες για σεξουαλική επίθεση που έχουν επιδικαστεί στην ιστορία», είναι μόνο η τελευταία εναντίον του Άλκη Δαυίδ.

Όπως επισημαίνουν, ο ίδιος έχει χάσει πολλές άλλες αγωγές για σεξουαλικές επιθέσεις που έχουν ασκηθεί εναντίον του, ενώ τόσο εκείνος όσο και οι επιχειρήσεις του έχουν κληθεί να καταβάλουν συνολικά περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις.

Η γυναίκα που μήνυσε τον επιχειρηματία είναι ένα μοντέλο γύρω στα 30 που τον γνώριζε ως «μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και δισεκατομμυριούχο» όταν πήγε να εργαστεί γι’ αυτόν ως μοντέλο στην εταιρεία Hologram USA.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από το πρώτο διάστημα που άρχισε να εργάζεται εκεί, η συμπεριφορά του Δαυίδ στο γραφείο ήταν ανησυχητική. Μία συνάδελφός της, είπε στην γυναίκα ότι ο Δαυίδ την είχε φιλήσει με τη βία, όπως αναφέρεται στην αγωγή.

Αυτό το γραφείο ήταν «ανησυχητικά εχθρικό», δήλωσαν οι δικηγόροι της γυναίκας. Όπως αναφέρεται σε άρθρο της New York Post εντός του χώρου υπήρχε ένα δωμάτιο που ονομάζεται «The Rape Room» (Το δωμάτιο βιασμού) και μια πορνογραφική εικόνα με την ένδειξη «HER-ASS» να κοσμεί την πόρτα του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού.

Η ενάγουσα ισχυρίστηκε ότι το 2016 ο επιχειρηματίας προσπάθησε να την φιλήσει κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στο ιδιωτικό του νησί στην Ελλάδα, αλλά εκείνη γύρισε το κεφάλι της και εκείνος της ζήτησε συγγνώμη.
Σύμφωνα με την αγωγή, απολύθηκε λίγο καιρό αργότερα και δεν μίλησε ξανά με τον Δαυίδ μέχρι το 2018. Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας της προσέφερε μια θέση εργασίας ως brand ambassador στην εταιρεία του που παράγει κάνναβη, την Swiss-X.

Αφού αποδέχτηκε τη δουλειά, ο Δαυίδ την προσκάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, όπου της έδωσε κάτι που όπως ισχυρίστηκε η ίδια ήταν προϊόν CBD, το οποίο την έκανε να αισθάνεται μεθυσμένη και αποπροσανατολισμένη. Τότε ο Δαυίδ αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της ενώ την ανάγκασε να τον αγγίξει σεξουαλικά, σύμφωνα με την αγωγή.

Τον Απρίλιο του 2019, η γυναίκα είπε ότι ο Δαυίδ την βίασε σε ένα μικρό δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας επιχειρηματικής συνάντησης, προσθέτει το δημοσίευμα των LA Times.

«Αυτή η μνημειώδης ετυμηγορία σηματοδοτεί έναν σημαντικό θρίαμβο για τη Δικαιοσύνη και αποτελεί προηγούμενο στον αγώνα κατά της σεξουαλικής επίθεσης στο χώρο εργασίας», δήλωσε ο Dordick στην Νew York Post.

Τρεις καταδίκες για το ίδιο αδίκημα

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Άλκης Δαυίδ καταδικάζεται για σεξουαλική κακοποίηση. Συνολικά τρεις γυναίκες τον έχουν σύρει στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση, προσβολή προσωπικότητας και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, οι οποίες και δικαιώθηκαν. Οι δύο πρώτες κέρδισαν τόσο πρωτόδικα όσο και την έφεση που άσκησε κατά της απόφασης ο δισεκατομμυριούχος, που ζει κυρίως μεταξύ Γκστάαντ και Λος Άντζελες.

Η πρώτη περίπτωση που τον κατήγγειλε, η Μαχίτ Καν, είδε τον δικαστή στο ανώτερο δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες να της επιδικάζει 58.000.000 δολάρια ως αποζημίωση για σεξουαλική παρενόχληση από το πρώην αφεντικό της, ενώ εκκρεμεί η διαδικασία σε δεύτερο βαθμό. Στο μεταξύ, είχε προηγηθεί η αγωγή της Τσάσιτι Τζόουνς, ενώ το κακό τρίτωσε με τη Λορίν Ριβς, η οποία υπέστη ό,τι περίπου και οι άλλες δύο, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν στις δίκες τους.

Ο Δαυίδ καταδικάστηκε να καταβάλει στην πρώην υπάλληλό του Λόρεν Ριβς 3.500.000 ευρώ. Η Ριβς, που ήταν σεναριογράφος στη FilmOn TV κατήγγειλε ότι ο μεγιστάνας «κατέβασε το παντελόνι και πίεσε το κεφάλι μου στον καβάλο του».

Δικαστήριο της Καλιφόρνιας καταδίκασε τον επιχειρηματία να καταβάλει συνολική αποζημίωση 10.000.000 ευρώ στην Τσέισετι Τζόουνς, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο Δαυίδ την απέλυσε όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί του. Ο επιχειρηματίας ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί της και τελικά κλήθηκε να καταβάλει συνολικά 7.670.000 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κουτσελίνη: Πολλοί τρόλαραν, σαν το Κουλούρι όμως κανένας – «Θα κάνω τα πάντα για τον Λύτρα»

Αθηναΐς Νέγκα και Πεν Νταλαούρα «συζητούν» για το βραβείο στη Σάττι: Ο διάλογος στο Twitter

Μενδώνη και Παναγιωταρέα κλείστηκαν στο ασανσέρ του Δημαρχείου Τρικάλων

Λάρισα: Από κατσαρίδες «Σβαρτσενέγκερ» κατακλύστηκε η πόλη – «Είναι τεράστιες και πετάνε»

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…